Ο Τζεφ Μπέζος έχασε 36 δισ. σε μια μέρα, αλλά παραμένει ο πιο πλούσιος στον κόσμο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τζεφ Μπέζος έχασε 36 δισ. σε μια μέρα, αλλά παραμένει ο πιο πλούσιος στον κόσμο
Μετά το διαζύγιο, η περιουσία του ανέρχεται σε «μόλις» 114 δισ. δολάρια

Σταθερά στην πρώτη θέση στο δείκτη των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg βρίσκεται ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, ακόμη και μετά το διαζύγιο των 36 δισ. δολαρίων. Αντίστοιχα, η πλέον πρώην σύζυγος του Μακένζι Μπέζος εκτινάχθηκε στην 23η θέση και με περιουσία 36,5 δισ. δολαρίων είναι η τέταρτη πιο πλούσια γυναίκα στον κόσμο, πίσω από την Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγιερς, κληρονόμο της L'Oreal (περιουσία 54 δισ. δολ.), την Άλις Γουάλτοναντ (44 δισ. δολ.) και τη Ζακλίν Μπάτζερ Μαρς (37 δισ. δολ.), σύμφωνα με το δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.



Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο

Συνολικά, από την αρχή του χρόνου, ο Τζεφ Μπέζος έχει δει την περιουσία του να μειώνεται κατά 10,7 δισ. δολάρια, το οποίο σημαίνει ότι –αν αφαιρεθούν τα 36 δισ. δολάρια του διαζυγίου, «έβγαλε» σε τρεις μήνες και μία εβδομάδα περίπου 25 δισ. δολάρια.



Πάντως, η ψαλίδα με τον δεύτερο της λίστας, Μπιλ Γκέιτς έχει μειωθεί σημαντικά, καθώς ο ιδρυτής της Microsoft έφτασε τα 102 δις δολάρια σε περιουσία, κερδίζοντας 11,2 δισ. δολάρια από την αρχή του χρόνου. Όπως φαίνεται, η επιλογή του να κάθεται στην ουρά για να πάρει μπέργκερ των 7,68 δολαρίων έπιασε τόπο.



Την τριάδα στη σχετική λίστα συμπληρώνει ο Μπερνάρντ Αρνό, ο πρόεδρος της Moet Hennessy Louis Vuitton, o οποίος είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στη Γαλλία, η περιουσία του οποίου εκτινάχθηκε κατά 20,9 δισ. δολάρια από την αρχή του χρόνου φτάνοντας πλέον στα 89,5 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider