UPS: Αντικαθιστά την FedEx μετά από 22 χρόνια στα αμερικανικά ταχυδρομεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UPS: Αντικαθιστά την FedEx μετά από 22 χρόνια στα αμερικανικά ταχυδρομεία
Τέλος βάζει η Ταχυδρομική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών (USPS) στην 22χρονη συνεργασία της με την FedEx, επιλέγοντας πλέον την UPS, ως βασικό πάροχο αεροπορικού φορτίου. 

Τέλος βάζει η Ταχυδρομική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών (USPS) στην 22χρονη συνεργασία της με την FedEx, επιλέγοντας πλέον την UPS, ως βασικό πάροχο αεροπορικού φορτίου. Η FedEx από την πλευρά της είχε δηλώσει πως αναζητούσε μια πιο κερδοφόρα σύμβαση, η οποία λήγει στις 29 Σεπτεμβρίου.

«Μαζί η UPS και η USPS έχουν αναπτύξει μια καινοτόμο λύση που είναι αμοιβαία επωφελής και συμπληρώνει το μοναδικό, αξιόπιστο και αποτελεσματικό ολοκληρωμένο δίκτυό μας», δήλωσε η επικεφαλής της UPS, Carol Tome.

Οι πληρωμές της USPS προς τη FedEx συρρικνώθηκαν σε περίπου 1,73 δισ. δολάρια το οικονομικό έτος 2023, από 2,4 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους που έληξε τον Σεπτέμβριο του 2020.

Οι μετοχές της UPS υποχωρούν 0,75% στην Wall Street, ενώ εκείνες της FedEx χάνουν 1,42%.

Η FedEx δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα προβεί σε προσαρμογές στο δίκτυό της για να αντισταθμίσει την απώλεια του συγκεκριμένου συμβολαίου που απέφερε σχεδόν 2 δισ. δολάρια σε ετήσια δραστηριότητα.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι η κερδοφορία της θα βελτιωθεί το οικονομικό 2025 και μετά, απηχώντας τις απόψεις των αναλυτών που διατυπώθηκαν εν μέσω των διαπραγματεύσεων για τη σύμβαση με την USPS.

Έως και 300 πιλότοι στη FedEx θα μπορούσαν να μείνουν άνεργοι εάν λήξει η σύμβαση, όπως ανέφερε η FreightWaves τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο κύμα απολύσεων σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις - Υψηλό κόστος δανεισμού και αβεβαιότητα οι αιτίες

Περισσότερα από 5 δισ. έξυπνα κινητά τηλέφωνα και social media επιδρούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider