Τρ. Πειραιώς: Το Σαββατοκύριακο οι αποφάσεις του ΤΧΣ για την αποεπένδυση

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρ. Πειραιώς: Το Σαββατοκύριακο οι αποφάσεις του ΤΧΣ για την αποεπένδυση
Κρίσιμο θα είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς στη διάρκειά του θα αποφασιστούν όλες οι λεπτομέρειες για την αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Τράπεζα Πειραιώς. 

Κρίσιμο θα είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς στη διάρκειά του θα αποφασιστούν όλες οι λεπτομέρειες για την αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, ενώ η υποβολή της εισήγησης του συμβούλου, Bank of America, στο ΤΧΣ και η έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου αναμένονταν μέχρι την Παρασκευή 1η Μαρτίου, τελικά αποφασίστηκε τα παραπάνω να γίνουν μέσα στο Σαββατοκύριακο, δηλαδή σε «νεκρό χρόνο» για τις χρηματιστηριακές αγορές. Στόχος είναι το βιβλίο προσφορών (διεθνές και ελληνικό) να ανοίξει την Δευτέρα 4 Μαρτίου.

Ειλημμένη είναι η απόφαση για ολική αποεπένδυση του ΤΧΣ, με πώληση του 27% των μετοχών που κατέχει στην Πειραιώς, όπως είχε γράψει το insider.gr. Σημειώνεται ότι η έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου για τη διάθεση των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς θα αποτυπώσει και το εύρος της τιμής διάθεσης. Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι πολύ ισχυρό και προεξοφλείται υπερκάλυψη κατά πολλές φορές της προσφοράς μετοχών και μάλιστα, με χαμηλό discount στην τιμή διάθεσης.

Η Τράπεζα Πειραιώς παρουσιάζει το πιο επιτυχημένο story εξυγίανσης πανευρωπαϊκά, με κερδοφορία 800 εκατ. ευρώ για τη χρήση 2023 και βασικούς επιχειρησιακούς στόχους για την τριετία 2024 – 2026, επαναλαμβανόμενη καθαρή κερδοφορία περίπου 1 δισ. ανά έτος, περαιτέρω αύξηση του δείκτη CET1 σε περίπου 15% το 2026, άνοδο των ενήμερων δανείων τουλάχιστον 5% ανά έτος και δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων περίπου 2,5% το 2026. Η κερδοφορία της Τρ. Πειραιώς θα οδηγήσει σε διανομή για το 2024 του 10% των κερδών του 2023, ενώ στόχος για το μέρισμα του 2025 είναι η διανομή του 25% των κερδών του 2024, με το ποσοστό να ανεβαίνει στο 50% από τα κέρδη του 2025 και μετά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ideal Holdings: Focus στην πληροφορική, πιθανή νέα επενδυτική κίνηση

Στα όρια της νομιμότητας - Αγορά με... τσαμπουκά – Τα σενάρια για τον ΒΟΑΚ

Με AI γράφονται τα επόμενα βήματα του Δημοσίου - Τι αλλάζει σε κτηματολόγιο και mAIgov

gazzetta
gazzetta reader insider insider