Johnson & Johnson: Mega deal 13 δισ. με την εξαγορά της Shockwave

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Johnson & Johnson: Mega deal 13 δισ. με την εξαγορά της Shockwave
Σε μία συμφωνία «μαμούθ» προχωρά η Johnson & Johnson, η οποία θα εξαγοράσει έναντι περίπου 13,1 δισ. δολαρίων την Shockwave Medical Inc.

Σε μία συμφωνία «μαμούθ» προχωρά η Johnson & Johnson, η οποία θα εξαγοράσει έναντι περίπου 13,1 δισ. δολαρίων την Shockwave Medical Inc., σε μία προσπάθεια να ενισχύσει την επέκτασή της στην κατασκευή ιατρικών συσκευών για τη θεραπεία καρδιακών παθήσεων.

Όπως ανέφεραν οι δύο εταιρείες την Παρασκευή, η J&J θα πληρώσει 335 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά για την εταιρεία που εδρεύει στην Καλιφόρνια, με την συναλλαγή να αναμένεται να κλείσει μέχρι τα μέσα του έτους.

Μετά τον διαχωρισμό της από το τμήμα καταναλωτικής υγείας, η J&J έχει προσανατολιστεί στην ενίσχυση της ιατρικής της τεχνολογίας, εξαγοράζοντας εταιρείες όπως η Abiomed, εταιρεία που κατασκευάζει συσκευές μηχανικής υποστήριξης της καρδιάς. Η νέα συμφωνία αναμένεται πως θα καταστήσει την J&J «ηγέτιδα σε τέσσερις ταχέως αναπτυσσόμενες κατηγορίες καρδιαγγειακής τεχνολογίας», όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Εδώ και αρκετό διάστημα η Shockwave έχει γίνει αντικείμενο εικασιών εξαγοράς, με εταιρείες όπως η Boston Scientific Corp. να δείχνουν ενδιαφέρον, χωρίς ωστόσο να κατατίθεται επίσημη πρόταση.

Η J&J «χτίζει» γρήγορα το χαρτοφυλάκιό της τόσο στην ιατρική τεχνολογία όσο και στην ανάπτυξη φαρμάκων για να μειώσει όσο γίνεται περισσότερο τον οικονομικό αντίκτυπο από την επικείμενη απώλεια αποκλειστικότητας του Stelar στις ΗΠΑ το επόμενο έτος, του φαρμάκου με τις κορυφαίες πωλήσεις για την ψωρίαση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Ταχεία αύξηση κερδών κατέγραψαν οι μεγαλύτερες εταιρίες του διαδικτύου στο πρώτο δίμηνο του έτους

Nvidia: Σχεδιάζει κέντρο τεχνητής νοημοσύνης 200 εκατ. δολαρίων στην Ινδονησία

Apple: Απολύει 600 άτομα μετά την ακύρωση του project για την κατασκευή ηλεκτρικού οχήματος

gazzetta
gazzetta reader insider insider