Ιταλία: Η Μελόνι υπόσχεται στήριξη στις επιχειρήσεις που θα πληγούν από τους δασμούς Τραμπ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ιταλία: Η Μελόνι υπόσχεται στήριξη στις επιχειρήσεις που θα πληγούν από τους δασμούς Τραμπ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπη με μία σοβαρή διπλωματική πρόκληση ισορροπίας καθώς η ίδια, είναι σύμμαχος του Τραμπ, ενώ θα πρέπει να προστατεύσει τον εξαγωγικό τομέα της Ιταλίας.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι υποσχέθηκε σήμερα να προστατεύσει τις επιχειρήσεις που θα υποστούν συνέπειες, από την επιβολή των δασμών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η Μελόνι βρίσκεται αντιμέτωπη με μία σοβαρή διπλωματική πρόκληση ισορροπίας καθώς η ίδια, είναι σύμμαχος του Τραμπ, ενώ θα πρέπει να προστατεύσει τον εξαγωγικό τομέα της Ιταλίας που θα υποφέρει από την επιβολή δασμών 20% στα ευρωπαϊκά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ.

“Φυσικά δεν συμφωνούμε με την απόφαση των ΗΠΑ, αλλά είμαστε έτοιμοι ν’ αναπτύξουμε όλα τα εργαλεία -τόσο σε επίπεδο διαπραγματεύσεων, αλλά και οικονομικά- που είναι αναγκαία για την υποστήριξη των επιχειρήσεων και των τομέων που θα μπορούσαν να πληγούν”, δήλωσε η Μελόνι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της, σε ένα συνέδριο του κόμματος της Λέγκας, που είναι κυβερνητικός σύμμαχος της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εξωδικαστικός: «Δίχτυ» προστασίας στην πρώτη κατοικία με εκποίηση των άλλων ακινήτων

Οι χώρες όπου τα σκουπίδια είναι τόσο λίγα που εισάγουν απορρίμματα – Πώς βγάζουν εκατομμύρια

Λιανεμπόριο: Οι «χαμηλές πτήσεις» των εκπτώσεων και η ύστατη ευκαιρία του Αυγούστου

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider