Στο αμερικανικό fund Oaktree η ιδιοκτησία της Ίντερ - Τι συνέβη με τους Κινέζους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο αμερικανικό fund Oaktree η ιδιοκτησία της Ίντερ - Τι συνέβη με τους Κινέζους
Η Suning Holdings -μέχρι πρότινος ιδιοκτήτρια του club- απέτυχε να αναχρηματοδοτήσει εγκαίρως ένα δάνειο ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Στον έλεγχο του αμερικανικού fund Oaktree Capital Management πέρασε η ιδιοκτησία του ιταλικού ποδοσφαιρικού συλλόγου Ίντερ Μιλάνου, καθώς η Suning Holdings -μέχρι πρότινος ιδιοκτήτρια του club- απέτυχε να αναχρηματοδοτήσει εγκαίρως ένα δάνειο ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Oaktree, με έδρα το Λος Άντζελες, δήλωσε ότι έχει πλέον την ιδιοκτησία της Ίντερ, μετά τη μη αποπληρωμή του τριετούς δανείου προς την εταιρεία, το οποίο έληξε στις 21 Μαΐου.

«Είμαστε αφοσιωμένοι στη μακροπρόθεσμη επιτυχία των νερατζούρι και πιστεύουμε ότι οι φιλοδοξίες μας για τον σύλλογο ενώνονται με εκείνες των παθιασμένων οπαδών του στην Ιταλία και σε όλο τον κόσμο. Η αρχική μας στόχευση είναι η λειτουργική και χρηματοοικονομική σταθερότητα», δήλωσε ο Alejandro Cano, συνεπικεφαλής της στρατηγικής της Oaktree για την Ευρώπη.

Η Oaktree, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 192 δισ. δολαρίων, πλέον θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης του συλλόγου, ενώ ενδιαφέρον για την απόκτηση των πρωταθλητών Ιταλίας έχει εκφράσει ο Φινλανδός επιχειρηματίας Thomas Zilliacus.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Ίντερ Στίβεν Ζανγκ βρισκόταν σε συζητήσεις με το αμερικανικό fund Pimco με στόχο τη σύναψη ενός νέου δανείου ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να εκπληρώσει την οικονομική υποχρέωση προς την Oaktree και να διατηρήσει τον έλεγχο της ομάδας, ανέφερε η Corriere della Sera σε δημοσίευμά της πριν από περίπου ένα μήνα.

Το δάνειο της Pimco θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει ως «γέφυρα» για να επιτρέψει σε έναν νέο επενδυτή να βάλει χρήματα στην ομάδα, όπως τονίζει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Φώτο: Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Είναι η πιο ακριβή ομάδα στον κόσμο - Αλλά δεν έδωσε τίποτα για τον κορυφαίο της παίκτη!

Οι καλύτερα αμειβόμενοι αθλητές για το 2024 - Η θέση του Αντετοκούνμπο

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει επανάσταση και στο ποδόσφαιρο - Το πείραμα της Λίβερπουλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider