Μη δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της πορτογαλικής αεροπορικής TAP, κατέθεσε η Air France-KLM, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός «πολέμου» προσφορών καθώς οι εταιρείες στην Ευρώπη αναζητούν ευκαιρίες ενοποίησης.
Σύμφωνα με τους FT, ο γαλλο-ολλανδικός όμιλος παρακολουθεί εδώ και μήνες την ιδιωτικοποίηση της TAP όπως και οι ανταγωνιστές του συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής Lufthansa και της αγγλικής IAG, οι οποίες είχαν επίσης κληθεί να εκδηλώσουν ενδιαφέρουν για τον πορτογαλικό όμιλο.
Η Air France-KLM ήταν η πρώτη που υπέβαλε μία πιο επίσημη προσφορά για μειοψηφικό ποσοστό στην TAP πριν από τη λήξη της προθεσμίας την Πέμπτη. Η διαδικασία, η οποία στη συνέχεια θα περάσει σε δεσμευτική φάση, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι. Η Πορτογαλία επιδιώκει να πουλήσει έως το 49,9% του κεφαλαίου της TAP.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Air France-KLM, Ben Smith, δήλωσε ότι η TAP «ταιριάζει απόλυτα» στον Όμιλο. «Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τις δραστηριότητες στη Λισαβόνα, αναπτύσσοντας παράλληλα τις συνδέσεις με άλλες πόλεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Πόρτο», ανέφερε χαρακτηριστικά.