Bayer: Περικοπές στο μέρισμα του 2023 για μείωση του εταιρικού χρέους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bayer: Περικοπές στο μέρισμα του 2023 για μείωση του εταιρικού χρέους
bayer
Σε σημαντική μείωση του μερίσματος που θα διαθέσει στους μετόχους για το 2023, αλλά και στην επαναξιολόγηση της μερισματικής της πολιτικής προχωρά η Bayer, προκειμένου να μειώσει τα επίπεδα του χρέους της. 

Σε σημαντική μείωση του μερίσματος που θα διαθέσει στους μετόχους για το 2023, αλλά και στην επαναξιολόγηση της μερισματικής της πολιτικής προχωρά η Bayer, προκειμένου να μειώσει τα επίπεδα του χρέους της.

Η γερμανική εταιρεία φαρμάκων και αγροτικών προϊόντων, μετά από εξέταση των προτεραιοτήτων της στην κατανομή των κεφαλαίων, αποφάσισε την πληρωμή μερίσματος 0,11 ευρώ ανά μετοχή για το 2023, από 2,4 ευρώ το 2022. «Η απόφαση αυτή λήφθηκε, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει μεγάλα χρέη, σε συνδυασμό με τα αυξημένα επιτόκια και τη γενικότερη έλλειψη ρευστότητας», ανέφερε η εταιρεία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, η Bayer σκοπεύει να καταβάλει το ελάχιστο δυνατό μέρισμα για τα επόμενα τρία χρόνια. Η ίδια η εταιρεία ανέφερε ότι η μερισματική της πολιτική τα προηγούμενα χρόνια αντιστοιχούσε στο 30 με 40% των κερδών της ανά μετοχή. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα εγκαθιδρύσει ένα νέο λειτουργικό μοντέλο που θα περιλαμβάνει περικοπές θέσεων εργασίας, ενώ θα στοχεύει στο να γίνει η εταιρεία πιο ευέλικτη με στόχο τη βελτίωσητης λειτουργικής της απόδοσης.

Η μείωση του μερίσματος θα τεθεί προς έγκριση στους μετόχους κατά την ετήσια γενική συνέλευση στις 26 Απριλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιανουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider