Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μπαίνει η Reddit - Έχει 73 εκατομμύρια χρήστες την ημέρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μπαίνει η Reddit - Έχει 73 εκατομμύρια χρήστες την ημέρα
Αίτημα για αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ υπέβαλε η Reddit. Η εταιρεία social media σχεδιάζει να ενταχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υπό το σύμβολο «RDDT».

Αίτημα για αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, υπέβαλε η Reddit. Η εταιρεία social media σχεδιάζει να ενταχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υπό το σύμβολο «RDDT».

Η Reddit δήλωσε ότι πέτυχε ετήσιες πωλήσεις 804 εκατ. δολαρίων το 2023, αυξημένες κατά 20% σε ετήσια βάση. Η βασική δραστηριότητα του κοινωνικού δικτύου στηρίζεται στις πωλήσεις από online διαφημίσεις στην ιστοσελίδα και την εφαρφμογή της.

Από τη «σύλληψή» της, η εταιρεία καταγράφει ζημιές. Συγκεκριμένα, εμφάνισε ζημιές 90,8 εκατ. δολαρίων τη χρήση τουη 2023, από ζημιές 158,6 εκατ. δολαρίων το αμέσως προηγούμενο έτος.

Μέχρι το δ' τρίμηνο τουη 2023, η Reddit είχε μέσο όρο εσόδων ανά χρήστη (APRU) στις ΗΠΑ 5,51 δολάρια, από 5,92 δολάρια το προηγούημενο έτος.

Μέχρι το 2027, η Reddit εκτιμά ότι η «συνολική αγορά διαφημίσεων στην οποία μπορεί να απευθυνθεί, εξαιρουμένης της Κίνας και της Ρωσίας, θα είναι 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια». Επί του παρόντος, η Reddit είπε ότι η διαφημιστική αγορά αγγίζει το 1 τρισ. δολάρια, χωρίς την Κίνα και τη Ρωσία.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι αναπτύσσει τις «δυνατότητες αναζήτησης» της και ότι θα μπορεί «να αξιοποιήσει περισσότερο την ευκαιρία της αγοράς διαφήμισης μέσω αναζήτησης που, σύμφωνα με την S&P Global Market Intelligence, θα φτάσει τα 750 δισ. δολάρια έως το 2027».

Η Reddit έχει πάνω από 100.000 κοινότητες, 73 εκατομμύρια μέσους, ημερήσιους, ενεργούς μοναδικούς χρήστες (DAUq) και 267 εκατομμύρια μέσου, εβδομαδιαίους, ενεργούς, μοναδικούς χρήστες.

Σημειώνεται ότι το Reddit είναι αμερικανική ιστοσελίδα συγκέντρωσης ειδήσεων, περιεχομένου και συζήτησης. Τα εγγεγραμμένα μέλη υποβάλλουν περιεχόμενο στον ιστότοπο, όπως εικόνες, συνδέσμους, κείμενα, τα οποία συζητούνται με άλλους χρήστες. Επίσης οι χρήστες ψηφίζουν υπέρ ή κατά των δημοσιεύσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla και Mercedes είχαν σχεδόν τα ίδια κέρδη πέρυσι, αλλά από κεφαλαιοποίηση... καμία σχέση

gazzetta
gazzetta reader insider insider