Τα 10 best seller μοντέλα αυτοκινήτων το Σεπτέμβριο

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 best seller μοντέλα αυτοκινήτων το Σεπτέμβριο
Η αγορά των καινούριων αυτοκινήτων βελτιώνει την εικόνα της και νέα μοντέλα έκαναν την εμφάνισή τους στο top 10 των πιο πετυχημένων εμπορικά.

Το Σεπτέμβριο του 2020 είχαμε αρκετές νέες εισόδους στο top 10 των δημοφιλέστερων μοντέλων της ελληνικής αγοράς. Το νέο Hyundai i10, το επίσης πολύ πρόσφατο Peugeot 2008 αλλά και η Α Class στην εμπορική της ωριμότητα, δείχνουν μια ιδιαίτερη δυναμική.

Από τις μάρκες η Toyota έχει τη μερίδα του λέοντος με 3 μοντέλα στις 10 πρώτες θέσεις των ταξινομήσεων, ο λέων της Peugeot ακολουθεί δυναμικά με 2 μοντέλα και τις υπόλοιπες θέσεις μοιράζονται οι Citroen, Hyundai, Renault, Mercedes και Opel.

Ολοκαίνουριο και εντελώς διαφορετικό από τον προκάτοχό του, το νέο 208 παραμένει αντίστοιχα πετυχημένο. Εκτός από τους σύγχρονους κινητήρες βενζίνης και diesel, διατίθεται και ως ηλεκτρικό μπαταρίας με τον κωδικό e-208, που επίσης κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ολοκαίνουριο, το Corsa έκοψε κάθε δεσμό με το παρελθόν του χωρίς όμως να χάσει τη δημοφιλία του. Προσιτό και με πολλές εκδόσεις, διατίθεται και ως ηλεκτρικό μπαταρίας με την ονομασία Corsa-e.

Στο εννεάμηνο παραμένει πρώτο, ωστόσο το Σεπτέμβριο, καθώς πλέον υπάρχει διαθέσιμο μόνο το νέο μοντέλο και οι παραδόσεις του δεν είναι ακόμα απρόσκοπτες, έπεσε από την κορυφή το Σεπτέμβριο. Πλέον έχει πολύ ισχυρό ανταγωνισμό, αλλά μάλλον θα επιστρέψει σύντομα στην πρώτη θέση.

Ανανεώθηκε πρόσφατα το ρηξικέλευθο SUV της Toyota και φαίνεται πως κερδίζει ακόμα περισσότερους θιασώτες. Πολύ δημοφιλής η full hybrid εκδοχή του, στην οποία μέχρι πρότινος δεν είχε ανταγωνισμό.

Το μικρομεσαίο premium μοντέλο κερδίζει συνεχώς δυναμική και μοιραία βρέθηκε στην κορυφή μετά το δεύτερο μισό του 2020. Οι πωλήσεις του είναι πραγματικά εντυπωσιακές για το κόστος του, τέτοιες όμως είναι και οι προδιαγραφές του, με αποτέλεσμα να κερδίζει τη μάχη και του value for money.

Μπορεί το μικρότερο SUV της μάρκας να αποκαθήλωσε το μεγαλύτερο 3008 από τo top 10 των δημοφιλέστερων μοντέλων της αγοράς, το αξίζει όμως και με το παραπάνω. Κορυφαία αισθητική και ποιότητα, συνδυάζονται με πολλές εκδόσεις εξοπλισμοί και κινητήρων.

Το δημοφιλές Clio κατάφερε το Σεπτέμβριο να μπει στο top 10 των πωλήσεων με το σπαθί του. Η νέα του έκδοση που ξεκίνησε τις πωλήσεις της μόλις πέρυσι είναι όμορφη, άνετη, πολύ καλά εξοπλισμένη και σε λογικές τιμές.

Το πιο δημοφιλές μοντέλο της Citroen μόλις ανανεώθηκε. Παρότι είναι κοντά μας από το 2017 παραμένει εξαιρετικό σχεδιαστικά και αρέσει. Έχει πολλές εκδόσεις, μεγάλους χώρους και προσιτές τιμές. Οπότε, το top ten ήταν μονόδρομος.

Εντός του 2020 το μικρότερο των Toyota ξεπέρασε το Fiat Panda σε ταξινομήσεις και στέκεται αγέρωχο στην κορυφή της κατηγορίας Α. Πολύ οικονομικό και αξιόπιστο, δικαίως κερδίζει τις προτιμήσεις των νέων, κυρίως, οδηγών.

Ολοκαίνουριο το μικρότερο των Hyundai, άλλαξε εκ βάθρων εντός του 2020 διατηρώντας ωστόσο τους κινητήρες των 1.0 και 1.2 λίτρων. Καλύτεροι χώροι, εξαιρετικός εξοπλισμός για την κατηγορία και κορυφαία ποιότητα κατασκευής, του έδωσαν την εισαγωγική θέση προς την κορυφή.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:07

Η νέα κρίση του Bitcoin και το κραχ του 1929

17:07

Ισραήλ: Περιμένει από τη Χαμάς να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να επιστρέψει όλους τους ομήρους

17:04

Ρούτε: Δεν θα υπάρξει επικάλυψη ανάμεσα στα προγράμματα ΝΑΤΟ και Ε.Ε. για την αντιμετώπιση των drones

16:59

Νέα πλατφόρμα diathikes.gr.: Μείωση χρόνου δημοσίευσης από 400 ημέρες σε 3 έως 7 ημέρες

16:56

Ανοδικά η Wall Street με ώθηση από τα κέρδη των τραπεζών και την τεχνολογία

16:48

Πηγές ΝΔ για κατάθεση Καπρέλη: Κατέρριψε τους μύθους της αντιπολίτευσης και το αφήγημα ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

16:38

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας

16:29

Boυλή: Απορρίφθηκε η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Παππά

16:24

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πυρά κατά της κυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση Γ. Ζαλίδη

16:14

Eurobank: «Βαρίδια» για την οικονομία η παραγωγικότητα της εργασίας και το δημογραφικό

16:13

Εφραίμογλου: Η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα ξεκινά από την ηγεσία με αξίες

16:07

Μητσοτάκης: Η μάχη κατά της ακρίβειας είναι διαρκής, αλλά αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης

15:53

Ζελένσκι: Διόρισε νέο επικεφαλής στην Οδησσό αφότου αφαίρεσε την ουκρανική υπηκοότητα από τον πρώην δήμαρχο

15:50

«Βουνό» οι ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες των ασθενών με νευρολογικές παθήσεις

15:42

Έξι θρεπτικά συστατικά για ανάπτυξη μυών

15:38

Data Centers: Εξαγορά μαμούθ 40 δισ. δολ. από κοινοπραξία των BlackRock, Nvidia, Microsoft και xAI

15:34

Κομισιόν: Απαιτούνται συγκεκριμένα βήματα για να υποστηρίξουμε τη συμμετοχή της Τουρκίας στο SAFE

15:22

Μεταρρυθμίσεις, κράτος δικαίου και σεβασμό των δημοκρατικών αρχών, ζήτησε από το Βελιγράδι η Λάιεν

15:20

ΟΗΕ: Σε επίπεδα ρεκόρ οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα το 2024

15:05

Πετρέλαιο θέρμανσης από την AVIN με κέρδος έως 6%

15:03

Ο Σύρος πρόεδρος θα ζητήσει παράδοση του Άσαντ από τη Ρωσία

15:02

Νέα υπηρεσία Wolt: Αποστολή και παραλαβή πακέτων μέσω της εφαρμογής

14:58

Ρεκόρ εσόδων στο γ' τρίμηνο για Morgan Stanley και άλμα 43% στα κέρδη

14:51

BofA: Στα 8,5 δισ. δολ. τα καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο - Αύξηση 43% στα έσοδα

14:46

Παραιτήθηκε Αμερικανός διευθυντής της Danaos

14:41

Κικίλιας: Τους επόμενους μήνες θα προμηθευτούμε μη επανδρωμένα σκάφη για ΑΟΖ και θαλάσσια πάρκα

14:39

Ξεκίνησαν οι πληρωμές στους αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Σήμερα καταβάλλονται 3 κατηγορίες ενισχύσεων

14:32

Κατατέθηκε στις Βρυξέλλες ο προϋπολογισμός του 2026

14:29

Τέλος εποχής: Σταματάνε τα μουσικά κανάλια του MTV σε όλη την Ευρώπη

14:17

ΒΕΑ: Το 71% των επιχειρήσεων αντιμετωπίζει διακοπές ρεύματος

gazzetta
gazzetta reader insider insider