Μπέζος: Αγοράζει την Vogue ως γαμήλιο δώρο στη νέα του σύζυγο;

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μπέζος: Αγοράζει την Vogue ως γαμήλιο δώρο στη νέα του σύζυγο;
Ο Τζεφ Μπέζος φέρεται να εξετάζει μια επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων ως δώρο στη νέα του σύζυγο, Λόρεν Σάντσες.

Ο Τζεφ Μπέζος φέρεται να εξετάζει μια επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων ως δώρο στη νέα του σύζυγο, Λόρεν Σάντσες.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το προσωπικό της Condé Nast είναι πεπεισμένο ότι ο Μπέζος κάνει κινήσεις για να αγοράσει τον όμιλο μέσων ενημέρωσης για την Σάντσες, η οποία είναι πρώην δημοσιογράφος. Πολλοί πιστεύουν ότι μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η νέα κυρία Μπέζος φιγουράρει στο ψηφιακό εξώφυλλο της Vogue αυτού του μήνα φορώντας ένα νυφικό Dolce & Gabbana, επιλεγμένο από την «σιδηρά κυρία» του περιοδικού Άννα Γουίντουρ, που πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την διεύθυνσή του μετά από 37 χρόνια, μία είδηση που έπεσε σαν βόμβα στο χώρο της μόδας.

«Η φήμη ότι ο Τζεφ πρόκειται να αγοράσει την Condé Nast είναι το μόνο που συζητούν όλοι στη βιομηχανία της μόδας και μέσα στη Vogue», δήλωσε μια πηγή στην Daily Mail. «Η Λόρεν Σάντσες είναι μια τόσο απίθανη πρωταγωνίστρια στο εξώφυλλο και η φήμη είναι ότι εξασφάλισε το τεύχος Ιουλίου εν μέρει επειδή η οικογένεια Newhouse θέλει να ενισχύσει τον Μπέζος».

Η οικογένεια Newhouse κατέχει την Condé Nast από το 1959. Η πηγή επισημαίνει επίσης μια σειρά από απολύσεις που έχουν συμβεί στην Condé Nast τους τελευταίους μήνες, σημειώνοντας: «Στη Νέα Υόρκη, μειώνουν το προσωπικό, κάτι που ακριβώς κάνουν οι εταιρείες πριν από μια πώληση».

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, η Condé Nast αποτιμάται στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, επομένως ο Μπέζος θα πρέπει να καταβάλει ένα υψηλό ποσό για να εξασφαλίσει την εξαγορά.

Ενώ μια πηγή κοντά στον Μπέζος χαρακτήρισε την εικασία «εντελώς αναληθής», η πηγή της Daily Mail επιμένει ότι η πρώην αρχισυντάκτρια της Vogue, Άννα Γουίντουρ, έχει αναλάβει την ευθύνη της πώλησης.

«Λέγεται ότι η Άννα είναι αυτή που μεσολάβησε για τη συμφωνία, γι' αυτό και η Λόρεν μπήκε στο εξώφυλλο», δήλωσε η πηγή του μακροχρόνιου στελέχους που ανακοίνωσε την αποχώρησή της τον Ιούνιο. Η Γουίντουρ θα παραμείνει ως παγκόσμια διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού και επικεφαλής περιεχομένου της Condé Nast.

«Η Άννα έχει μετοχές στην επιχείρηση, επομένως έχει πολλά να κερδίσει από μια πώληση», προσθέτει η πηγή.

Το 2013, ο Μπέζος αγόρασε την εφημερίδα The Washington Post για 250 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, με τους αναλυτές να τονίζουν πως η φημολογούμενη κίνηση δεν θα αποτελέσει κάτι παράδοξο, αφού ο δισεκατομμυριούχος επιζητά την εμπλοκή του στα μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider