Τα 10 αυτοκίνητα που προτίμησαν οι Έλληνες το 2019

Car Sales

Τα μικρά και οικονομικά μοντέλα συνεχίζουν να μονοπωλούν σχεδόν τις ανάγκες των οδηγών και πέτυχαν τις περισσότερες ταξινομήσεις το πρώτο οκτάμηνο του έτους.

Από τα 10 best seller μοντέλα αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς, τα 7 ανήκουν στην κατηγορία B (super mini), δύο στην κατηγορία A (mini)και μόλις 1 στην κατηγορία C (μικρή – μεσαία).

Με τις εταιρικές πωλήσεις να κυριαρχούν στη χώρα μας, είναι προφανής ο λόγος για τον οποίο τα μικρά εν γένει αυτοκίνητα έχουν τεράστιο όγκο πωλήσεων. Από την άλλη πλευρά, αποτελούν εξαιρετικές λύσεις και ως πρώτα οικογενειακά, καθώς πλέον έχουν τους χώρους, τις επιδόσεις, την ασφάλεια αλλά και την οικονομική λειτουργία για να καλύψουν ένα μεγάλο εύρος αναγκών –με κύριο αυτό της αστικής μετακίνησης.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα μοντέλα που κέρδισαν το στοίχημα των πωλήσεων το πρώτο οκτάμηνο του 2019 και με τα οποία, εν πολλοίς, θα κλείσει και το top ten του έτους.

Hyundai i20 - 2.003 ταξινομήσεις

Hyundai i20 - 2.003 ταξινομήσεις

Μεγάλοι χώροι, εξαιρετική ποιότητα, οικονομικοί κινητήρες, πέντε χρόνια εγγύηση και πολύ λογικές τιμές, είναι τα στοιχεία που έδωσαν και σε αυτό το Hyundai, μια θέση στη δεκάδα των προτιμήσεων των Ελλήνων οδηγών. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 11.840 ευρώ.

Hyundai i10 - 2.024 ταξινομήσεις

Hyundai i10 - 2.024 ταξινομήσεις

Το μόλις 2ο μοντέλο της κατηγορίας Α που εμφανίζεται στο top ten των πωλήσεων είναι το χαρισματικό i10. Παρότι και αυτό αλλάζει πολύ σύντομα, παραμένει ένας δυνατός παίκτης καθώς έχει μεγάλους χώρους, πλούσιο εξοπλισμό και οικονομικούς κινητήρες. Οι τιμές του ξεκινούν από 10.590 ευρώ.

Renault Clio - 2.446 ταξινομήσεις

Renault Clio - 2.446 ταξινομήσεις

Σε περίπου ένα μήνα θα γνωρίσουμε το νέο Clio, το υφιστάμενο ωστόσο κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία τόσο πανευρωπαϊκά, όσο και στη χώρα μας. Αισθητική, χώροι, σύγχρονοι και οικονομικοί κινητήρες είναι τα ατού του. Τιμές από 12.360 ευρώ.

Nissan Qashqai  - 2.538 ταξινομήσεις

Nissan Qashqai - 2.538 ταξινομήσεις

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της κατηγορίας C στο top ten των πωλήσεων. Είναι το crossover που κάθε ανταγωνιστής θέλει να ξεπεράσει, λειτουργικά και εμπορικά, αυτό ωστόσο αντέχει χαρακτηριστικά. Πολλές εκδόσεις, άνετοι χώροι, ποιότητα και τιμές από 20.490 ευρώ.

Citroen C3 - 2.791 ταξινομήσεις

Citroen C3 - 2.791 ταξινομήσεις

Το μοντέλο που σήμανε την αλλαγή κατεύθυνσης της γαλλικής εταιρείας προς περισσότερο ξεχωριστά και ιδιαίτερα αυτοκίνητα, όπως άλλωστε προστάζει και η μεγάλη της ιστορία. Μεγάλοι χώροι και αισθητική crossover, έδωσαν στο C3 σημαντική ώθηση. Τιμές από 12.210 ευρώ.

Peugeot 208 - 2.964 ταξινομήσεις

Peugeot 208 - 2.964 ταξινομήσεις

Ακόμα ένα μοντέλο με μεγάλες αντοχές στην ελληνική αγορά, που χάρη στους σύγχρονους και οικονομικούς κινητήρες και στην trendy αισθητική του συνεχίζει να συγκινεί χιλιάδες οδηγούς. Διατίθεται με κινητήρες βενζίνης και diesel, σε τιμές από 12.900 ευρώ.

Volkswagen Polo - 3.030 ταξινομήσεις

Volkswagen Polo - 3.030 ταξινομήσεις

Το νέο Polo αρέσει και έχει πλειάδα εκδόσεων, μεγάλους χώρους και σύγχρονα, οικονομικά μηχανικά μέρη. Με όλα τα παραπάνω, παρότι το κόστος του δεν είναι ευκαιρία, καταφέρνει να είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 12.950

Opel Corsa - 3.305 ταξινομήσεις

Opel Corsa - 3.305 ταξινομήσεις

Το νέο μοντέλο περιμένει στη γωνία, ωστόσο με πολλές εκδόσεις, εξαιρετικούς χώρους, πλούσιο εξοπλισμό  και προσιτές τιμές, το υφιστάμενο συνεχίζει να τινάζει τη μπάνκα στον αέρα. Διατίθεται και με κινητήρα διπλού καυσίμου βενζίνης/LPG. Τιμές από 11.580 ευρώ.

Fiat Panda - 3.393 ταξινομήσεις

Fiat Panda - 3.393 ταξινομήσεις

Το αειθαλές μοντέλο της Fiat συνεχώς εξελίσσεται και διατίθεται σε πολλές εκδόσεις, ακόμα και ως τετρακίνητο. Έχει πολύ άνετους χώρους για το μέγεθός του, έκδοση φυσικού αερίου και πολύ προσιτό κόστος, που ξεκινά από 10.550 ευρώ.

Toyota Yaris - 3.553 ταξινομήσεις

Toyota Yaris - 3.553 ταξινομήσεις

Το μόνο μοντέλο της κατηγορίας Β με υβριδική έκδοση μονοπωλεί τις πωλήσεις εδώ και περίπου μια δεκαετία, όντας ο απόλυτος πρωταθλητής της ελληνικής αγοράς. Ένα αυτοκίνητο πασπαρτού, με τιμές από 11.550 ευρώ.

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ