Νέα εμπόδια συναντά η επένδυση της Amazon στην startup Deliveroo

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα εμπόδια συναντά η επένδυση της Amazon στην startup Deliveroo
Μια τέτοια συμφωνία μπορεί να μειώσει τον ανταγωνισμό και να φέρει μονοπωλιακές πρακτικές.

Νέο «αγκάθι» στην επένδυση της Amazon στην Deliveroo φαίνεται πως είναι η επίσημη έρευνα που ξεκινά η βρετανική Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θέλει να εξετάσει τη συμφωνία πριν προχωρήσει στην ολοκλήρωση της.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αρχικά ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας τον Ιούλιο, όταν η Amazon προχώρησε στην επένδυση 575 εκατ. δολαρίων στην Deliveroo, ανησυχώντας πως μια τέτοια συμφωνία θα μειώσει τον ανταγωνισμό και θα φέρει μονοπωλιακές πρακτικές.

Η απόφαση της επιτροπής για τους όρους με τους οποίους θα μπορεί να προχωρήσει η συμφωνίας Amazon – Deliveroo αναμένεται το Δεκέμβριο

Παρότι δεν έχει ανακοινωθεί – μέχρι στιγμής - το ακριβές ποσό της επένδυσης από μέρους του Τζεφ Μπέζος, αυτό που έγινε γνωστό ότι ο αμερικανικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου ήταν ο μεγαλύτερος «παίκτης» στην επένδυση που «έφερε» 575 εκατ. δολάρια στα ταμεία της Deliveroo, η οποία επιτρέπει στους συνδρομητές της να κάνουν ντελίβερι φαγητό από το εστιατόριο της επιλογής τους και είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Uber Eats εκτός των US.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider