Η Shell ψάχνει αγοραστή για 950 βενζινάδικα στη Μαλαισία - Στα σκαριά deal 1 δισ. με την Saudi Aramco

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Shell ψάχνει αγοραστή για 950 βενζινάδικα στη Μαλαισία - Στα σκαριά deal 1 δισ. με την Saudi Aramco
Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την Saudi Aramco για την πώληση των δραστηριοτήτων της στη Μαλαισία βρίσκεται η Shell, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την Saudi Aramco για την πώληση των δραστηριοτήτων της στη Μαλαισία βρίσκεται η Shell, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, με το ύψος του deal σε περίπτωση συμφωνίας να αγγίζει το 1 δισ. δολάρια.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι συζητήσεις των δύο κολοσσών βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ σημειώνεται πως η Shell κατέχει εξ ολοκλήρου περίπου 950 πρατήρια καυσίμων σε ολόκληρη τη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Μόνο η Petronas, η κρατική εταιρεία της Μαλαισίας κατέχει μεγαλύτερο μερίδιο από την Shell.

Η Shell αρνήθηκε να σχολιάσει τις συνομιλίες, αλλά είπε ότι η Μαλαισία είναι μια σημαντική χώρα για την εταιρεία. Η Saudi Aramco αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει.

Οι συνομιλίες ξεκίνησαν στα τέλη του 2023 και μια συμφωνία μπορεί να οριστικοποιηθεί τους επόμενους μήνες, ανέφερε μια πηγή στο πρακτορείο.

Σύμφωνα με το Reuters, το deal αναμένεται να αποτελέσει μέρος των προσπαθειών του CEO της Shell Wael Sawan να επικεντρώσει τις δραστηριότητες της εταιρείας στις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις. Η Shell έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να εκχωρήσει 500 πρατήρια βενζίνης φέτος και το επόμενο έτος, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται στη διαδικασία πώλησης του διυλιστηρίου και του πετροχημικού της συγκροτήματος στη Σιγκαπούρη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Maersk: Ως και 20% η μείωση της δυναμικότητας μεταφοράς container μεταξύ Ευρώπης - Ασίας λόγω Ερυθράς Θάλασσας

Πετρέλαιο: «Έσπασε» το πτωτικό σερί με φόντο την διαταγή εκκένωσης της Ράφα

gazzetta
gazzetta reader insider insider