Τα 10 μοντέλα αυτοκινήτων που έσπασαν ταμεία στην Ελλάδα το 2019

Top Ten Retail Sales

Με βάση της πωλήσεις λιανικής στους ιδιώτες αγοραστές, σας παρουσιάζουμε τα μοντέλα που βρέθηκαν στο top ten.

Το 2019, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, οι πωλήσεις λιανικής νέων αυτοκινήτων –αυτές δηλαδή προς ιδιώτες αγοραστές- ξεπέρασαν το ποσοστό των εταιρικών, σηματοδοτώντας μια πιο ουσιαστική ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς. Οι λιανικές πωλήσεις είναι αυτές που καταδεικνύουν περισσότερο τις πραγματικές προτιμήσεις των Ελλήνων οδηγών, καθώς προκύπτουν από τη στάθμιση μιας πλειάδας αναγκών και παραγόντων. Αντίθετα, το κυρίαρχο στοιχείο των εταιρικών πωλήσεων είναι οικονομοτεχνικό.

Το πρώτο εννεάμηνο του 2019, τα μοντέλα που προτίμησαν οι Έλληνες οδηγοί είναι μικρά αυτοκίνητα πόλης και ορισμένα SUV, τα οποία κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Ας δούμε όμως αναλυτικά το κάθε ένα από αυτά.

Peugeot 208 – 836 ταξινομήσεις

Peugeot 208 – 836 ταξινομήσεις

Το μικρό Peugeot απαντάται ψηλότερα στη λίστα των συνολικών πωλήσεων –καθώς βρίσκεται στην 5η θέση- ωστόσο η είσοδός του στη δεκάδα, ενώ ο διάδοχός του μας χτυπά ήδη την πόρτα, είναι μια μεγάλη επιτυχία. Μέχρι την έναρξη των πωλήσεων του νέου 208, το υφιστάμενο συνεχίζει με κινητήρες βενζίνης και diesel. Τιμή εκκίνησης τα 12.900 ευρώ.

Citroen C3 – 880 ταξινομήσεις

Citroen C3 – 880 ταξινομήσεις

Το κομψό, ευρύχωρο και άνετο Citroen είναι λογικό να κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού και να βρίσκεται στο top ten τόσο των συνολικών, όσο και των λιανικών πωλήσεων. Το μοντέλο διατίθεται με πλειάδα ισχυρών και οικονομικών κινητήρων βενζίνης και diesel, με τιμές που ξεκινούν από τα 12.210 ευρώ.

Suzuki Vitara – 917 ταξινομήσεις

Suzuki Vitara – 917 ταξινομήσεις

Το διαχρονικά αγαπημένο SUV της Suzuki συνδυάζει συμπαγείς διαστάσεις, μεγάλους χώρους, πλούσιο εξοπλισμό και πολύ λογικές τιμές που ξεκινούν από τις  19.090 ευρώ. Σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, διαθέτει κινητήρες βενζίνης 1.0 και 1.4 λίτρων turbo, με ισχύ 112 και 140 ίππους.

Toyota C-HR – 1.011 ταξινομήσεις

Toyota C-HR – 1.011 ταξινομήσεις

Το συμπαγές και ρηξικέλευθο SUV της Toyota συγκινεί ιδιαίτερα του ιδιώτες αγοραστές. Ειδικά στην υβριδική του εκδοχή, είναι πολύ άνετο στην οδήγηση και ταυτόχρονα ιδιαίτερα οικονομικό. Οι τιμές ξεκινούν από τις 20.770 ευρώ και εκτός από υβριδικό, διατίθεται επίσης με κινητήρα βενζίνης turbo 1.2 λίτρων 116 ίππων. Επίσης σε έκδοση 4WD.

Hyundai i10 – 1.210 ταξινομήσεις

Hyundai i10 – 1.210 ταξινομήσεις

Μόνο Hyundai και Toyota έχουν δύο μοντέλα τους στο top 10 των ταξινομήσεων λιανικής, στοιχείο που δείχνει πολλά για το πόσο έχουν κερδίσει αμφότερες τους Έλληνες οδηγούς. Το μικρότερο των Hyundai είναι ανταγωνιστικό σε όλα τα επίπεδα και παραμένει αρκετά προσιτό σε κόστος, καθώς οι τιμές του ξεκινούν από τα 10.590 ευρώ.

Hyundai i20 – 1.311 ταξινομήσεις

Hyundai i20 – 1.311 ταξινομήσεις

Σε σχέση με τις συνολικές πωλήσεις η Hyundai δείχνει ιδιαίτερη δυναμική στις λιανικές, όπου διακρίνεται και με το i20. Το μοντέλο είναι πραγματικά πασπαρτού, καθώς βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας του σε όποιο τομέα και αν το συγκρίνεις. Οι τιμές του επίσης είναι ιδιαίτερα λογικές, καθώς ξεκινούν από τα 11.840 ευρώ.

Volkswagen Polo – 1.525 ταξινομήσεις

Volkswagen Polo – 1.525 ταξινομήσεις

Το μικρό VW παίζει πολύ ψηλά σε κάθε λίστα πωλήσεων και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και από αυτή των λιανικών. Δημοφιλές και όχι τυχαία, διαθέτει πλειάδα εκδόσεων, μεγάλους χώρους, κορυφαία ποιότητα και σύγχρονους κινητήρες βενζίνης και diesel. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 12.950 ευρώ.

Nissan Qashqai – 1.986 ταξινομήσεις

Nissan Qashqai – 1.986 ταξινομήσεις

Ο απόλυτος κυρίαρχος εδώ και πολλά χρόνια στα SUV αλλά και στην κατηγορία C των μικρών – μεσαίων αυτοκινήτων, τα πάει ακόμα καλύτερα στις λιανικές από ότι στις συνολικές πωλήσεις, όσον αφορά την κατάταξή του. Πολλές οι εκδόσεις του με εξαιρετικούς νέους κινητήρες και τιμές που ξεκινούν από 20.490 ευρώ.

Opel Corsa – 2.217 ταξινομήσεις

Opel Corsa – 2.217 ταξινομήσεις

Ακόμα ένα μοντέλο με το διάδοχο να έχει φανεί στη γωνία. Οι πωλήσεις του ωστόσο δεν φαίνεται να κάμπτονται, χάρη στην πολύ καλή τιμολογιακή πολιτική, τους μεγάλους χώρους και τις πολλές εκδόσεις. Διατίθεται και σε έκδοση διπλού καυσίμου –βενζίνης/LPG- με κόστος που ξεκινά από τις 11.580 ευρώ.

Toyota Yaris – 3.760 ταξινομήσεις

Toyota Yaris – 3.760 ταξινομήσεις

Το Yaris έχει «ρίξει γύρο» σε κάθε αντίπαλο στην πίστα των πωλήσεων λιανικής –ακόμα και στο δεύτερο. Παρότι έχει ανακοινωθεί ο διάδοχός του, που θα δούμε μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2020, το μοντέλο συνεχίζει να συγκινεί. Highlight η υβριδική του εκδοχή, ενώ οι τιμές του ξεκινούν από τις 11.550 ευρώ.

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ