Apple: Βυθίστηκαν οι πωλήσεις smartphones το α' τρίμηνο - Επανήλθε στην κορυφή η Samsung

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Βυθίστηκαν οι πωλήσεις smartphones το α' τρίμηνο - Επανήλθε στην κορυφή η Samsung
Πτώση σχεδόν 10% σημείωσαν παγκοσμίως οι πωλήσεις iPhone της Apple το πρώτο τρίμηνο του 2014, υπό πίεση της διψήφιας αύξησης των αποστολών από τους ανταγωνιστές στην Κίνα.

Πτώση σχεδόν 10% σημείωσαν παγκοσμίως οι πωλήσεις iPhone της Apple το πρώτο τρίμηνο του 2024, υπό πίεση της διψήφιας αύξησης των αποστολών από τους ανταγωνιστές στην Κίνα, όπως η Xiaomi και η Transsion, σύμφωνα με έκθεση της International Data Corporation.

Ειδικότερα, το πρώτο τρίμηνο, η Apple πούλησε 50,1 εκατ. συσκευές, κατά 9,6% χαμηλότερα από τα 55,4 εκατ. την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Μάλιστα, ανάμεσα στους πέντε πρώτους σε πωλήσεις smartphone στην έκθεση, η Apple κατέγραψε την ισχυρότερη μείωση σε ετήσια βάση.

Αντίθετα, η Samsung κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση την οποία έχασε πέρυσι, πουλώντας σχεδόν τον ίδιο αριθμό συσκευών, 60,1 εκατ.. Το μερίδιο αγοράς της μειώθηκε σε 20,8% από 22,5% το πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ της Apple μειώθηκε σε 17,3% από 20,7% πέρυσι.

«Ενώ η IDC αναμένει αυτές οι δύο εταιρείες να διατηρήσουν την υψηλή τους θέση στην αγορά, η επάνοδος της Huawei στην Κίνα, καθώς και τα αξιοσημείωτα κέρδη των Xiaomi, Transsion, OPPO/OnePlus και vivo πιθανότατα θα τις βάλουν να αναζητήσουν δυνατότητες επέκτασης και διαφοροποίησης», δήλωσε ο Ryan Reith, αντιπρόεδρος του ομίλου IDC.

Οι αποστολές της Xiaomi αυξήθηκαν 33,8% σε 40,8 εκατ. συσκευές μονάδες το πρώτο τρίμηνο, ενώ η Transsion σημείωσε άλμα 84,9% στα 28,5 εκατ.. Όσον αφορά το μερίδιο αγοράς, η Xiaomi (14,1%), η Transsion (9,9%) και η OPPO (8,7%) κατέλαβαν την τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα, με βάση τις αποστολές του πρώτου τριμήνου, σύμφωνα με την έκθεση της IDC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εκτέρ: Νέα σύμβαση έργου με τη γαλλική πρεσβεία στην Ελλάδα

Η BNP Paribas αποκτά το 9% της Ageas από τη Fosun - Στα 730 εκατ. ευρώ το τίμημα

PwC Ελλάδας: Εισάγει τετραήμερη εργασία για τους νέους auditors

gazzetta
gazzetta reader insider insider