DBRS για Attica: Η επιπλέον ζημιά από ενδεχόμενη ένταξη στον «Ηρακλή ΙΙΙ» δεν θα ξεπεράσει τα 400 εκατ.

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
DBRS για Attica: Η επιπλέον ζημιά από ενδεχόμενη ένταξη στον «Ηρακλή ΙΙΙ» δεν θα ξεπεράσει τα 400 εκατ.
Σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων και της αποκατάστασης της ορθής ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, η Τράπεζα ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε σήμερα από τoν οίκο αξιολόγησης DBRS Morningstar η προκαταρκτική αξιολόγηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Τράπεζας, συνολικής λογιστικής αξίας περίπου €2,3 δισ.

Την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής αξιολόγησης χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Attica Bank από τoν οίκο αξιολόγησης DBRS Morningstar γνωστοποίησε την Τρίτη η Τράπεζα, σημειώνοντας πως «η επιπλέον ζημία που θα προκύψει από ενδεχόμενη πώληση του εν λόγω χαρτοφυλακίου μέσω τιτλοποίησης υπό το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων Ηρακλής ΙΙΙ, δεν θα ξεπεράσει το ποσό των €400 εκατ.»

Η ανακοίνωση της Attica Bank

«Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:

Σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων και της αποκατάστασης της ορθής ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, η Τράπεζα ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε σήμερα από τoν οίκο αξιολόγησης DBRS Morningstar η προκαταρκτική αξιολόγηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Τράπεζας, συνολικής λογιστικής αξίας περίπου €2,3 δισ.

Η Τράπεζα εκτιμά ότι η επιπλέον ζημία που θα προκύψει από ενδεχόμενη πώληση του εν λόγω χαρτοφυλακίου μέσω τιτλοποίησης υπό το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων Ηρακλής ΙΙΙ, δεν θα ξεπεράσει το ποσό των €400 εκατ.

Η Τράπεζα θα κρατήσει ενήμερο το επενδυτικό κοινό για τον τρόπο κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών της που θα προκύψουν από την ανωτέρω συναλλαγή εάν και εφόσον η Τράπεζα υπαχθεί στο πρόγραμμα Ηρακλής ΙΙΙ, λαμβάνοντας υπόψη ότι η προθεσμία προσκόμισης της συμφωνίας μετόχων στην Τράπεζα της Ελλάδος έχει παραταθεί μέχρι την 18η Ιουλίου 2024.

Η Τράπεζα υπογραμμίζει ότι οποιαδήποτε πληροφορία ή εξέλιξη αφορά στις δραστηριότητές της εκδίδεται από την ίδια και αποτελεί μοναδική αξιόπιστη και έγκυρη πηγή πληροφόρησης. Η Τράπεζα παραμένει προσηλωμένη στην τήρηση των προϋποθέσεων και απαιτήσεων που προβλέπονται στο νομοκανονιστικό πλαίσιο και στην πάγια πρακτική άμεσης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, με εγκυρότητα και υπευθυνότητα, για οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά της δραστηριότητές της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία και τις σχετικές αποφάσεις των οργάνων της».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η Γροιλανδία επαναφέρει στο προσκήνιο τον διατλαντικό εμπορικό πόλεμο στην απόλυτη μορφή του

Πετρέλαιο θέρμανσης: Σταθερές οι τιμές στην Ελλάδα αλλά οι διαφορές ανά περιοχή φθάνουν και τα 200 ευρώ

Τουρισμός: Με ούριο άνεμο μπαίνει το 2026 παρά το «μπλόκο» των εορτών

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider