Το νέο Ford Kuga, όπως το ζητήσαμε (pics & vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το νέο Ford Kuga, όπως το ζητήσαμε (pics & vid)
H Ford άκουσε προσεκτικά τις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού των SUV και τις υλοποίησε πιστά στο νέο Kuga.

Η τρίτη γενιά του Ford Kuga έφτασε και στη χώρα μας, σε πολλές εκδόσεις κινητήρων και εξοπλισμού, όντας ταυτόχρονα το πλέον εξηλεκτρισμένο μοντέλο της μάρκας. Τρεις διαφορετικές υβριδικές εκδόσεις είναι άμεσα ή από το 2021 διαθέσιμες, ταυτόχρονα με συμβατικούς αλλά τεχνολογικά προηγμένους κινητήρες βενζίνης και diesel.

insider

Το κυρίαρχο ωστόσο χαρακτηριστικό του νέου Ford Kuga είναι η αφετηρία του: το μοντέλο βασίστηκε πάνω στις απαιτήσεις χιλιάδων οδηγών, έτσι όπως αυτές εκφράστηκαν μέσα από έρευνες της Ford. Σχεδιαστές και τεχνικοί άκουσαν τους αγοραστές και τους έδωσαν ακριβώς ότι τους ζήτησαν -αλλά και πολλά περισσότερα.

Με νέο πλαίσιο

Το νέο Ford Kuga βασίζεται στο πλαίσιο C2 που πρώτο χρησιμοποίησε το νέο Focus, με άμεσο αποτέλεσμα την καλύτερη ακαμψία, το μικρότερο κατά 80 κιλά βάρος και τη δυνατότητα χρήσης όλων των νέων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης αλλά και υβριδικών συστημάτων κίνησης.

insider

Αναφορικά με τις διαστάσεις, το νέο Kuga είναι πιο μακρύ, πιο φαρδύ και πιο κοντό, με αποτέλεσμα μια πιο σπορ παρουσία, ενώ το κέντρο βάρους έχει μεταφερθεί ένα εκατοστό χαμηλότερα, για ακόμα καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Το νέο πλαίσιο φιλοξενεί νέες αναρτήσεις που εδράζονται σε υποπλαίσια, με γόνατα McPhesron εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, ενώ στοιχεία της ανάρτησης υλοποιούνται με αλουμίνιο για μείωση του βάρους. Από το ίδιο υλικό και για τον ίδιο λόγο, είναι και το εμπρός καπό του μοντέλου.

insider

Το προηγμένο πλαίσιο του νέου Kuga έχει τεράστια συμβολή και στην κορυφαία ασφάλεια που προσφέρει το νέο μοντέλο, με απόδειξη την ανώτατη διάκριση πέντε αστέρων που απέφεραν οι δοκιμές του ανεξάρτητου φορέα αξιολόγησης Euro NCAP.

Στο νέο Kuga ενσωματώνονται επίσης προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, τα οποία επιτρέπουν αυτόνομη κίνηση επιπέδου 2 και είναι εντυπωσιακά, τόσο σε πλήθος όσο και σε απόδοση. Αξίζει να σημειωθεί το νέο σύστημα αυτόματης στάθμευσης Active Park Assist 2 στο οποίο ο οδηγός πλέον δεν επιλέγει καν τη σχέση στο αυτόματο κιβώτιο, ούτε ενεργεί στο γκάζι, όπως επίσης τα Intersection Assist 1 και Adaptive Cruise Control (ACC) με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring.

Αναβάθμιση παντού

Με μήκος 4,62 μέτρα κατά μέσο όρο -καθώς κάθε έκδοση εξοπλισμού έχει και ελαφρές διαφορές- πλάτος 1,883 μέτρα και μεταξόνιο 2,71 μέτρα, το νέο Ford Kuga είναι ένα μεγάλο πλέον SUV της κατηγορίας C. Το γεγονός αυτό έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Χάρη στο συρόμενο κατά 150 χιλιοστά πίσω κάθισμα ο όγκος του πορτμπαγκάζ με τα καθίσματα στη θέση τους μπορεί να φτάσει έως και τα 645 λίτρα, ενώ η Ford υποστηρίζει ότι ο χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών είναι από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία.

insider

Εκτός από την κορυφαία ευρυχωρία και την πρακτικότητα -χάρη στο συρόμενο πίσω κάθισμα, το μεγάλο χώρο αποσκευών, την εύκολη αναδίπλωση των καθισμάτων και την ενσωματωμένη στην πίσω πόρτα εταζέρα- η Ford φρόντισε ώστε το νέο Kuga να έχει κορυφαίες επιδόσεις και στους τομείς της άνεσης και της ποιότητας κύλισης.

Μια σειρά από προηγμένες τεχνολογίες ηχομόνωσης, όπως το ειδικό παρμπρίζ SoundScreen, οι νέες ελαστικές τσιμούχες στις πόρτες και ειδικά υλικά στα σημεία στροβιλισμού του αέρα, καθιστούν το νέο Kuga ένα εξαιρετικά ήσυχο για τους επιβάτες αυτοκίνητο.

insider

Στο εσωτερικό, η ησυχία και η κορυφαία ποιότητα κύλισης συνοδεύονται από ένα αφαιρετικό και με μικρό όγκο ταμπλό, που εντείνει την αίσθηση της ευρυχωρίας αλλά και της απτής ποιότητας. Από τις εκδόσεις ST-Line το νέο Kuga διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3'' και φυσικά τη μεγάλη οθόνη 8'' με το σύστημα πολυμέσων SYNC3.

Στο νέο Kuga προσφέρεται επίσης η τεχνολογία ενσωματωμένου μόντεμ FordPass Connect, που επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει από απόσταση μία σειρά λειτουργιών του οχήματος από οποιαδήποτε τοποθεσία με σήμα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

insider

Ειδικά στην plug in hybrid έκδοση του μοντέλου, η εφαρμογή απομακρυσμένης επικοινωνίας προσφέρει επιπρόσθετες πληροφορίες που αφορούν τη φόρτιση και την αυτονομία του αυτοκινήτου.

Μηχανικά μέρη για κάθε απαίτηση

Κρατήστε την αναπνοή σας και ξεκινάμε. Οι μικρότεροι διαθέσιμοι κινητήρες στη γκάμα του μοντέλου είναι 1.5 λίτρων, βενζίνης και diesel, με τις ονομασίες EcoBoost και EcoBlue. Ο πρώτος είναι τρικύλινδρος, Turbo, με τεχνολογία απενεργοποίησης ενός κυλίνδρου και σύστημα μεταβλητού χρονισμού και των δύο εκκεντροφόρων. Η απόδοσή του είναι 150 ίπποι και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Ο δεύτερος είναι επίσης turbo, τετρακύλινδρος και αποδίδει 120 ίππους. Αυτός συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, όσο και με αυτόματο 8 σχέσεων.

insider

Επόμενη επιλογή από άποψη κυβισμού είναι δύο δίλιτροι κινητήρες diesel με ισχύ 190 και 150 ίππων, ο δεύτερος με ήπια υβριδική τεχνολογία. Ο πρώτος συνδυάζεται με κίνηση σε όλους τους τροχούς και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ενώ ο δεύτερος με κίνηση εμπρός και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Η επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση plug in hybrid του νέου Kuga είναι η κορυφαία από άποψη ισχύος, καθώς ένας τετρακύλινδρος κινητήρας 2.5 λίτρων με ατμοσφαιρική τροφοδοσία και κύκλο λειτουργίας Atkinson, συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό και αποδίδουν μαζί 225 ίππους. Το μοντέλο έχει με αυτή τη διαμόρφωση πολύ χαμηλή μέση κατανάλωση μόλις 1,4 λίτρων/100 χλμ., εκπομπή μόλις 26 γρ./χλμ CO2 και φυσικά δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής λειτουργίας για απόσταση που ποικίλλει από 56 έως και 65 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών του. Η τελευταία διαρκεί από 4 έως και 6 ώρες, ανάλογα αν η φόρτιση γίνεται μέσω wallbox ή απλής πρίζας.

insider

Από τις αρχές του επόμενου έτους θα υπάρχει διαθέσιμη και μια υβριδική έκδοση του μοντέλου, με τον κινητήρα των 2,5 λίτρων βενζίνης και ηλεκτρικό.

Πλούσια εξοπλισμένο και σε λογικό κόστος

Από την βασική έκδοση Trend, το νέο Ford Kuga είναι πλήρως εξοπλισμένο διαθέτοντας όλα τα συστήματα ασφαλείας, ηλεκτρικές ευκολίες, κλιματισμό και το προηγμένο σύστημα πολυμέσων SYNC 3. Οι πιο πλούσιες εκδόσεις Titatium, ST-Line, ST-Line X και Vignale, διαθέτουν όχι μόνο διαφορετικό επίπεδο εξοπλισμού αλλά και διαφορετικό χαρακτήρα, πιο σπορ ή πολυτελή κατά περίσταση, που υποστηρίζεται από διαφορετικές επιλογές και σε μηχανολογικό επίπεδο. Όλες οι εκδόσεις διατίθενται με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, πολύ συμφέροντα χρηματοδοτικά προγράμματα με επιτόκιο από 1% και οι τιμές τους ξεκινούν από τις 26.272 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider