Η PSA «κατεβάζει ρολά» σε όλα τα ευρωπαϊκά εργοστάσια λόγω κορονοϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η PSA «κατεβάζει ρολά» σε όλα τα ευρωπαϊκά εργοστάσια λόγω κορονοϊού
Citroen, Peugeot, DS, Opel και Vauxhall σταματούν σταδιακά την παραγωγή στα εργοστάσιά τους, έως και τις 27 Μαρτίου.

Από σήμερα, Δευτέρα 16 Μαρτίου, και σταδιακά όλη την τρέχουσα εβδομάδα, ένα προς ένα όλα τα εργοστάσια του γαλλικού ομίλου της PSA θα αναστείλουν τη λειτουργία τους έως τις 27 Μαρτίου.

Η απόφαση αυτή δεν υπαγορεύτηκε μόνο από την εξάπλωση του κορονοϊού αλλά και από το γεγονός ότι ήδη υπάρχει πρόβλημα στις προμήθειες πρώτων υλών και εξαρτημάτων από εξωτερικούς προμηθευτές, ενώ, παράλληλα, η λιανική αγορά έχει σημειώσει εντυπωσιακή κάμψη.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον η λειτουργία των εργοστασίων βάζει σε κίνδυνο πέρα από τη δημόσια υγεία και την οικονομική ευρωστία του ομίλου. Καθώς κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ανακάμψει η αγορά.

Πόσα και ποια εργοστάσια κλείνουν

Αρχής γενομένης από Δευτέρα 16 Μαρτίου, κλείνουν τα εργοστάσια στη Μιλούζ της Γαλλίας και της Μαδρίτης στην Ισπανία. Στη συνέχεια:

  • 17 Μαρτίου: Κλείνουν τα εργοστάσια στο Πουασί, στη Ρεν και στο Σοσό της Γαλλίας, στη Σαραγόσα της Ισπανίας, στο Άισεναχ και στο Ρισελχάιμ της Γερμανίας, στο Έλεσμερ Πορτ της Μ. Βρετανίας και στο Γκλίβιτς της Πολωνίας

  • 18 Μαρτίου: Κλείνουν τα εργοστάσια στο Ορντέν της Γαλλίας, στο Βίγκο της Ισπανίας και στο Μανγκουάλντε της Πορτογαλίας

  • 19 Μαρτίου: Κλείνει το εργοστάσιο στο Λούτον της Μ. Βρετανίας και στο Τρνάβα της Σλοβακίας.

Σε πρώτη φάση όλα τα εργοστάσια θα μείνουν κλειστά έως τις 27 Μαρτίου και, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, θα αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider