Aramco: Βλέπει τη ζήτηση της Κίνας για πετρέλαιο να αυξάνεται

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aramco: Βλέπει τη ζήτηση της Κίνας για πετρέλαιο να αυξάνεται
Μέχρι στιγμής, που βρισκόμαστε στις αρχές του 2024, η ζήτηση είναι υγιής και αυξάνεται στην Κίνα, αναφέρει ο ΔΣ του πετρελαϊκού κολοσσού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Saudi Aramco, Αμίν Νάσερ, δήλωσε την Κυριακή ότι ο πετρελαϊκός κολοσσός εξετάζει περαιτέρω ευκαιρίες για επενδύσεις στην Κίνα, όπου όπως ανέφερε, η ζήτηση πετρελαίου ήταν ισχυρή και αυξανόμενη. Η κρατική Aramco ενισχύει την παρουσία της στην Κίνα με μια σειρά από συμφωνίες διύλισης και πετροχημικών, μερικές από τις οποίες συνοδεύονται από συμφωνίες πώλησης αργού πετρελαίου.

«Μέχρι στιγμής, που βρισκόμαστε στις αρχές του 2024, η ζήτηση είναι υγιής και αυξάνεται στην Κίνα», ανέφερε ο Νάσερ σύμφωνα με το Reuters, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της εταιρείας που έδειξαν ότι τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 24,7% στα 121,3 δισ. δολάρια λόγω των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου.

Ο Νάσερ δήλωσε ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα παραμείνει υγιής καθ' όλη τη διάρκεια του 2024 και πρόσθεσε ότι περιμένει αύξηση της κατανάλωσης κατά 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Μάλιστα τοποθέτησε τη ζήτηση για το 2024 στα 104 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σε αντίθεση με τον μέσο όρο των 102,4 εκατομμυρίων βαρελιών το 2023.

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας στα τέλη Ιανουαρίου έδωσε εντολή στην Aramco να ακυρώσει το σχέδιο επέκτασής της για να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα στα 13 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (mbpd), επιστρέφοντας στον προηγούμενο στόχο των 12 mbpd.

Δύο έργα που ήταν μέρος του σχεδίου επέκτασης - το Safaniyah και το Manifa - βρίσκονται σε αναμονή, ενώ άλλα τρία βρίσκονται σε εξέλιξη. Αυτά αφορούν τα κοιτάσματα Zuluf, Marjan και Berri, που αναμένεται να προσθέσουν αντίστοιχα 600.000, 300.000 και 250.000 βαρέλια την ημέρα στην συνολική παραγωγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider