UBS: Τα 25 δισ. δολάρια μπορεί να φτάσουν οι νέες κεφαλαιακές απαιτήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Τα 25 δισ. δολάρια μπορεί να φτάσουν οι νέες κεφαλαιακές απαιτήσεις
Αντιμέτωπη με αύξηση των εποπτικών κεφαλαιακών απαιτήσεων είναι η UBS Group AG, οι οποίες μπορεί να φτάσουν από 15 έως 25 δισεκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προτάθηκαν στον απόηχο της κατάρρευσης της Credit Suisse. 

Αντιμέτωπη με αύξηση των εποπτικών κεφαλαιακών απαιτήσεων είναι η UBS Group AG, οι οποίες μπορεί να φτάσουν από 15 έως 25 δισεκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προτάθηκαν στον απόηχο της κατάρρευσης της Credit Suisse.

Αυτό δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας Karin Keller-Sutter στην εφημερίδα Tages-Anzeiger, τονίζοντας πως τέτοια στοιχεία είναι «εύλογα» όταν ρωτήθηκε για τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι μετοχές της UBS υποχώρησαν περισσότερο από 6% την προηγούμενη εβδομάδα.

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο επιθυμεί οι συστημικές ελβετικές τράπεζες να διατηρούν σημαντικά περισσότερα κεφάλαια έναντι των ξένων μεριδίων τους και επιπλέον, τα επίπεδα κεφαλαίου για τις τράπεζες θα πρέπει να αυξηθούν ώστε να λαμβάνονται περισσότερο υπόψη οι μελλοντικοί κίνδυνοι, όπως αναφέρεται σε ευρεία έκθεση για την τραπεζική σταθερότητα που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα

«Σύμφωνα με τις τρέχουσες ισχύουσες απαιτήσεις, η μητρική τράπεζα της UBS πρέπει να παρέχει κεφαλαιακή υποστήριξη 60% για συμμετοχές σε ξένη θυγατρική», δήλωσε η κυβέρνηση όταν αποκάλυψε την πρότασή της. «Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο στοχεύει σε σημαντική αύξηση αυτής της κεφαλαιακής υποστήριξης», που οδηγεί σε σημαντική αύξηση των συνολικών απαιτήσεων, ανέφερε.

Η ελβετική εφημερίδα Handelszeitung ανέφερε πως οι κεφαλαικές απαιτήσεις μπορεί να φτάσουν τα 25 δισ. δολάρια, ενώ ο αναλυτής της Autonomous Research, Stef Stalmann είπε ότι οι πρόσθετες κεφαλαιακές απαιτήσεις στο εύρος των 10 έως 15 δισ. δολαρίων θα μπορούσαν να μειώσουν τις προσδοκίες για επαναγορές μετοχών.

Ο Στόλμαν σημείωσε επίσης ότι το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα για τις μεταρρυθμίσεις -με την εφαρμογή του σχετικού διατάγματος να λαμβάνει χώρα το νωρίτερο το 2026- θα δημιουργήσει αυξημένη αβεβαιότητα γύρω από τον κεφαλαιακό σχεδιασμό και τις προοπτικές πληρωμών.

Τα στελέχη της UBS έχουν ήδη ταχθεί κατά της ανάγκης για περισσότερα κεφάλαια. Ο πρόεδρος Colm Kelleher τάχθηκε κατά των υψηλότερων κεφαλαιακών απαιτήσεων, σε συνέντευξή του στη Neue Zürcher Zeitung τον περασμένο μήνα.

«Αν έχετε πάρα πολλά κεφάλαια, τιμωρείτε τους μετόχους, αλλά και τους πελάτες, γιατί οι τραπεζικές υπηρεσίες γίνονται πιο ακριβές», είπε. «Έχουμε ήδη κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας που είναι πολύ πάνω από το ρυθμιστικό ελάχιστο» πρόσθεσε.

Οι προτάσεις αποτελούν μέρος μιας σαρωτικής απάντησης στην πιο σοβαρή χρηματοπιστωτική κρίση της Ελβετίας εδώ και πάνω από μια δεκαετία, αντιμετωπίζοντας μια αδυναμία που συνέβαλε στην επιτάχυνση της κατάρρευσης της Credit Suisse πέρυσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: Αύξηση 14% στα καθαρά κέρδη - Μέρισμα 2,02 δολάρια ανά μετοχή

JP Morgan: Λάθος η επιφυλακτικότητά μας για τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών

gazzetta
gazzetta reader insider insider