ΔΕΛΤΑ: Διάκριση στη διεθνή αξιολόγηση βιωσιμότητας EcoVadis

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΛΤΑ: Διάκριση στη διεθνή αξιολόγηση βιωσιμότητας EcoVadis
Η γαλακτοβιομηχανία, απέσπασε πλατινένια διάκριση στη διεθνή αξιολόγηση EcoVadis για τις επιχειρηματικές της πρακτικές στους τομείς βιώσιμης ανάπτυξης.

Η γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ, απέσπασε πλατινένια διάκριση στη διεθνή αξιολόγηση EcoVadis για τις επιχειρηματικές της πρακτικές στους τομείς βιώσιμης ανάπτυξης.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η βαθμολογία αυτή την κατατάσσει στο 1% των επιχειρήσεων που αξιολογεί ο οργανισμός παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία της EcoVadis, η ΔΕΛΤΑ αξιολογήθηκε τόσο για τις δεσμεύσεις της, όσο και για τα συστήματα, τις πολιτικές, τις δράσεις και την πληροφόρηση που παρέχει σε τέσσερις τομείς βιώσιμης ανάπτυξης: το περιβάλλον, τις εργασιακές πρακτικές & τα ανθρώπινα δικαιώματα, την επιχειρηματική ηθική και τις βιώσιμες προμήθειες.

Σημειώνεται ότι η διάκριση επιτεύχθηκε με τη συμβολή της PwC Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η ομάδα Sustainability & Climate Change της PwC συνέβαλε στον σχεδιασμό της στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης και των Επιστημονικά Τεκμηριωμένων Στόχων της ΔΕΛΤΑ καθώς και στη διαμόρφωση του πλαισίου δημοσιοποιήσεων και διαχείρισης δεδομένων.

Παράλληλα, από κοινού με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την καθηγήτρια Φοίβη Κουντούρη, η PwC ανέπτυξε το καινοτόμο εργαλείο «SDG Value Chain Assessment», ένα πρωτοπόρο σύστημα συλλογής και επεξεργασίας συγκεντρωτικών δεδομένων που επιτρέπει τη συστηματική παρακολούθηση, αξιολόγηση και βελτίωση της ESG επίδοσης σε όλη την αλυσίδα αξίας της ΔΕΛΤΑ. Το έργο αυτό αποτελεί σημείο αναφοράς στην ευρύτερη προσπάθεια προσαρμογής των επιχειρήσεων στις σύγχρονες επιταγές της βιώσιμης ανάπτυξης, ακολουθώντας τα πλέον σύγχρονα διεθνή πρότυπα μέτρησης και σύγκρισης των ESG κριτηρίων.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ, Χρήστος Τσόλκας, δήλωσε: «Η σημαντική αυτή διάκριση, στον πρώτο χρόνο αξιολόγησης της ΔΕΛΤΑ, επιβεβαιώνει την προσήλωσή μας στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, ως θεμελιώδες συστατικό της επιχειρηματικής μας στρατηγικής και βασικό πυλώνα της εταιρικής μας κουλτούρας. Αποστολή μας είναι να στηρίζουμε διαρκώς με πράξεις την καλή διατροφή αναδεικνύοντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη της για την υγεία, την ανάπτυξη και το περιβάλλον. Διακρίσεις σαν κι αυτή, τιμούν την εταιρεία και επιβραβεύουν την προσπάθεια των ανθρώπων μας που δίνουν διαρκώς τον καλύτερό τους εαυτό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Korinthian Foods: Αύξηση τζίρου 75% και EBITDA 136% το 2023

Elpedison: Δυνατότητα πληρωμών μέσω PayPal

Μνημόνιο συνεργασίας Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Intracom Telecom

gazzetta
gazzetta reader insider insider