Rolls - Royce Black Badge Cullinan: Η βασίλισσα της νύχτας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rolls - Royce Black Badge Cullinan: Η βασίλισσα της νύχτας
Η Rolls Royce έντυσε στα μαύρα την χλιδάτη Cullinan και παρουσίασε με την έκδοση Black Badge τη δική της εκδοχή για τη…σκοτεινή πλευρά της εξουσίας!

Η Rolls Royce πέτυχε κάτι εξαιρετικά δύσκολο, δηλαδή να κάνει ακόμη εντυπωσιακότερη την Cullinan αν και θεωρείται βασιλιάς των SUV υπερπολυτελείας. Αυτό έγινε δυνατόν με το λανσάρισμα της ειδικής έκδοσης Black Badge, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν και με τα μοντέλα Ghost, Dawn και Wraith. Σε αντίθεση ωστόσο με τις προηγούμενες «σκοτεινές εκδόσεις», οι διαφοροποιήσεις δεν περιορίζονται μόνον σε οπτικό επίπεδο με απειράριθμες δυνατότητες εξατομίκευσης του αυτοκινήτου, αλλά επεκτείνονται και στα μηχανικά μέρη. Ετσι αποδίδει ο V12 κινητήρας των 6,8 λίτρων 600 ίππους στην Black Badge, δηλαδή 29 περισσότερους σε σύγκριση με τις υπόλοιπες Cullinan, ενώ και η θηριώδης ροπή στρέψης αγγίζει τα 900 Nm αντί 850.

H μαύρη βαφή γυαλίζεται 10 φορές με το χέρι.

Σήμα κατατεθέν της ερεβώδους Rolls – Royce αποτελεί χωρίς αμφιβολία η ιδιαίτερη μαύρη βαφή της. Στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Γκούντγουντ της Μεγάλης Βρετανίας περνιούνται τα αμαξώματα των συγκεκριμένων εκδόσεων με πολλές στρώσεις μαύρης βαφής και γυαλίζονται δέκα φορές με το χέρι! Με αυτή την τεχνική αποκτά το χρώμα μία ανεπανάληπτη ένταση και βάθος και κάνει το αυτοκίνητο μοναδικό σε εμφάνιση.

Το black code περιλαμβάνει ακόμη και το διάσημο αγαλματάκι που κοσμεί την κορυφή του ψυγείου της μάσκας, καθώς το θρυλικό Spirit of Ecstasy είναι φτιαγμένη από μαύρο χρώμιο, ενώ και τα ασημί λογότυπα της Rolls – Royce έχουν γίνετια επίσης μαύρα. Κάτι ανάλογο ισχύει για όλες τις επιφάνειες του αμαξώματος, από τις γρίλιες της μάσκας έως τα πλαίσια των παραθύρων με τα σκούρα φιμέ κρύσταλλα, με εξαίρεση τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων που διακρίνονται μέσα από τις σφυρήλατες ζάντες των 22 ιντσών.

Στο εσωτερικό συνυπάρχουν το δέρμα και τα ανθρακονήματα.

Σύμφωνα με τον CEO της Rolls – Royce, Τόρστεν Μίλερ – Οτβος, «η Black Badge εκφράζει τις επιθυμίες μίας ιδιαίτερης ομάδας πελατών της Rolls-Royce. Ανθρώπων που είναι πρόθυμοι να πάρουν ρίσκο, να σπάσουν τους κανόνες και να χτίσουν την επιτυχία σύμφωνα με τα δικά τους μέτρα. Αυτά τα μοντέλα όχι μόνον μπορούν να επιβιώσουν τέλεια εντός της φημισμένης μάρκας, αλλά ορίζουν επίσης ένα νέο χώρο εντός της υπερπολυτελούς κατηγορίας. Σε αυτό το πνεύμα έφτασε πλέον ο καιρός για την τολμηρότερη και πιο σκούρα έκφραση της Black Badge. Τη βασίλισσα της νύχτας, την Black Badge Cullinan.»

H διαδικασία βαφής και στίλβωσης διαρκεί 21 ημέρες.

Στο εσωτερικό του συγκεκριμένου μοντέλου συνυπάρχει το δέρμα με επιφάνειες από καρβονικά νήματα με επαναλαμβανόμενα γεωμετρικά σχήματα, ώστε να δείχνουν τρισδιάστατες. Κάθε μία από αυτές τις επιφάνειες περνιέται με έξι «χέρια» βαφής, μετά αφήνεται για 72 ώρες για να δέσει και ακολούθως γυαλίζεται με το χέρι. Η όλη διαδικασία διαρκεί 21 ημέρες και στο τέλος ελέγχεται εξονυχιστικά από έναν ειδικό, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι και τα 23 μέρη του αμαξώματος αντανακλούνται το ίδιο στο φως. Στα χάιλαϊτ περιλαμβάνεται και ο ουρανός του αυτοκινήτου, που διακοσμείται με 1.344 μικρά φωτιστικά σώματα.

Aκόμη και το αγαλματάκι της μάσκας είναι από μαύρο χρώμιο.

Εννοείται ότι όλα αυτά έχουν και το ανάλογο κόστος. Η Rolls – Royce χρεώνει στους αγοραστές της Cullinan περίπου 55.000 ευρώ τα εξτρά της έκδοσης Black Badge ανεβάζοντας έτσι ακόμη ψηλότερα την τιμή του αυτοκινήτου στα επίπεδα των 400.000 ευρώ. Χωρίς κάποια άλλα περίεργα και πανάκριβα αξεσουάρ που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της βρετανικής μάρκας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider