5 προϊόντα που κατάργησε η Google πριν το Google +

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5 προϊόντα που κατάργησε η Google πριν το Google +

Δεν πάνε παρά μερικά 24ωρα όταν απανταχού χρήστες του διαδικτύου έμειναν εμβρόντητοι τόσο με την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε Google και αποφάσισε να μην την δημοσιοποιήσει όσο και με την απόφαση της εταιρείας να βάλει τέλος στο Google +, την υπηρεσία που δημιουργήθηκε το 2011 ως «αντίπαλον δέος» του Facebook, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Τόσο η Google, όσο και η μητρική της, Alphabet, είναι γνωστές για την ευρεία γκάμα διαδικτυακών προϊόντων, από την περίφημη μηχανή αναζήτησης και την πλατφόρμα αλληλογραφίας Gmail έως τους χάρτες πλοήγησης και το λειτουργικό Android που χρησιμοποιείται από τους περισσότερους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων.

Αν λάβουμε υπόψη μας την άποψη ότι «οι μεγαλύτερες καινοτομίες είναι καταδικασμένες να αποτύχουν» τότε θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η Google είχε τις «επιτυχίες» της μέσα στα χρόνια. Ποιες είναι όμως αυτές οι «επιτυχίες» ή αλλιώς τα προϊόντα που κατάργησε εν μια νυκτί

H έκδοση Android του Google Play  παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2014. Ωστόσο τον Ιανουάριο του 2015 σταμάτησε να είναι διαθέσιμη και το Galaxy S5 όπου ετοιμαζόταν να την ενσωματώσει κυκλοφόρησε χωρίς αυτή παρά τις φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει κι έδειχναν το αντίθετο.

O πρόδρομος του Google + ήταν το Google Buzz, μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης του Gmail, η οποία αντιμετώπισε προβλήματα σχετικά με την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και ποτέ δεν κατάφερε να κερδίσει ένα αξιοπρεπές μερίδιο αγοράς.  Κάπως έτσι η Google ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2011 ότι θα κλείσει την υπηρεσία και ανταυτής θα δώσει έμφαση στο Google +, τουλάχιστον μέχρι χθες.

Η Google μας παρουσίασε το Google Glass το 2012 ισχυριζόμενη ότι θα αποτελέσει την νέα μόδα στην οπτική μας. Ωστόσο το προϊόν ποτέ δεν έφτασε στο ευρύ κοινό. Η υψηλή τιμή του, τα προβλήματα με το λειτουργικό του αλλά και τα δυνητικά προβλήματα με την ασφάλεια που προέκυπταν από την χρήση του ήταν μερικά από τα προβλήματα που ανέφεραν οι χρήστες. Άλλοι πάλι έκαναν λόγω για την «nerd» εμφάνισή των γυαλιών. Κάπως έτσι η εταιρεία κατήργησε την διάθεσή του στην λιανική τον Ιανουάριο του 2015 αλλά συνεχίζει να πουλά τη νέα έκδοση της συσκευής σε επιχειρήσεις.

Το Lively, οι εικονικοί κόσμοι της Google διήρκεσαν λιγότερο από έναν χρόνο. Σύμφωνα με την εταιρεία το εργαλείο δημιουργήθηκε για να δώσει στους χρήστες μια ευκαιρία να αλληλεπιδρούν με τους φίλους τους και να μπορούν να εφράζονται διαδικτυακά με νέους τρόπους. Ωστόσο τίποτα από τα παραπάνω δεν συνέβη και το Lively χάθηκε από τον διαδικτυακό χάρτη το 2008.

Το Google Answers ήταν το πρώτο πρότζεκτ που η Google αποφάσισε να υλοποιήσει και ξεκίνησε ως μια ιδέα του Λάρρυ Πέιτζ. Οι «απαντήσεις» της Google κράτησαν περίπου 4 χρόνια, ωστόσο σταμάτησαν να δέχονται ερωτήσεις το 2006.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:06

Μερτς: «Η ιρανική ηγεσία προσπαθεί να ταπεινώσει τις ΗΠΑ - Χωρίς σχέδιο εξόδου ο Τραμπ»

20:55

Τρίκαλα: Ελεύθερο με περιοριστικούς όρους διευθυντικό στέλεχος της «Βιολάντα»

20:49

Το EFA GROUP αποκτά το 90% της Superior Air και επεκτείνεται σε MRO, εκπαίδευση και αεροπορικές υπηρεσίες

20:44

Αλεξόπουλος: «Τα διυλιστήρια στην Ελλάδα εξάγουν προϊόντα και καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς»

20:39

Ελβετία: Η κόρη του πρώην προέδρου του Ουζμπεκιστάν δικάζεται για ξέπλυμα χρήματος

20:38

Νετανιάχου: «Οι ρουκέτες της Χεζμπολάχ επιβάλλουν τη συνέχιση της δράσης στον Λίβανο»

20:30

Γιατί η Κίνα τα βάζει ξανά με το «Made In Europe»

20:29

Η Trastor οδεύει προς ΑΜΚ για άντληση νέων κεφαλαίων

20:24

Μαρινάκης: «Επικίνδυνη για τη Δημοκρατία η επίθεση στη δικαιοσύνη από τον κ. Ανδρουλάκη»

20:19

Ο Μακρόν υπόσχεται να μιλήσει με το Ιράν για να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ

20:10

Ταχιάος: «Αδύνατον η οδός Πόντου να παραδοθεί ταυτόχρονα με την επέκταση της γραμμής του Μετρό προς Καλαμαριά»

20:02

Πρωτοψάλτης για Λέσβο: «Κανένα περιθώριο για λάθος, αυστηρή τήρηση των μέτρων»

19:58

Real Consulting: Ξεπέρασε το 10% το έμμεσο ποσοστό της Motor Oil

19:50

Ινδονησία: Σύγκρουση τρένων σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στην Τζακάρτα

19:46

Bridgewater: Το ΑΙ ρίχνει «υπαρξιακή σκιά» στις παραδοσιακές εταιρείες λογισμικού

19:44

Ανδρουλάκης για υποκλοπές: «Η απόφαση του Εισαγγελέα του ΑΠ κακοποιεί το αίσθημα δικαίου»

19:41

Καταρρέει ο τουρισμός στην Κούβα - Πτώση σχεδόν 50% το α' τρίμηνο

19:37

Τα funds χρηματοδότησης για το κλίμα προσελκύουν εισροές-ρεκόρ σε μια χρονιά «αφθονίας ή λιμού»

19:25

Απώλειες στις ευρωαγορές αναμένοντας κεντρικές τράπεζες και πρόοδο στο Ιράν

19:19

Άδοξο τέλος στις προσπάθειες συγχώνευσης της United Airlines με την American Airlines

19:15

Jefferies: Πιθανές εισροές 1,3 δισ. δολαρίων σε εννέα μετοχές φέρνει η αναβάθμιση από STOXX

19:09

Διεθνής Οργανισμός Ναυσιπλοΐας: «Καμία νομική βάση» για την επιβολή διοδίων στο Ορμούζ

19:06

ΕΕΣ: «Οι σαρωτικές αλλαγές στον προϋπολογισμό της ΕΕ δεν σημαίνουν και βελτίωσή του»

19:02

Ισραήλ: «Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ παίζει με τη φωτιά και αυτή θα κάψει τον Λίβανο»

18:58

Κατά 7,6% αυξήθηκε η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο

18:57

Υπερπολυτελής θαλαμηγός Ρώσου μεγιστάνα πέρασε τα αποκλεισμένα Στενά του Ορμούζ

18:50

ΕΑΕΕ - HALA: Ενίσχυση συνεργασίας για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης ασφαλιστικών ζημιών

18:48

Γεραπετρίτης: «Ελλάδα και Λιβύη προχωρούν σε συζητήσεις για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ»

18:42

Συνάντηση Δήμα και Κυρανάκη με τον Ισπανό Υπουργό Μεταφορών

18:40

Αραγτσί: «Το Ιράν εξετάζει το αίτημα του Τραμπ για διαπραγματεύσεις»

gazzetta
gazzetta reader insider insider