Τα 10 best seller μοντέλα αυτοκινήτων το Σεπτέμβριο

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 best seller μοντέλα αυτοκινήτων το Σεπτέμβριο
Η αγορά των καινούριων αυτοκινήτων βελτιώνει την εικόνα της και νέα μοντέλα έκαναν την εμφάνισή τους στο top 10 των πιο πετυχημένων εμπορικά.

Το Σεπτέμβριο του 2020 είχαμε αρκετές νέες εισόδους στο top 10 των δημοφιλέστερων μοντέλων της ελληνικής αγοράς. Το νέο Hyundai i10, το επίσης πολύ πρόσφατο Peugeot 2008 αλλά και η Α Class στην εμπορική της ωριμότητα, δείχνουν μια ιδιαίτερη δυναμική.

Από τις μάρκες η Toyota έχει τη μερίδα του λέοντος με 3 μοντέλα στις 10 πρώτες θέσεις των ταξινομήσεων, ο λέων της Peugeot ακολουθεί δυναμικά με 2 μοντέλα και τις υπόλοιπες θέσεις μοιράζονται οι Citroen, Hyundai, Renault, Mercedes και Opel.

Ολοκαίνουριο και εντελώς διαφορετικό από τον προκάτοχό του, το νέο 208 παραμένει αντίστοιχα πετυχημένο. Εκτός από τους σύγχρονους κινητήρες βενζίνης και diesel, διατίθεται και ως ηλεκτρικό μπαταρίας με τον κωδικό e-208, που επίσης κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ολοκαίνουριο, το Corsa έκοψε κάθε δεσμό με το παρελθόν του χωρίς όμως να χάσει τη δημοφιλία του. Προσιτό και με πολλές εκδόσεις, διατίθεται και ως ηλεκτρικό μπαταρίας με την ονομασία Corsa-e.

Στο εννεάμηνο παραμένει πρώτο, ωστόσο το Σεπτέμβριο, καθώς πλέον υπάρχει διαθέσιμο μόνο το νέο μοντέλο και οι παραδόσεις του δεν είναι ακόμα απρόσκοπτες, έπεσε από την κορυφή το Σεπτέμβριο. Πλέον έχει πολύ ισχυρό ανταγωνισμό, αλλά μάλλον θα επιστρέψει σύντομα στην πρώτη θέση.

Ανανεώθηκε πρόσφατα το ρηξικέλευθο SUV της Toyota και φαίνεται πως κερδίζει ακόμα περισσότερους θιασώτες. Πολύ δημοφιλής η full hybrid εκδοχή του, στην οποία μέχρι πρότινος δεν είχε ανταγωνισμό.

Το μικρομεσαίο premium μοντέλο κερδίζει συνεχώς δυναμική και μοιραία βρέθηκε στην κορυφή μετά το δεύτερο μισό του 2020. Οι πωλήσεις του είναι πραγματικά εντυπωσιακές για το κόστος του, τέτοιες όμως είναι και οι προδιαγραφές του, με αποτέλεσμα να κερδίζει τη μάχη και του value for money.

Μπορεί το μικρότερο SUV της μάρκας να αποκαθήλωσε το μεγαλύτερο 3008 από τo top 10 των δημοφιλέστερων μοντέλων της αγοράς, το αξίζει όμως και με το παραπάνω. Κορυφαία αισθητική και ποιότητα, συνδυάζονται με πολλές εκδόσεις εξοπλισμοί και κινητήρων.

Το δημοφιλές Clio κατάφερε το Σεπτέμβριο να μπει στο top 10 των πωλήσεων με το σπαθί του. Η νέα του έκδοση που ξεκίνησε τις πωλήσεις της μόλις πέρυσι είναι όμορφη, άνετη, πολύ καλά εξοπλισμένη και σε λογικές τιμές.

Το πιο δημοφιλές μοντέλο της Citroen μόλις ανανεώθηκε. Παρότι είναι κοντά μας από το 2017 παραμένει εξαιρετικό σχεδιαστικά και αρέσει. Έχει πολλές εκδόσεις, μεγάλους χώρους και προσιτές τιμές. Οπότε, το top ten ήταν μονόδρομος.

Εντός του 2020 το μικρότερο των Toyota ξεπέρασε το Fiat Panda σε ταξινομήσεις και στέκεται αγέρωχο στην κορυφή της κατηγορίας Α. Πολύ οικονομικό και αξιόπιστο, δικαίως κερδίζει τις προτιμήσεις των νέων, κυρίως, οδηγών.

Ολοκαίνουριο το μικρότερο των Hyundai, άλλαξε εκ βάθρων εντός του 2020 διατηρώντας ωστόσο τους κινητήρες των 1.0 και 1.2 λίτρων. Καλύτεροι χώροι, εξαιρετικός εξοπλισμός για την κατηγορία και κορυφαία ποιότητα κατασκευής, του έδωσαν την εισαγωγική θέση προς την κορυφή.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:15

«Ξεπουλάνε» τα εισιτήρια για τον «Μάγο του Οζ» στη «Σφαίρα» του Λας Βέγκας

08:05

Νετανιάχου: Το Ιράν διατηρεί 400 κιλά εμπλουτισμένου ουρανίου, παρά τους βομβαρδισμούς

08:00

Της Γάζας στο ΥΠΕΞ - Το ελληνικό καλοκαίρι της Κίμπερλι και το βιβλίο Τσίπρα

07:57

Παιδικοί Σταθμοί - ΕΣΠΑ: Τελευταία ευκαιρία για τα vouchers

07:47

Bolt-On ή… Nothing On: Η Ευρώπη λέει «ναι» στις μικρές εξαγορές

07:37

Πόσο «ροκάνισε» ο πληθωρισμός την αύξηση του μέσου μισθού στην Ελλάδα την τελευταία εξαετία

07:23

Η Ελλάδα χωρίς «χέρια»: Οξύ το πρόβλημα εργατών γης για τον αγροτικό τομέα

07:20

Στεγαστική κρίση: Πέφτουν στην αγορά ακίνητα από σχολάζουσες κληρονομιές - Προ των πυλών οι νέες ρυθμίσεις

07:16

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Πρέβεζα - Συνεχίζεται η μάχη στη Χίο - Νέα μέτωπα και αναζωπυρώσεις σε Αχαΐα

07:06

Αρνητικές τιμές στο ρεύμα - Τα καλά για τη Euronext - Από ρεκόρ σε ρεκόρ η ΝΑΥΠ

23:55

Η Δανία θα συμμετάσχει σε διεθνή επιχείρηση ρίψης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας

23:45

Ρωσία: Ουκρανικό πλήγμα σε αποθήκη μαχητικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Ταταρστάν

23:33

Λιθουανία: Η κυβέρνηση θα εκπαιδεύσει μαθητές και ενήλικες στη λειτουργία drones

23:16

Η Wall Street έχτισε κέρδη πάνω στις προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια - Ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq

23:00

Γεωργιάδης: Το ΕΣΥ δίνει μάχη μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, σε μία πολύ δύσκολη νύχτα

22:09

Τζακποτ στο Τζόκερ: Μοιράζονται 26 εκατ. ευρώ την Πέμπτη

21:51

Με μικρή άνοδο αντέδρασε ο χρυσός στα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό

21:44

Ιταλία: Σύγκρουση κυβέρνησης- αντιπολίτευσης για την πορεία της τουριστικής περιόδου

21:31

Ζελένσκι: Η άφιξη του Πούτιν στην Αλάσκα είναι μια «νίκη» για το Κρεμλίνο - Δεν αποσύρουμε δυνάμεις από το Ντονμπάς

21:21

Πυρκαγιά στην Αχαΐα: Προσωρινή διαμονή πυρόπληκτων

21:16

Επεκτείνεται η ενίσχυση στους αιγοπροβατοτρόφους που επλήγησαν από ζωονόσους

21:08

Μάχη με τις φλόγες: Δύσκολη η νύχτα σε Αχαΐα, Χίο και Ζάκυνθο

20:56

CNN: Ο Τραμπ θα συμμετάσχει στις διαδικτυακές συνομιλίες για την Ουκρανία αύριο

20:44

Κίνα και Ευρώπη: Η κρίσιμη στιγμή της επαναξιολόγησης των εμπορικών δεσμών

20:33

Ρωσία - Βόρεια Κορέα: Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με Κιμ

20:27

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από τον Ντουπλάντις: «Πέταξε» στα 6,29 μ.

20:22

Γάζα: Η Αίγυπτος επεξεργάζεται με το Κατάρ και τις ΗΠΑ ένα σχέδιο εκεχειρίας διάρκειας 60 ημερών

20:06

Η Perplexity προσφέρει 34,5 δισ. δολάρια για τον Chrome της Google

19:32

Ευρωαγορές: Θετικά πρόσημα με αμερικανικό «αέρα»

19:20

Γάζα: Ο επιχειρηματίας Σαμίρ Χουλίλε προωθείται για πιθανός κυβερνήτης μετά τον πόλεμο

gazzetta
gazzetta reader insider insider