5 προϊόντα που κατάργησε η Google πριν το Google +

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5 προϊόντα που κατάργησε η Google πριν το Google +

Δεν πάνε παρά μερικά 24ωρα όταν απανταχού χρήστες του διαδικτύου έμειναν εμβρόντητοι τόσο με την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε Google και αποφάσισε να μην την δημοσιοποιήσει όσο και με την απόφαση της εταιρείας να βάλει τέλος στο Google +, την υπηρεσία που δημιουργήθηκε το 2011 ως «αντίπαλον δέος» του Facebook, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Τόσο η Google, όσο και η μητρική της, Alphabet, είναι γνωστές για την ευρεία γκάμα διαδικτυακών προϊόντων, από την περίφημη μηχανή αναζήτησης και την πλατφόρμα αλληλογραφίας Gmail έως τους χάρτες πλοήγησης και το λειτουργικό Android που χρησιμοποιείται από τους περισσότερους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων.

Αν λάβουμε υπόψη μας την άποψη ότι «οι μεγαλύτερες καινοτομίες είναι καταδικασμένες να αποτύχουν» τότε θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η Google είχε τις «επιτυχίες» της μέσα στα χρόνια. Ποιες είναι όμως αυτές οι «επιτυχίες» ή αλλιώς τα προϊόντα που κατάργησε εν μια νυκτί

H έκδοση Android του Google Play  παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2014. Ωστόσο τον Ιανουάριο του 2015 σταμάτησε να είναι διαθέσιμη και το Galaxy S5 όπου ετοιμαζόταν να την ενσωματώσει κυκλοφόρησε χωρίς αυτή παρά τις φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει κι έδειχναν το αντίθετο.

O πρόδρομος του Google + ήταν το Google Buzz, μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης του Gmail, η οποία αντιμετώπισε προβλήματα σχετικά με την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και ποτέ δεν κατάφερε να κερδίσει ένα αξιοπρεπές μερίδιο αγοράς.  Κάπως έτσι η Google ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2011 ότι θα κλείσει την υπηρεσία και ανταυτής θα δώσει έμφαση στο Google +, τουλάχιστον μέχρι χθες.

Η Google μας παρουσίασε το Google Glass το 2012 ισχυριζόμενη ότι θα αποτελέσει την νέα μόδα στην οπτική μας. Ωστόσο το προϊόν ποτέ δεν έφτασε στο ευρύ κοινό. Η υψηλή τιμή του, τα προβλήματα με το λειτουργικό του αλλά και τα δυνητικά προβλήματα με την ασφάλεια που προέκυπταν από την χρήση του ήταν μερικά από τα προβλήματα που ανέφεραν οι χρήστες. Άλλοι πάλι έκαναν λόγω για την «nerd» εμφάνισή των γυαλιών. Κάπως έτσι η εταιρεία κατήργησε την διάθεσή του στην λιανική τον Ιανουάριο του 2015 αλλά συνεχίζει να πουλά τη νέα έκδοση της συσκευής σε επιχειρήσεις.

Το Lively, οι εικονικοί κόσμοι της Google διήρκεσαν λιγότερο από έναν χρόνο. Σύμφωνα με την εταιρεία το εργαλείο δημιουργήθηκε για να δώσει στους χρήστες μια ευκαιρία να αλληλεπιδρούν με τους φίλους τους και να μπορούν να εφράζονται διαδικτυακά με νέους τρόπους. Ωστόσο τίποτα από τα παραπάνω δεν συνέβη και το Lively χάθηκε από τον διαδικτυακό χάρτη το 2008.

Το Google Answers ήταν το πρώτο πρότζεκτ που η Google αποφάσισε να υλοποιήσει και ξεκίνησε ως μια ιδέα του Λάρρυ Πέιτζ. Οι «απαντήσεις» της Google κράτησαν περίπου 4 χρόνια, ωστόσο σταμάτησαν να δέχονται ερωτήσεις το 2006.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:27

Δήλωση του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

15:24

Blackout στις αερομεταφορές στη Μέση Ανατολή

15:00

ΟΗΕ: Έκκληση προς όλες τις πλευρές στη Μέση Ανατολή να επανέλθουν στις διαπραγματεύσεις

14:56

Ακυρώσεις πτήσεων από το Ελευθέριος Βενιζέλος» για Μέση Ανατολή

14:39

Diaplous: Οδηγίες ασφάλειας προς τα πλοία μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

14:35

Τασούλας: Το δυστύχημα των Τεμπών είναι μια τραγωδία που αναζητεί δικαιοσύνη

14:31

ΥΠΕΞ: Η ελληνική Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά και με ανησυχία τις εξελίξεις στο Ιράν και την Μέση Ανατολή

14:12

5 εκδρομές για πεζοπορία το Σαββατοκύριακο κοντά στην Αθήνα

14:05

Οι πρώτες διεθνείς αντιδράσεις για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

13:51

Μενδώνη: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση κυριότητας της φωτογραφικής συλλογής των 200 της Καισαριανής

13:43

Τραγωδία στα Τέμπη: Μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα για την επέτειο των τριών ετών

13:25

Γεννήθηκε στην Μ. Βρετανία το πρώτο μωρό μετά από μεταμόσχευση μήτρας, από πτωματική δότρια 

13:22

ΥΠΕΞ: Ενεργοποίηση τηλεφωνικής γραμμής για την παροχή προξενικής αρωγής σε Έλληνες στη Μέση Ανατολή

13:13

Χιλιάδες κόσμου στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση για την επέτειο των Τεμπών

13:00

Μετρό Αθήνας – Γραμμή 3: Τα σενάρια για «σπάσιμο» της διαδρομής από Αεροδρόμιο έως Λιμάνι Πειραιά

12:52

Μαρινάκης: Να αφήσουμε επιτέλους τη Δικαιοσύνη να δώσει τις απαντήσεις της για τα Τέμπη

12:47

Η ανάπτυξη drones φέρνει νέες επενδυτικές και επιχειρηματικές προοπτικές για το ελληνικό τεχνολογικό οικοσύστημα

12:30

ΗΠΑ: Η δράση κατά του Ιράν άρχισε - Οι στόχοι παραμένουν αβέβαιοι

11:54

«Μπλόκο» στις κρυφές ανατιμήσεις στα ράφια – Έρχεται ειδική σήμανση και βαριά πρόστιμα για τους παραβάτες

11:36

Η Μέση Ανατολή στις φλόγες - Ιρανικές επιθέσεις σε χώρες του Κόλπου

11:17

Μητσοτάκης για τη συμπλήρωση τριών ετών από τα Τέμπη: Θυμόμαστε και διδασκόμαστε

11:09

Βολιβία: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους

10:55

Μαξίμου: Έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

10:39

Greenpeace: Αντιμέτωπη με υπαρξιακή απειλή μετά την απόφαση δικαστή στις ΗΠΑ για πρόστιμο 345 εκατ. δολαρίων

10:14

Η Ευρώπη «ρουφά» το αμερικανικό LNG - Tην ίδια ώρα εκτινάσσονται οι ναύλοι στον Ατλαντικό

10:06

Στην τελική ευθεία τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2026

09:52

Έσοδα σχεδόν 1 δισ. ευρώ από τις εξαγωγές ρεύματος το 2025

09:42

Δυτική Όχθη: Ισραηλινές ΜΚΟ καταγγέλλουν ακόμη μια επίθεση εποίκων

09:33

Η ΕΕ ζητεί αποκλιμάκωση των μαχών Αφγανιστάν-Πακιστάν

09:19

Αργεντινή: Η Βουλή ενέκρινε τη μεταρρύθμιση Μιλέι για ευέλικτη εργασία

gazzetta
gazzetta reader insider insider