UBS: Θα αναζητήσει ευκαιρίες συγχωνεύσεων και εξαγορών στις ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Θα αναζητήσει ευκαιρίες συγχωνεύσεων και εξαγορών στις ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια
Σύμφωνα με τον πρόεδρος του ελβετικού τραπεζικού κολοσσού, ο χρονικός ορίζοντας των κινήσεων είναι τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια και όχι άμεσα.

Ο ελβετικός τραπεζικός γίγαντας UBS θα αναζητήσει ευκαιρίες συγχωνεύσεων και εξαγορών στις Ηνωμένες Πολιτείες τα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο πρόεδρός της UBS στην ελβετική εφημερίδα NZZ την Κυριακή.

Η UBS, η οποία εξαγόρασε την πρώην ανταγωνίστρια της Credit Suisse τον περασμένο Ιούνιο, θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη διαχείριση περιουσίας στις ΗΠΑ μέσω πιθανών συγχωνεύσεων και εξαγορών τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια, δήλωσε ο Colm Kelleher. Όπως αποσαφήνισε οι δραστηριότητες θα αφορούν «μόνο στη διαχείριση περιουσίας» και οι κινήσεις της τράπεζας δεν θα γίνουν άμεσα.

Ύστερα από την διάσωση της Credit Suisse, η UBS δέχεται κριτική για τον ισολογισμό της ύψους 1,6 τρισ. δολαρίων, που είναι σχεδόν διπλάσιος από το μέγεθος της ελβετικής οικονομίας και έχει ωθήσει τη χώρα να αναθεωρήσει τη νομοθεσία της για τις συστημικά σημαντικές τράπεζες.

Ο Kelleher, ωστόσο, αντέκρουσε τις «φωνές» που ζητούν η UBS να υπόκειται σε υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις. «Αν έχεις πάρα πολλά κεφάλαια, τιμωρείς τους μετόχους, αλλά και τους πελάτες γιατί οι τραπεζικές υπηρεσίες γίνονται πιο ακριβές», ανέφερε σύμφωνα με το Reuters.

Η πρώτη συγχώνευση δύο συστημικά σημαντικών παγκόσμιων τραπεζικών ομίλων, οδήγησε επίσης στην επιστροφή του CEO της τράπεζας Sergio Ermotti για μια δεύτερη θητεία στο τιμόνι. Ο Kelleher είπε ότι ο Ermotti είναι το κατάλληλο άτομο για το «Ηράκλειο έργο» της ενσωμάτωσης της Credit Suisse, προσθέτοντας ότι θα ήθελε ο διάδοχος του Ermotti να είναι κάποιος από την UBS.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider