Άλμα 35% για τη Levi Strauss στο «ντεμπούτο» της στη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άλμα 35% για τη Levi Strauss στο «ντεμπούτο» της στη Wall Street
Η Levi Strauss μπήκε για πρώτη φορά στο αμερικανικό χρηματιστήριο το 1971 και παρέμεινε μέχρι το 1985. Τώρα, 34 χρόνια μετά, επέστρεψε και μάλιστα με αξιώσεις.

«Άλμα» 35% καταγράφουν οι μετοχές της Levi Strauss, στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής τους στη Wall Street.

Η Levi Strauss επέστρεψε στη Wall Street μετά από 34 χρόνια και διαπραγματεύεται στον S&P 500 ως «LEVI», με το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις μετοχές της να εμφανίζεται ισχυρό.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών ξεκίνησε στα 22,22 δολάρια, ήτοι αύξηση κατά 31% σε σχέση με τα 17 δολάρια στα οποία τιμολογήθηκαν οι μετοχές κατά την αρχική δημόσια προσφορά (IPO). Αυτή την ώρα, οι μετοχές καταγράφουν «άλμα» 35% στα 22,71 δολάρια.

Δεδομένου ότι σήμερα μπήκαν στο αμερικανικό χρηματιστήριο οι μετοχές της εταιρείας, οι traders έλαβαν εντολές να «χαλαρώσουν» τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα που επιτάσσει η Wall Street και να φορέσουν τζιν της Levi Strauss!

Η εταιρεία

H εταιρεία Levi Strauss ιδρύθηκε στο Σαν Φρανσίσκο το 1853. 20 χρόνια αργότερα, έκανε μόδα τα τζιν παντελόνια και σήμερα, σχεδόν 150 χρόνια μετά, μπαίνει στο αμερικανικό χρηματιστήριο… για δεύτερη φορά.

Η Levi Strauss μπήκε για πρώτη φορά στο αμερικανικό χρηματιστήριο το 1971 και παρέμεινε μέχρι το 1985. Τώρα, 34 χρόνια μετά, επέστρεψε και μάλιστα με αξιώσεις…

Το 2018, η Levi Strauss εμφάνισε έσοδα ύψους 5,6 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 14% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Το 55% των πωλήσεών της προέρχεται από τις ΗΠΑ, το 29% από την Ευρώπη και το 16% από Ασία και Αφρική.

Από το 2011 και μετά, η εταιρεία εμφανίζει ετήσια αύξηση καθαρών εσόδων της τάξης του 2,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider