Facebook: Διέρρευσαν χιλιάδες εσωτερικά έγγραφα και e-mails

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Facebook: Διέρρευσαν χιλιάδες εσωτερικά έγγραφα και e-mails
Xιλιάδες σελίδες από e-mails, αναφορές εργαζομένων, εταιρικές εκθέσεις και άλλα «ευαίσθητα» έγγραφα από τις αρχές του 2010.

Χιλιάδες έγγραφα και e-mails που αφορούν σε εσωτερικές υποθέσεις του Facebook διέρρευσαν στο διαδίκτυο, παρά τον «αγώνα» που έδωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας να τα κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το Business Insider, πρόκειται για σχεδόν 4.000 σελίδες εμπιστευτικών εσωτερικών εγγράφων του Facebook, που δίνουν μία εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας και τις πρακτικές του κολοσσού της Silicon Valley.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, ο δημοσιογράφος Ντάνκαν Κάμπελ «ανέβασε» στο διαδίκτυο χιλιάδες σελίδες από e-mails, αναφορές εργαζομένων, εταιρικές εκθέσεις και άλλα «ευαίσθητα» έγγραφα από τις αρχές του 2010, τα οποία αναφέρουν με λεπτομέρεια την εσωτερική πολιτική του Facebook για την ασφάλεια, την ιδιωτικότητα, τη συνεργασία του με τους προγραμματιστές των εφαρμογών και το πως διαχειρίζονταν την πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία των χρηστών.

Τα έγγραφα είχαν συγκεντρωθεί ως στοιχεία της δικαστικής διαμάχης της startup Six4Three εναντίον του Facebook και υποτίθεται πως θα παρέμεναν εμπιστευτικά.

Το Facebook επανειλημμένα προσπάθησε να εμποδίσει τη δημοσίευση τους, υποστηρίζοντας πως δεν παρουσιάζουν μία σφαιρική εικόνα της κατάστασης.

Σύμφωνα με επίσημη δήλωση από εκπρόσωπο του Facebook προς το Business Insider, «Αυτά τα παλιά έγγραφα δεν παρουσιάζουν όλα τα στοιχεία και διέρρευσαν από κάποιον που έχει απώτερους σκοπούς εναντίον του Facebook, αδιαφορώντας για το νόμο των ΗΠΑ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider