Lego: Αύξηση 2% στα έσοδα το 2023 - Η εικόνα σε ΗΠΑ, Κίνα και Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lego: Αύξηση 2% στα έσοδα το 2023 - Η εικόνα σε ΗΠΑ, Κίνα και Ευρώπη
Aυξημένα έσοδα κατά 2% (στα 65,9 δισ. κορώνες Δανίας ή 9,65 δισ. δολάρια) και σύμφωνα με τις προβλέψεις της αγοράς πέτυχε η Lego το 2023.

Aυξημένα έσοδα κατά 2% (στα 65,9 δισ. κορόνες Δανίας ή 9,65 δισ. δολάρια) και σύμφωνα με τις προβλέψεις της αγοράς πέτυχε η Lego το 2023, με τον CEO της δανικής επιχείρησης κατά την παρουσίαση των οικονομικών μεγεθών να περιγράφει μια δύσκολη χρονιά ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον εξαιτίας της ισχυρής ζήτησης στις ΗΠΑ.

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά», δήλωσε στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της Lego, Νιλς Κρίστιανσεν. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η μεγαλύτερη εταιρεία παιχνιδιών στον κόσμο είχε «καταφέρει να πάρει αρκετά μερίδιο αγοράς». Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν ελαφρά από 17,9 δισεκατομμύρια κορώνες Δανίας σε 17,1 δισεκατομμύρια, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 13,1 δισεκατομμύρια κορώνες Δανίας το 2023, έναντι 13,8 δισεκατομμυρίων το προηγούμενο έτος.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4% παρά την πτώση στην Κίνα, με στήριγμα στην ανάπτυξη να αποτελεί η αυξανόμενη ζήτηση στις ΗΠΑ, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. «Από την πλευρά των ΗΠΑ νομίζω ότι έχουμε δει πολύ, πολύ ισχυρή πρόοδο» επεσήμανε Ωστόσο, η Lego δυσκολεύτηκε στην Κίνα πέρυσι, γεγονός που οφείλεται στις πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες στη χώρα. Οι καταναλωτές αγόραζαν σετ Lego, αλλά συχνά επέλεγαν εκείνα με τις μικρότερες τιμές. Ωστόσο, ο Κρίστιανσεν εμφανίζεται αισιόδοξος πως υπάρχουν σημαντικές μακροπρόθεσμες δυνατότητες για την Lego στην Κίνα.

«Βρισκόμαστε στο ταξίδι ανάπτυξης στην Κίνα και ελπίζουμε και αναμένουμε να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη», ανέφερε, εξηγώντας πως ο σχεδιασμός περιλαμβάνει εγκαίνια νέων καταστημάτων σε όλη τη χώρα, με περίπου 40 επιπλέον καταστήματα να ανοίγουν τις πύλες τους το 2024. «Γνωρίζουμε ότι κάθε φορά που βγαίνουμε σε μια νέα πόλη, ανοίγουμε ένα κατάστημα, ξεκινάμε τις δραστηριότητες για τη δημιουργίας μιας ισχυρής επωνυμίας γύρω από το όνομά μας» εξήγησε.

Η Lego άνοιξε 147 καταστήματα το 2023 και διαθέτει συνολικά πάνω από 1.000 σε όλο τον κόσμο, ενώ περίπου 100 ακόμη αναμένονται εντός του 2024. Ο ευρύτερος κλάδος των παιδικών παιχνιδιών πασχίζει να διατηρήσει την ανοδική του πορεία μετά την άνθηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, όταν οι γονείς αναζήτησαν νέους τρόπους να διασκεδάσουν τα παιδιά τους και οι ενήλικες.. ενέδωσαν στον «παλιμπαιδισμό» τους. Η Hasbro δήλωσε ότι τα έσοδά της το 2023 μειώθηκαν κατά 15% σε σύγκριση με το 2022 και αναμένει να δει περαιτέρω συρρίκνωση φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Kaspersky: Αυξήθηκαν κατά 40% οι επιθέσεις phishing το 2023

Στις 28 Μαρτίου καταφτάνει στην αγορά το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi

ΑΑΔΕ: Μαζικά e-mail σε επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί με POS

gazzetta
gazzetta reader insider insider