Ίντερ: Κοντά σε νέο δάνειο 400 εκατ. ευρώ από το fund Pimco

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ίντερ: Κοντά σε νέο δάνειο 400 εκατ. ευρώ από το fund Pimco
Ο Κινέζος επενδυτής Στίβεν Ζανγκ ευελπιστεί να διατηρήσει τον έλεγχο της ομάδας.

Νέο δάνειο ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ (426 εκατομμύρια δολάρια) διαπραγματεύεται η Ίντερ με το αμερικανικό fund Pimco, αναφέρει την Κυριακή η Corriere della Sera.

Ο Κινέζος επενδυτής Στίβεν Ζανγκ, ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομάδας, θέλει να αναχρηματοδοτήσει μια υπάρχουσα πίστωση 275 εκατομμυρίων ευρώ με την Oaktree που θα λήξει τον επόμενο μήνα.

Μια συμφωνία με την Pimco θα δώσει στον Ζανγκ τη δυνατότητα να εκπληρώσει την οικονομική υποχρέωση και να διατηρήσει τον έλεγχο της ομάδας, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα.

Η συμφωνία δεν έχει κλείσει ακόμη όπως επισημαίνει το άρθρο, που αναφέρει πως η χρηματοδότηση θα μπορούσε να έχει διάρκεια τριών ετών. Αυτό θα έδινε χρόνο στην ιδιοκτησία να σταθμίσει πιθανά έργα, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου σταδίου ή να προσπαθήσει να το πουλήσει, πιθανώς σε επενδυτές από τη Μέση Ανατολή.

Το δάνειο της Pimco θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει ως «γέφυρα» για να επιτρέψει σε έναν νέο επενδυτή να βάλει χρήματα στην ομάδα, όπως τονίζει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Αν και η τρέχουσα ιδιοκτησία του Ομίλου Suning προτιμά να διατηρήσει τον έλεγχο της ομάδας, θα το συζητούσε εάν οι προτάσεις ξεπερνούσαν τα 1,2 δισ. ευρώ και άνω για την Ίντερ, σύμφωνα με την εφημερίδα. Αυτό το ποσό θα της επέτρεπε να αποπληρώσει τα χρέη του συλλόγου και της μητρικής εταιρείας, ενώ θα εγγυόταν μια κερδοφόρα έξοδο.

Η Ίντερ αντιμετωπίζει τον μεγάλο της αντίπαλο τη Μίλαν τη Δευτέρα, έχοντας την ευκαιρία να εξασφαλίσει τον δεύτερο τίτλο στο πρωτάθλημα της Serie A με την τρέχουσα ιδιοκτησία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: «Φρένο» στο TikTok από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Tesla: Ανακαλεί 4.000 Cybertrucks επειδή μπορεί να κολλήσει το πεντάλ του γκαζιού

Το Netflix νίκησε τις προβλέψεις: Καθαρά κέρδη 2,33 δισ. δολ. το α' τρίμηνο - Άλμα στους συνδρομητές

gazzetta
gazzetta reader insider insider