Τα 10 αυτοκίνητα που προτίμησαν οι Έλληνες το 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 αυτοκίνητα που προτίμησαν οι Έλληνες το 2019
Τα μικρά και οικονομικά μοντέλα συνεχίζουν να μονοπωλούν σχεδόν τις ανάγκες των οδηγών και πέτυχαν τις περισσότερες ταξινομήσεις το πρώτο οκτάμηνο του έτους.

Από τα 10 best seller μοντέλα αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς, τα 7 ανήκουν στην κατηγορία B (super mini), δύο στην κατηγορία A (mini)και μόλις 1 στην κατηγορία C (μικρή – μεσαία).

Με τις εταιρικές πωλήσεις να κυριαρχούν στη χώρα μας, είναι προφανής ο λόγος για τον οποίο τα μικρά εν γένει αυτοκίνητα έχουν τεράστιο όγκο πωλήσεων. Από την άλλη πλευρά, αποτελούν εξαιρετικές λύσεις και ως πρώτα οικογενειακά, καθώς πλέον έχουν τους χώρους, τις επιδόσεις, την ασφάλεια αλλά και την οικονομική λειτουργία για να καλύψουν ένα μεγάλο εύρος αναγκών –με κύριο αυτό της αστικής μετακίνησης.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα μοντέλα που κέρδισαν το στοίχημα των πωλήσεων το πρώτο οκτάμηνο του 2019 και με τα οποία, εν πολλοίς, θα κλείσει και το top ten του έτους.

Το μόνο μοντέλο της κατηγορίας Β με υβριδική έκδοση μονοπωλεί τις πωλήσεις εδώ και περίπου μια δεκαετία, όντας ο απόλυτος πρωταθλητής της ελληνικής αγοράς. Ένα αυτοκίνητο πασπαρτού, με τιμές από 11.550 ευρώ.

Το αειθαλές μοντέλο της Fiat συνεχώς εξελίσσεται και διατίθεται σε πολλές εκδόσεις, ακόμα και ως τετρακίνητο. Έχει πολύ άνετους χώρους για το μέγεθός του, έκδοση φυσικού αερίου και πολύ προσιτό κόστος, που ξεκινά από 10.550 ευρώ.

Το νέο μοντέλο περιμένει στη γωνία, ωστόσο με πολλές εκδόσεις, εξαιρετικούς χώρους, πλούσιο εξοπλισμό  και προσιτές τιμές, το υφιστάμενο συνεχίζει να τινάζει τη μπάνκα στον αέρα. Διατίθεται και με κινητήρα διπλού καυσίμου βενζίνης/LPG. Τιμές από 11.580 ευρώ.

Το νέο Polo αρέσει και έχει πλειάδα εκδόσεων, μεγάλους χώρους και σύγχρονα, οικονομικά μηχανικά μέρη. Με όλα τα παραπάνω, παρότι το κόστος του δεν είναι ευκαιρία, καταφέρνει να είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 12.950

Ακόμα ένα μοντέλο με μεγάλες αντοχές στην ελληνική αγορά, που χάρη στους σύγχρονους και οικονομικούς κινητήρες και στην trendy αισθητική του συνεχίζει να συγκινεί χιλιάδες οδηγούς. Διατίθεται με κινητήρες βενζίνης και diesel, σε τιμές από 12.900 ευρώ.

Το μοντέλο που σήμανε την αλλαγή κατεύθυνσης της γαλλικής εταιρείας προς περισσότερο ξεχωριστά και ιδιαίτερα αυτοκίνητα, όπως άλλωστε προστάζει και η μεγάλη της ιστορία. Μεγάλοι χώροι και αισθητική crossover, έδωσαν στο C3 σημαντική ώθηση. Τιμές από 12.210 ευρώ.

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της κατηγορίας C στο top ten των πωλήσεων. Είναι το crossover που κάθε ανταγωνιστής θέλει να ξεπεράσει, λειτουργικά και εμπορικά, αυτό ωστόσο αντέχει χαρακτηριστικά. Πολλές εκδόσεις, άνετοι χώροι, ποιότητα και τιμές από 20.490 ευρώ.

Σε περίπου ένα μήνα θα γνωρίσουμε το νέο Clio, το υφιστάμενο ωστόσο κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία τόσο πανευρωπαϊκά, όσο και στη χώρα μας. Αισθητική, χώροι, σύγχρονοι και οικονομικοί κινητήρες είναι τα ατού του. Τιμές από 12.360 ευρώ.

Το μόλις 2ο μοντέλο της κατηγορίας Α που εμφανίζεται στο top ten των πωλήσεων είναι το χαρισματικό i10. Παρότι και αυτό αλλάζει πολύ σύντομα, παραμένει ένας δυνατός παίκτης καθώς έχει μεγάλους χώρους, πλούσιο εξοπλισμό και οικονομικούς κινητήρες. Οι τιμές του ξεκινούν από 10.590 ευρώ.

Μεγάλοι χώροι, εξαιρετική ποιότητα, οικονομικοί κινητήρες, πέντε χρόνια εγγύηση και πολύ λογικές τιμές, είναι τα στοιχεία που έδωσαν και σε αυτό το Hyundai, μια θέση στη δεκάδα των προτιμήσεων των Ελλήνων οδηγών. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 11.840 ευρώ.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:43

Τα νέα ορόσημα ΑΔΜΗΕ για τις διασυνδέσεις - Όφελος 1 δισ. ετησίως μέσω ΥΚΩ

07:31

Dromeus Capital: «Ωριμάζει» το Data Center 300 εκατ. στα Σπάτα εν μέσω αντιδράσεων και όρων

07:28

Τα «χρυσά» ντιλς της Τράπεζας Κύπρου με τα ακίνητα

07:25

Έλεγχοι για φοροδιαφυγή: Ειδικός αλγόριθμος επιλέγει φορολογούμενους και στόχους

07:14

Τον λένε ΝΔ - Νίκο Δένδια και αγωνιά για το εύρος της παράταξης - Αποχαιρετισμός στην Αρβελέρ

07:10

Η αύξηση της Credia - Ανησυχία στο ΧΑ - Ενεργειακό «σοκ και δέος» στην Ιταλία

23:58

Τραμπ: «Πολύ λυπηρή η σύλληψη του πρώην πρίγκιπα Άντριου»

23:44

Σπανάκης: «115 έργα ύψους 58,5 εκατ. ευρώ στην Αργολίδα»

23:30

Το χρονικό της σύλληψης του πρώην πρίγκιπα Άντριου για το σκάνδαλο Έπστιν

23:16

«Λύγισε» η Wall Street υπό το βάρος ιδιωτικής πίστωσης και Τεχεράνης

23:02

Παπαστεργίου: «Η AI πρέπει να συνδέεται με ίσες ευκαιρίες και καθολική πρόσβαση»

22:50

Times: «Όχι» Στάρμερ σε Τραμπ στη χρήση βρετανικών βάσεων για επίθεση στο Ιράν

22:38

Βlue Owl: Διακόπτει τις αναλήψεις κεφαλαίων σε fund της - Πουλά assets 1,4 δισ. δολαρίων

22:25

Το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν έστειλε το πετρέλαιο σε υψηλό 6 μηνών

22:13

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 1,8 εκατ. ευρώ

22:02

BioNTech: Αγωγή κατά της Moderna για παραβίαση πατέντας στο εμβόλιο κατά της Covid-19

21:52

Ελεύθερος μετά από ανάκριση ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου - Παραμένει υπό έρευνα

21:37

Σταθεροποιητικές τάσεις για χρυσό με φόντο ιρανο-αμερικανικό και πληθωρισμό

21:24

Ζαχαράκη: «12 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση υποδομών και εξοπλισμού σε Αρεταίειο και Αιγινήτειο»

21:13

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μπροστά με 12,1 μονάδες η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για Τσίπρα και Καρυστιανού

21:04

Τα τυχερά παιχνίδια «μπαίνουν» στον πληθωρισμό - Τι σημαίνει για τον μέσο παίκτη

20:53

Αγαπηδάκη: Τα Προγράμματα «Προλαμβάνω» έχουν αποδοχή άνω του 90% στον γενικό πληθυσμό

20:43

Λιβάνιος: «Η ψήφιση του νομοσχεδίου θα είναι νίκη των Ελλήνων του εξωτερικού»

20:36

Η Γαλλία παροτρύνει ΗΠΑ και Ιράν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις

20:27

Συνάντηση Δένδια με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ την Παρασκευή

20:23

Πανελλαδική έρευνα για τον παράνομο τζόγο: Στο μικροσκόπιο 800 παίκτες σε όλη τη χώρα

20:17

Αττική Οδός: Την Παρασκευή σε κυκλοφορία η σήραγγα των Λιοσίων προς αεροδρόμιο

20:12

Πώς οι κλιματικές καταστροφές μπορούν να αυξήσουν το κόστος του χρέους

20:10

Νέο πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης στα ειδησεογραφικά μέσα της United Group

19:54

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απαισιόδοξες οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες για επίτευξη συμφωνίας ειρήνης

gazzetta
gazzetta reader insider insider