Όμιλος Καστελόριζο: Τρέχει με ανάπτυξη 15% και «μαγειρεύει» μπίζνες στις κατασκευές

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Όμιλος Καστελόριζο: Τρέχει με ανάπτυξη 15% και «μαγειρεύει» μπίζνες στις κατασκευές
Τι αποκάλυψε ο πρόεδρος και ιδρυτής του ομίλου Καστελόριζο, Αντώνης Σταύρου.

Με ανάπτυξη 15% «τρέχει» έως τώρα για το 2025 ο όμιλος Καστελόριζο, επιχειρώντας να ενισχύσει έτι περαιτέρω το αποτύπωμά του στον κλάδο της εστίασης.

Όπως δε αποκάλυψε σε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου, ο πρόεδρος και ιδρυτής του ομίλου Καστελόριζο, Αντώνης Σταύρου, για το 2024 η εταιρεία εμφάνισε κύκλο εργασιών ύψους 21,6 εκατ. ευρώ, σημαντικά αυξημένο έναντι κύκλου εργασιών 19,2 εκατ. ευρώ το 2023.

Πρόσφατα μάλιστα και δη τον περασμένο Μάρτιο άνοιξε τις πύλες του ένα ακόμη κατάστημα, το 14ο στη σειρά του ομίλου, με τον κ. Σταύρου να συνεχίζει απρόσκοπτα τις επενδύσεις ακόμη κι αν πληθαίνουν οι προκλήσεις για τον ευρύτερο χώρο της εστίασης.

Πρόκειται για τη Zoumpourlou επί της οδού Φιλελλήνων, που έρχεται σε συνέχεια του πρώτου καταστήματος Zoumpourlou που βρίσκεται στην πλατεία Ψυρρή.

Συνολικά ο όμιλος Καστελόριζο απασχολεί 320 εργαζόμενους, με τον μέσο μισθό να κυμαίνεται στα 1.800 ευρώ μεικτά κι ενώ νέες ρυθμίσεις, όπως η ψηφιακή κάρτα εργασίας, δημιουργούν ένα πιο σύνθετο περιβάλλον για τον κλάδο. «Τα πρόστιμα είναι πολύ μεγάλα και πρέπει να υπάρξει μια σχετική ευελιξία», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κ. Σταύρου.

Ταυτόχρονα, όμως, δεν απέκλεισε το άνοιγμα και νέων εστιατορίων στο μέλλον, αν παρουσιαστούν οι κατάλληλες ευκαιρίες, αν και για την ώρα επιλέγει να επικεντρωθεί στο νέο του επιχειρηματικό εγχείρημα, με το οποίο σηματοδοτεί την είσοδό του στον κλάδο των κατασκευών…

Η είσοδος στον κατασκευαστικό κλάδο

Όπως έγινε γνωστό στα τέλη Μαΐου, ιδρύθηκε, μέσω της Υπηρεσίας Μιας Στάσης, μια νέα εταιρεία, η Καστελλόριζο Ανάπτυξη, Κατασκευή και Εκμετάλλευση Ακινήτων ΑΕ, με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 1 εκατ. ευρώ και έδρα τον δήμο Γλυφάδας. Ο κ. Σταύρου προχώρησε στην ίδρυση της νέας εταιρείας από κοινού με τα παιδιά του, Βασίλη και Μαρία, καθώς και με τον γαμπρό του Κωνσταντίνο Παπαθεοδώρου.

Αντικείμενο της εταιρείας είναι η αγορά ακινήτων τα οποία βρίσκονται στην Ελλάδα, καθώς επίσης και η ανέγερση, κατασκευή, ανακαίνιση και επισκευή εμπορικών κτηρίων και ακινήτων, η κατασκευή και ανέγερση πολυώροφων κτηρίων είτε με το σύστημα της αντιπαροχής σε οικόπεδα τρίτων, είτε σε οικόπεδα ιδιοκτησίας της εταιρείας, με σκοπό το κέρδος, οι κατασκευαστικές εργασίες για οικιστικά κτήρια (νέες εργασίες, προσθήκες, μετατροπές και ανακαινίσεις) κ.α.

«Πιστεύω ότι ο επιχειρηματίας δεν μπορεί να ποντάρει μόνο σε μια δραστηριότητα», απαντά ο κ. Σταύρου, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να πραγματοποιήσει άνοιγμα στον κλάδο των κατασκευών, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του στο χώρο της εστίασης. «Αποφάσισα να μπω στις κατασκευές γιατί είναι ένας κλάδος ιδιαίτερα κερδοφόρος», συμπληρώνει.

«Αν μπορούμε να μιλήσουμε για περιθώριο κέρδους στην εστίαση, το τοποθετούμε στο 10-15%, ενώ για τις κατασκευές οι τζίροι και τα κέρδη είναι πιο εύκολα. Υπάρχουν προσδοκίες», σημειώνει.

Η νέα εταιρεία ιδρύθηκε με ίδια κεφάλαια, ενώ το πρώτο οικόπεδο έχει ήδη εντοπιστεί στην περιοχή της Γλυφάδας, με τις τελικές υπογραφές να αναμένονται το προσεχές διάστημα. Το πρώτο οικόπεδο αφορά στην κατασκευή τεσσάρων ορόφων και ενός δώματος, ήτοι στη δημιουργία πέντε κατοικιών, αποκλειστικά υψηλών προδιαγραφών. Η αρχική επένδυση που περιλαμβάνει την αγορά του οικοπέδου και τις πρώτες εργασίες ανέγερσης εκτιμάται στα 4 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Σταύρου με τα παιδιά του «σκανάρουν» κι άλλες περιοχές στα νότια προάστια της Αθήνας, καθώς και κάποια σημεία στο κέντρο.

Το δε Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας απαρτίζεται από τον Αντώνη Σταύρου, που κατέχει τη θέση του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου και τους κ.κ. Κωνσταντίνο Παπαθεοδώρου, Βασίλειο Σταύρου και Μαρία Σταύρου, ως μέλη.

Ο όμιλος Καστελόριζο περιλαμβάνει μερικά από τα πιο γνωστά εστιατόρια της Αθήνας που σερβίρουν μεσογειακή κουζίνα. Το ιστορικό Καστελόριζο της Καλλιθέας το οποίο αποτέλεσε την αρχή του ταξιδιού στη γεύση εγκαινιάστηκε το 1981 και αποτελεί το πρώτο εστιατόριο του ομίλου. Από το 2012 έχει μετονομαστεί σε Ρακί Μεζέ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Netcompany: Διευρύνει το αποτύπωμά της και ποντάρει σε άμυνα και ΑΙ

IRIS: Ο «εθνικός πρωταθλητής» ανοίγει ορίζοντες - Oι δύο αλλαγές στα όρια μέχρι τέλη 2025

Prodea ΑΕΕΑΠ: Ποιες επενδύσεις προωθεί, σε ποια assets βάζει «πωλητήρια» - Η νέα στρατηγική

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider