Η Mossack Fonseca των... Panama Papers κάνει μήνυση στο Netflix

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Mossack Fonseca των... Panama Papers κάνει μήνυση στο Netflix
Ο Γιούργκεν Μόζακ (Mossack) και ο Ραμόν Φονσέκα (Fonseca) ζητούν να μην προβληθεί από το Netflix ή από άλλο μέσο η ταινία «The Laundromat».

Μήνυση κατά του Netflix κατέθεσαν οι δύο ιδρυτές της Mossack Fonseca, για να «μπλοκάρουν» την κυκλοφορία της νέας ταινίας «The Laundromat», που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Πρόκειται για την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το offshore δικηγορικό γραφείο στον Παναμά, το οποίο εμπλέκεται στο εκτεταμένο σύστημα φοροδιαφυγής, το οποίο αποκαλύφθηκε από τα «Panama Papers».

Στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν την Τρίτη, ο Γιούργκεν Μόζακ (Mossack) και ο Ραμόν Φονσέκα (Fonseca) ζητούν να μην προβληθεί από το Netflix ή από άλλο μέσο η ταινία «The Laundromat», καθώς η υπόθεση τους βρίσκεται υπό έρευνα του FBI και όπως υποστηρίζουν είναι πιθανό να επηρεάσει τη δίκαιη δίκη τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Guardian, οι ιδρυτές της εταιρείας κατηγορεί την εταιρεία παραγωγής της ταινίας πως έχει χρησιμοποιήσει το λογότυπο της Mossack Fonseca, χωρίς να αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια.

Η αποκάλυψη από τον διεθνή Τύπο του σκανδάλου των «Panama Papers», ενός εκτεταμένου συστήματος φοροδιαφυγής ενορχηστωμένου από το διακριτικό δικηγορικό γραφείο που δημιούργησε στον Παναμά η Mossack Fonseca, έφερε στη δημοσιότητα περισσότερα από 11,5 εκατ. έγγραφα που ανέφεραν πλήθος ονομάτων πλουσίων και διασήμων και κινητοποιεί εδώ και περισσότερο από τρία χρόνια τη δικαιοσύνη σε πολλές χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider