Μετά την αναστολή λειτουργίας δύο εργοστασίων της στην Ισπανία, η Renault δήλωσε ότι θα κλείσει όλες τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της στη Γαλλία από την Τρίτη 17 Μαρτίου το πρωί.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, σε επίσημη ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι αναστέλλει την παραγωγή για να προστατεύσει τους υπαλλήλους από την επιδημία του κορονοϊού. Η απόφαση αυτή συμβαδίζει «με τα μέτρα που έλαβε η γαλλική κυβέρνηση», ενώ δεν έχει δοθεί σαφής χρονικός ορίζοντας.

Οι αριθμοί

Η Renault σημείωσε ότι η απόφασή της αφορά σε 12 εργοστάσια στη γαλλική επικράτεια, τα οποία συνολικά απασχολούν 18.000 εργαζομένους.

Η Renault έχει επίσης εργοστάσια στη Σλοβενία ​​και στη Ρουμανία, όπου κατασκευάζει αυτοκίνητα της Dacia. Επίσης διαθέτει γραμμές παραγωγής στην Τουρκία και το Μαρόκο, από τις οποίες εξάγονται μοντέλα προς την Ευρώπη.

Renault Capture
Το νέο Renault Captur.

Αναφορικά με αυτά τα εργοστάσια, η λειτουργία τους θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες σε κάθε χώρα, δήλωσε στην ίδια ανακοίνωση η Renault. Ταυτόχρονα ενημέρωσε ότι τα μοντέλα της υπάρχουν σε επάρκεια στην αγορά, η οποία ωστόσο γνωρίζει μια άνευ προηγουμένου ύφεση.

Η Renault, με 1,65 εκατομμύρια πωλήσεις το 2019, είναι η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, μετά τον όμιλο Volkswagen και τον όμιλο PSA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες είναι τα εργοστάσια που έχουν κλείσει στην Ευρώπη από την Παρασκευή 13 Μαρτίου, ενώ σε αυτά προστίθενται συνεχώς νέα.