Currys: Ελεύθερη να... ανακάμψει μετά την φυγή των «μνηστήρων» της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Currys: Ελεύθερη να... ανακάμψει μετά την φυγή των «μνηστήρων» της
Η μετοχή της Currys ενισχύεται 3% στις συναλλαγές στο Λονδίνο και εξακολουθεί να βρίσκεται σχεδόν 20% πάνω από το επίπεδο που διαπραγματεύονταν πριν από την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Έτοιμη να ξεπεράσει τις προβλέψεις για τα κέρδη της εμφανίζεται η Currys, αφού JD.com και Elliott Investment Management απέσυραν το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών.

Σύμφωνα με τo Bloomberg, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων για το τρέχον έτος αναμένεται πλέον να είναι τουλάχιστον 115 εκατ. στερλίνες, από προηγούμενες προβλέψεις για 105 έως 115 εκατ. στερλίνες. Οι πωλήσεις ήταν θετικές στις Σκανδιναβικές χώρες, πρόσθεσε η εταιρεία, όπου βρέθηκε αντιμέτωπη με απότομες εκπτώσεις των ανταγωνιστών.

Η μετοχή της Currys ενισχύεται 3% στις συναλλαγές στο Λονδίνο και εξακολουθεί να βρίσκεται σχεδόν 20% πάνω από το επίπεδο που διαπραγματεύονταν πριν από την εκδήλωση ενδιαφέροντος τον περασμένο μήνα από τους επιχειρηματικούς κολοσσούς των ΗΠΑ και της Κίνας.

Ο κινεζικός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα υποβάλει προσφορά για την Currys, έχοντας προηγουμένως εκδηλώσει ενδιαφέρον. Η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Elliott Investment Management αποσύρθηκε από το διαγωνισμό στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, αφού δύο προσφορές 62 πένες και 67 πένες ανά μετοχή απορρίφθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας λιανικής πώλησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πληθωρισμός: Στο 2,8% στην ΕΕ και στο 3,1% στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο - Τα τελικά στοιχεία της Eurostat

Το Gemini της Google θα είναι η AI των iPhone; Άνοδος 4,6% για Alphabet

ΠΑΣΟΚ: Ούτε λέξη από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον δανεισμό των κομματικών media από την εταιρεία του προέδρου του

gazzetta
gazzetta reader insider insider