Google: 1 δισ. δολάρια για εκπαίδευση φοιτητών στην AI

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Google: 1 δισ. δολάρια για εκπαίδευση φοιτητών στην AI
Google / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Δωρεάν η πρόσβαση των φοιτητών και στην προηγμένη έκδοση του Gemini.

Τη διάθεση 1 δισ. δολαρίων για τριετή παροχή εκπαίδευσης στα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η Google.

Περισσότερα από 100 πανεπιστήμια έχουν υπογράψει να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα μεγαλύτερα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο του Τέξας και το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.

Η χρηματοδότηση και οι πόροι μπορούν να δοθούν και με τη μορφή μετρητών για εκπαίδευση στο φοιτητών cloud computing και την ΑΙ, καθώς και για έρευνα σε θέματα που σχετίζονται με την τεχνολογία και την επιστήμη.

Σύμφωνα με το Reuters, θα είναι δωρεάν η πρόσβαση των φοιτητών και στην προηγμένη έκδοση του Gemini, με την Google να ελπίζει να επεκτείνει το πρόγραμμα σε όλες τις ΗΠΑ ενώ συζητά παρόμοιες κινήσεις και σχέδια σε άλλες χώρες.

Η Google συνεχίζει τον αγώνα της στην κούρσα της ΑΙ απέναντι σε κολοσσούς όπως η OpenAI, η Anthropic και η Amazon που έχουν αναλάβει αντίστοιχες πρωτοβουλίες σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη στην εκπαίδευση, καθώς η τεχνολογία διαπερνά την κοινωνία.

Η Microsoft δεσμεύτηκε να διαθέσει 4 δισ. δολάρια για την ενίσχυση της ΑΙ στην εκπαίδευση παγκοσμίως, ενώ διαφημίζοντας τα προϊόντα τους στους φοιτητές, οι τεχνολογικοί γίγαντες έχουν την επιπρόσθετη δυνατότητα να εντάξουν τους φοιτητές στο ανθρώπινο δυναμικό τους μόλις εισέλθουν στον εργασιακό στίβο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Νέο τζακ ποτ στο Τζόκερ: 25 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης

Δημογραφικό: Ποιοι δήμοι προσφέρουν επιδόματα και παροχές για να ενισχύσουν τις γεννήσεις

Έρχεται νομοσχέδιο - σκούπα για πιο εύκολες και γρήγορες επενδύσεις

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider