Τα 10 αυτοκίνητα που προτίμησαν οι Έλληνες το 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 αυτοκίνητα που προτίμησαν οι Έλληνες το 2019
Τα μικρά και οικονομικά μοντέλα συνεχίζουν να μονοπωλούν σχεδόν τις ανάγκες των οδηγών και πέτυχαν τις περισσότερες ταξινομήσεις το πρώτο οκτάμηνο του έτους.

Από τα 10 best seller μοντέλα αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς, τα 7 ανήκουν στην κατηγορία B (super mini), δύο στην κατηγορία A (mini)και μόλις 1 στην κατηγορία C (μικρή – μεσαία).

Με τις εταιρικές πωλήσεις να κυριαρχούν στη χώρα μας, είναι προφανής ο λόγος για τον οποίο τα μικρά εν γένει αυτοκίνητα έχουν τεράστιο όγκο πωλήσεων. Από την άλλη πλευρά, αποτελούν εξαιρετικές λύσεις και ως πρώτα οικογενειακά, καθώς πλέον έχουν τους χώρους, τις επιδόσεις, την ασφάλεια αλλά και την οικονομική λειτουργία για να καλύψουν ένα μεγάλο εύρος αναγκών –με κύριο αυτό της αστικής μετακίνησης.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα μοντέλα που κέρδισαν το στοίχημα των πωλήσεων το πρώτο οκτάμηνο του 2019 και με τα οποία, εν πολλοίς, θα κλείσει και το top ten του έτους.

Το μόνο μοντέλο της κατηγορίας Β με υβριδική έκδοση μονοπωλεί τις πωλήσεις εδώ και περίπου μια δεκαετία, όντας ο απόλυτος πρωταθλητής της ελληνικής αγοράς. Ένα αυτοκίνητο πασπαρτού, με τιμές από 11.550 ευρώ.

Το αειθαλές μοντέλο της Fiat συνεχώς εξελίσσεται και διατίθεται σε πολλές εκδόσεις, ακόμα και ως τετρακίνητο. Έχει πολύ άνετους χώρους για το μέγεθός του, έκδοση φυσικού αερίου και πολύ προσιτό κόστος, που ξεκινά από 10.550 ευρώ.

Το νέο μοντέλο περιμένει στη γωνία, ωστόσο με πολλές εκδόσεις, εξαιρετικούς χώρους, πλούσιο εξοπλισμό  και προσιτές τιμές, το υφιστάμενο συνεχίζει να τινάζει τη μπάνκα στον αέρα. Διατίθεται και με κινητήρα διπλού καυσίμου βενζίνης/LPG. Τιμές από 11.580 ευρώ.

Το νέο Polo αρέσει και έχει πλειάδα εκδόσεων, μεγάλους χώρους και σύγχρονα, οικονομικά μηχανικά μέρη. Με όλα τα παραπάνω, παρότι το κόστος του δεν είναι ευκαιρία, καταφέρνει να είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 12.950

Ακόμα ένα μοντέλο με μεγάλες αντοχές στην ελληνική αγορά, που χάρη στους σύγχρονους και οικονομικούς κινητήρες και στην trendy αισθητική του συνεχίζει να συγκινεί χιλιάδες οδηγούς. Διατίθεται με κινητήρες βενζίνης και diesel, σε τιμές από 12.900 ευρώ.

Το μοντέλο που σήμανε την αλλαγή κατεύθυνσης της γαλλικής εταιρείας προς περισσότερο ξεχωριστά και ιδιαίτερα αυτοκίνητα, όπως άλλωστε προστάζει και η μεγάλη της ιστορία. Μεγάλοι χώροι και αισθητική crossover, έδωσαν στο C3 σημαντική ώθηση. Τιμές από 12.210 ευρώ.

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της κατηγορίας C στο top ten των πωλήσεων. Είναι το crossover που κάθε ανταγωνιστής θέλει να ξεπεράσει, λειτουργικά και εμπορικά, αυτό ωστόσο αντέχει χαρακτηριστικά. Πολλές εκδόσεις, άνετοι χώροι, ποιότητα και τιμές από 20.490 ευρώ.

Σε περίπου ένα μήνα θα γνωρίσουμε το νέο Clio, το υφιστάμενο ωστόσο κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία τόσο πανευρωπαϊκά, όσο και στη χώρα μας. Αισθητική, χώροι, σύγχρονοι και οικονομικοί κινητήρες είναι τα ατού του. Τιμές από 12.360 ευρώ.

Το μόλις 2ο μοντέλο της κατηγορίας Α που εμφανίζεται στο top ten των πωλήσεων είναι το χαρισματικό i10. Παρότι και αυτό αλλάζει πολύ σύντομα, παραμένει ένας δυνατός παίκτης καθώς έχει μεγάλους χώρους, πλούσιο εξοπλισμό και οικονομικούς κινητήρες. Οι τιμές του ξεκινούν από 10.590 ευρώ.

Μεγάλοι χώροι, εξαιρετική ποιότητα, οικονομικοί κινητήρες, πέντε χρόνια εγγύηση και πολύ λογικές τιμές, είναι τα στοιχεία που έδωσαν και σε αυτό το Hyundai, μια θέση στη δεκάδα των προτιμήσεων των Ελλήνων οδηγών. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 11.840 ευρώ.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα πρώτη αιτία πρόωρου θανάτου στην ΕΕ

23:44

Γαλλία: Απάτη 10 εκατ. ευρώ με την έκδοση εισιτηρίων για Λούβρο και Βερσαλλίες

23:33

Νέα «πυρά» Ομπάμα σε Τραμπ: Οι Αμερικανοί θα είναι «λιγότερο ασφαλείς, λιγότερο υγιείς»

23:22

Ρούτε: Απολύτως προσηλωμένες στο ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ - Δεν ανησυχώ για τις διαφωνίες

23:11

Νέοι φόβοι για AI φούσκα στη Wall Street: «Κόκκινο» 3x3 για S&P 500 - Πτώση 2% ο Nasdaq

23:00

Βασίλης Κορκίδης: Τα 3 ευρώ δεν αρκούν για να περιορίσουν τα «μικροδέματα» τρίτων χωρών

22:51

Την Παρασκευή το συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα

22:42

Πιερρακάκης: Συνομιλούμε με όλους με αυτοπεποίθηση - Κοινωνική πολιτική με ορίζοντα η σταθερότητα

22:33

e-ΕΦΚΑ: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ΑΠΔ κοινών επιχειρήσεων

22:24

«Βουτιά» 3% για το πετρέλαιο

22:15

Ικανοποίηση Βούτσιτς για τη συνάντηση με Ερντογάν στην Άγκυρα

22:06

Μακρόν: Προέχει η προετοιμασία των Ευρωπαίων για διάλογο με Πούτιν

21:55

Χρυσός: Έχασε τα 5.000 δολάρια λόγω της ισχυρής απασχόλησης στις ΗΠΑ

21:52

UDCG: Στρατιωτική βοήθεια 35 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία

21:46

Τραμπ: Πιθανή συμφωνία με το Ιράν μέσα στον επόμενο μήνα

21:46

Viva.com: Νέα τραπεζική υπηρεσία «Προεξόφληση Κρατήσεων (Factoring)»

21:43

Αυτοψία Δήμα στα αντιπλημμυρικά έργα σε Κορινθία και Αχαΐα

21:42

Τραμπ: Ανακοινώνει την επόμενη εβδομάδα το σχέδιο χρηματοδότησης της ανοικοδόμησης της Γάζας

21:30

Επανέναρξη της πλατφόρμας myBusinessSupport για διορθώσεις ΑΤΑΚ ή ΚΑΕΚ σε αγροτεμάχια έως 20 στρέμματα

21:24

«Ασημένια» η Anthropic - Άντλησε 30 δισ. δολάρια

21:12

Νετανιάχου: Ο Τραμπ δημιουργεί τις συνθήκες για μια συμφωνία με το Ιράν

20:59

ΕΕ: Ολοκληρώθηκε η άτυπη Σύνοδος Κορυφής για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας

20:45

Στα χέρια της Nuveen η Schroders με mega deal 13,5 δισ. δολαρίων

20:30

Δασμοί: Τα μπρος πίσω του Τραμπ με τον Καναδά - Κρίνεται ξανά η τύχη της USMCA

20:23

Νάγκελ: Η νέα πραγματικότητα απαιτεί περισσότερο κοινό χρέος

20:07

Στουρνάρας (ΤτΕ): Τα βασικά διδάγματα από την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ

19:54

Gazzetta Awards 2025 by Novibet: 11 χρόνια συνάντησης για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού

19:52

Γαλλία: Ο Μπρουνό Ρεταϊγιό θα διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές του 2027

19:50

Βρετανία: Παραιτείται ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Στάρμερ

19:47

Ευρωαγορές: Ξανά αρνητικό κλίμα στον απόηχο Βρετανίας και αποτελεσμάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider