Επ. Ανταγωνισμού: «Ναι» στην απόκτηση της Κωτσόβολος από τη ΔΕΗ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επ. Ανταγωνισμού: «Ναι» στην απόκτηση της Κωτσόβολος από τη ΔΕΗ
Η ΕΑ έκρινε ότι δεν υφίστανται επηρεαζόμενες αγορές και ως εκ τούτου δεν προκαλούνται οριζόντια ή κάθετα αντιανταγωνιστικά αποτελέσματα

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά της Κωτσόβολος από τη ΔΕΗ, καθώς η ΕΑ άναψε ομόφωνα «πράσινο φως» στην απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της Δημόσιας Επιχείρησης Ρεύματος επί της Dixons South - East Europe κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 (β) του ν. 3959/2011.

«Η ΔΕΗ δραστηριοποιείται στην παραγωγή, προμήθεια και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, εξόρυξη, παραγωγή, προμήθεια και πώληση ενεργειακών πρώτων υλών, στην παροχή υπηρεσιών και προϊόντων ηλεκτροκίνησης. Η Dixons South – East Europeδραστηριοποιείται, μέσω της αλυσίδας καταστημάτων "Κωτσοβόλος", στο εμπόριο ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών» υπογραμμίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η ΕΑ έκρινε ότι δεν υφίστανται επηρεαζόμενες αγορές και ως εκ τούτου δεν προκαλούνται οριζόντια ή κάθετα αντιανταγωνιστικά αποτελέσματα. Επίσης η Ε.Α. έκρινε ότι δεν δημιουργούνται αντιανταγωνιστικές συσπειρωτικές επιπτώσεις μέσω εφαρμογής, από τη νέα οντότητα, πρακτικών ομαδικών/συνδεδεμένων πωλήσεων στις ετερογενείς δραστηριότητες της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο λιανικής χαμηλής τάσης και της λιανικής πώλησης ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών ειδών.

«Ως εκ τούτου, παρότι η υπό κρίση συγκέντρωση εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στρατηγική συνεργασία του ΕΟΤ - Emirates για την προβολή της Ελλάδας

Coca-Cola HBC: Η πιο βιώσιμη εταιρεία στον κόσμο για το 2023

Το νέο εντυπωσιακό ταχύπλοο της SEAJETS κατέφτασε στο λιμάνι του Πειραιά

gazzetta
gazzetta reader insider insider