Επίσκεψη CEO της Apple στο Βιετνάμ - Προσπάθεια απεξάρτησης από την Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσκεψη CEO της Apple στο Βιετνάμ - Προσπάθεια απεξάρτησης από την Κίνα
Επίσκεψη στο Ανόι του Βιετνάμ πραγματοποιεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των πωλήσεων του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού σε νέες αγορές.

Επίσκεψη στο Ανόι του Βιετνάμ πραγματοποιεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των πωλήσεων του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού σε νέες αγορές.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του, θα συναντηθεί με χρήστες προϊόντων Apple, προγραμματιστές και δημιουργούς περιεχομένου. Ο ίδιος ανέβασε στον λογαριασμό του στο κοινωνικό μέσο X, φωτογραφίες από την ασιατική πρωτεύουσα με τα άτομα που γνώρισε εκεί.

Η επίσκεψη συμπίπτει με την ανακοίνωση της International Data Corporation για πτώση σχεδόν 10% στις πωλήσεις της Apple παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2024. Η Apple αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό στην αγορά των ακριβών κινητών συσκευών στην οποία δραστηριοποιείται και ιδιαίτερα σε αγορές «κλειδιά» όπως η Κίνα.

Συγκεκριμένα στο Βιετνάμ, η Apple βρίσκεται στην τρίτη θέση των προμηθευτών smartphone, πίσω από την κινέζικη Oppo και την Samsung. Επιπλέον, η χώρα έχει γίνει βασική τοποθεσία για παραγωγή προϊόντων, καθώς η Apple επιχειρεί να περιορίσει τη συναρμολόγηση των προϊόντων της στην Κίνα.

Η εξάρτηση της εταιρείας από την Κίνα ήρθε στο προσκήνιο το 2022, όταν τα πολύ σκληρά μέτρα που είχαν επιβληθεί εκεί για την Covid - 19 και ο ξεσηκωμός του εργατικού δυναμικού στο κύριο εργοστάσιο παραγωγής iPhone της Foxconn στη Κίνα, προκάλεσαν διαταραχές παραγωγής. Η Foxconn είναι ο κύριος συναρμολογητής των iphone της Apple.

Το Δεκέμβριο, η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei ανέφερε ότι η Apple μεταφέρει ορισμένους από τους πόρους κατασκευής των iPad, στο Βιετνάμ. Η χώρα πλέον, όπως αναφέρει το cnbc, εμπλέκεται με την κατασκευή των MacBook, iPad και Apple Watch.

«Το Βιετνάμ είναι πολύ σημαντικό για την Apple, όχι μόνο των αυξανόμενων θαυμαστών που αποκτά εκεί αλλά και επειδή η βιομηχανία απομακρύνεται από την Κίνα ως προς την παραγωγή. Αυτή η μεταστροφή περιλαμβάνει νέες περιοχές όπως το Βιετνάμ, στα βόρεια του οποίου η Samsung διατηρεί χρόνια παρουσία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της έρευνας συσκευών πελατών της συμβουλευτικής IDC, Bryan Ma.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Τσεκούρι» άνω του 10% στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της Tesla

Ιταλοί Μαφιόζοι: Από «νονοί» της νύχτας, γίνονται «ευυπόληπτοι» επιχειρηματίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider