Τσαμάζ: Σταθερά στην ανάπτυξη χωρίς να μας επηρεάζει ο ανταγωνισμός 

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσαμάζ: Σταθερά στην ανάπτυξη χωρίς να μας επηρεάζει ο ανταγωνισμός 
Ο ΟΤΕ είναι καλά οχυρωμένος απέναντι ατον ανταγωνισμό και η πορεία του προοικονομειται σταθερά ανοδική ήταν το μήνυμα που έστειλε στους αναλυτές ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού, Μιχάλης Τσαμάζ κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ ολίγου με την αφορμή των αποτελεσμάτων του 2023. 

Ο ΟΤΕ είναι καλά οχυρωμένος απέναντι ατον ανταγωνισμό και η πορεία του προοικονομειται σταθερά ανοδική ήταν το μήνυμα που έστειλε στους αναλυτές ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού, Μιχάλης Τσαμάζ κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ ολίγου με την αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2023.

«Το 2023 ήταν μια ενδιαφέρουσα χρονιά με εκπλήξεις για κάποιους αλλά όχι για εμάς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμάζ σημειώνοντας ότι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του ΟΤΕ είναι η ποιότητα των υποδομών του και η πελατοκεντρική στρατηγική που θέτει τον συνδρομητή στο επίκεντρο.

Όπως ανέφεραν τόσο ο κ. Τσαμάζ όσο και ο κ. Μαζαράκης παρά την ένταση του ανταγωνισμού, το 2023 ο όμιλος κατάφερε να βελτιώσει τις επιδόσεις του σε σταθερή, κινητή και συνδρομητική τηλεόραση, διευρύνοντας την πελατειακή βάση».

Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει τις ανακατατάξεις που φημολογούνται στον κλάδο το τελευταίο διάστημα, και συγκεκριμένα την αποεπενδυση της BC Partners από την Nova αρνήθηκε να επεκταθεί, σημειώνοντας ότι δεν «μπορεί να σχολιάζει εικασίες». Σε κάθε περίπτωση παρέπεμψε στην ιστορία την εταιρείας τα ελευταία 13-14 χρόνια, όπου ο ίδιος ήταν στο τιμόνι, εξηγώντας ότι δεν ήταν λίγες οι προκλήσεις που αντιμετώπισε ο ΟΤΕ.

«Έχουμε αποδείξει επαναλαμβανόμενα ότι είμαστε αρκετά ικανοί να διαχειριζόμαστε κρίσεις και ταυτόχρονα να μεγαλώνουμε την απόσταση που μας χωρίζει από τους ανταγωνιστές κι αυτό γιατί είμαστε σαφείς ότι οι πελάτες μας είναι η πρωταρχική προτεραιότητα μας. Είμαστε πολύ καλά εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε ανταγωνισμό ατην αγορά», σημείωσε εμφατικά.

Αναφερθείς στην πορεία του ΟΤΕ, ο κ. Τσαμάζ προέβλεψε περαιτέρω ανάπτυξη για την τρέχουσα χρονιά όσον αφορά τις δραστηριότητες στην ελληνική αγορά, ενώ για τη θυγατρική στη Ρουμανία σημείωσε ότι οι συζητήσεις για την πωλήσεις της είναι σε εξέλιξη.

Να υπενθυμίσουμε οτι ο όμιλος είχε ανακοινώσει από τον περασμένο Νοέμβριο ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Quantum Projects, που ελέγχεται από τον κ. Adrian Tomșa ιδιοκτήτη του μεγάλου ομίλου μέσων ενημέρωσης Clever Media στη Ρουμανία για την πώληση της TKRM.

Όσον αφορά τις επενδύσεις το 2024, σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου θα είναι κοντά στα επίπεδα του 2023 και αναμένεται να ανέλθουν μεταξύ 610 εκατ. ευρώ και 620 εκατ. ευρώ, καθώς η εταιρεία συνεχίζει την ανάπτυξη των υποδομών Fiber to the Home (FTTH- oπτική ίνα μέχρι το σπίτι).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δεν εντυπωσίασαν τη Eurobank Equities τα αποτελέσματα και η μερισματική πολιτική του ΟΤΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider