Έτοιμη να μπει στη Wall Street για… δεύτερη φορά είναι η Levi Strauss, η εταιρεία που «γέννησε» και έκανε απόλυτη μόδα τα διάσημα τζιν παντελόνια. Το όνομά της ακόμη και σήμερα θεωρείται ως το κορυφαίο brand στην αγορά των τζιν παντελονιών διεθνώς.

Σήμερα Πέμπτη, η Levi Strauss επιστρέφει στη Wall Street μετά από 34 χρόνια!

Η Levi Strauss μπαίνει σε λίγες ώρες στο αμερικανικό χρηματιστήριο ως «LEVI», με στόχο η αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της να προσελκύσει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον. Η αποτίμησή της εταιρείας εκτιμάται στα 6,6 δισ. δολάρια, ενώ οι μετοχές της τιμολογήθηκαν στα 17 δολάρια η μία, έναντι εκτιμήσεων για τιμολόγησή τους πέριξ των 14-16 δολαρίων. Η εταιρεία άντλησε 623 εκατ. δολάρια, μέσω της πώλησης 36,7 εκατομμυρίων μετοχών.

Δεδομένου ότι σήμερα μπαίνουν στο αμερικανικό χρηματιστήριο οι μετοχές της εταιρείας, οι traders έλαβαν εντολές να «χαλαρώσουν» τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα που επιτάσσει η Wall Street και να φορέσουν τζιν της Levi Strauss!

Η εταιρεία

H εταιρεία Levi Strauss ιδρύθηκε στο Σαν Φρανσίσκο το 1853. 20 χρόνια αργότερα, έκανε μόδα τα τζιν παντελόνια και σήμερα, σχεδόν 150 χρόνια μετά, μπαίνει στο αμερικανικό χρηματιστήριο… για δεύτερη φορά.

Η Levi Strauss μπήκε για πρώτη φορά στο αμερικανικό χρηματιστήριο το 1971 και παρέμεινε μέχρι το 1985. Τώρα, 34 χρόνια μετά, είναι έτοιμη για την επιστροφή της…

Το 2018, η Levi Strauss εμφάνισε έσοδα ύψους 5,6 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 14% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

 Το 55% των πωλήσεών της προέρχεται από τις ΗΠΑ, το 29% από την Ευρώπη και το 16% από Ασία και Αφρική.

Από το 2011 και μετά, η εταιρεία εμφανίζει ετήσια αύξηση καθαρών εσόδων της τάξης του 2,3%.