Απομακρύνεται από την εξαγορά την Currys η Elliott Advisors - Ανοίγει ο δρόμος για την JD.com

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απομακρύνεται από την εξαγορά την Currys η Elliott Advisors - Ανοίγει ο δρόμος για την JD.com
Η Elliott Investment Management αποσύρει το ενδιαφέρον της από μια πιθανή εξαγορά της Currys, στην οποία ανήκει και η αλυσίδα Κωτσόβολος.

Η Elliott Investment Management αποσύρει το ενδιαφέρον της από μια πιθανή εξαγορά της Currys, στην οποία ανήκει και η αλυσίδα Κωτσόβολος, ανοίγοντας τον δρόμο για μια προσφορά από την κινεζική JD.com. Σύμφωνα με το Bloomberg, η αμερικανική εταιρεία δήλωσε ότι μετά από πολλαπλές προσπάθειες συνεργασίας με το διοικητικό συμβούλιο της Currys, οι οποίες απορρίφθηκαν όλες, δεν είχε τις απαραίτητες εγγυήσεις για να υποβάλει τρίτη προσφορά.

Η απομάκρυνση της Elliott θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για τον κινεζικό γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com, που δήλωσε ότι εξετάζει μια προσφορά, ενώ σύμφωνα με τους κανόνες αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει προθεσμία έως τις 18 Μαρτίου για να ανακοινώσει την πρόθεσή της να κάνει μια πρόταση ή να αποχωρήσει.

Ο Elliott δεν μπορεί τώρα να επαναπροσεγγίσει την Currys για τουλάχιστον έξι μήνες, εκτός εάν λάβει την έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο ή πραγματοποιηθεί άλλη ανταγωνιστική προσφορά. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο μήνα, η Currys απέρριψε την βελτιωμένη πρόταση ύψους 757 εκατ. στερλινών ή 973 εκατ. ευρώ που κατέθεσε η Elliott. Η δεύτερη πρόταση της Elliott ήταν στις 67 πένες ανά μετοχή, τιμή υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος του τίτλου την Παρασκευή, στις 64,5 πένες.

Η Currys προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον αφού έχασε σχεδόν το 60% της αξίας της σε τρία χρόνια, καθώς μειώθηκαν οι πωλήσεις ακριβών ηλεκτρονικών ειδών κατά τη διάρκεια της κρίσης κόστους ζωής στη Βρετανία. Λειτουργεί περισσότερα από 800 καταστήματα σε οκτώ χώρες, πουλώντας είδη όπως ηλεκτρικές σκούπες, φορητούς υπολογιστές και iPhone, κυρίως σε καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Aramco: Συρρίκνωση κερδών το 2023 αλλά φουσκωμένο μέρισμα

ISOMAT: Στα 86,6 εκατ. ευρώ ο τζίρος του Ομίλου στην Ελλάδα το 2023 - Αύξηση 7%

Αναζητείται Mountain Resort Planner για το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας – Το μοντέλο αναβάθμισης

gazzetta
gazzetta reader insider insider