Δ. Γιαννακόπουλος: «100 χρόνια ΒΙΑΝΕΞ και συνεχίζουμε» - Στόχος η κορυφή της Ευρώπης

Έφη Τσιβίκα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δ. Γιαννακόπουλος: «100 χρόνια ΒΙΑΝΕΞ και συνεχίζουμε» - Στόχος η κορυφή της Ευρώπης
Η συγκινητική αναφορά στον Παύλο Γιαννακόπουλο και την οικογένειά του.

Την έναρξη μιας εμβληματικής χρονιάς για τη ΒΙΑΝΕΞ του Ομίλου Γιαννακόπουλου, σηματοδοτεί το 2024, με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων της οικογένειας στο χώρο του φαρμάκου.

Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ μπαίνει στο δεύτερο αιώνα της ιστορίας του, έχοντας κατακτήσει την κορυφή της ελληνικής φαρμακευτικής βιομηχανίας, με συνολική συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας 1,3 δισ. ευρώ, ετησίως, και 1.367 θέσεις εργασίας. Σήμερα, δραστηριοποιείται σε 114 χώρες και έχει πάνω από 100 διεθνείς συνεργάτες. Διαθέτει 4 υπερσύγχρονα εργοστάσια, τρία στην Αττική και ένα στην Πάτρα, τα οποία ενισχύονται διαρκώς με επενδύσεις στον τεχνολογικό εξοπλισμό και παράλληλα επεκτείνονται οι παραγωγικές τους δυνατότητες. Το 2022 η παραγωγή ανήλθε σε 121 εκατ., ενώ το 2023 αυξήθηκε στα 123,5 εκατ.. Φέτος αναμένεται περαιτέρω ανάπτυξη, με εκτιμώμενο κύκλο εργασιών που θα φτάσει τα 500 εκατ. ευρώ, ένα νούμερο που -όπως τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος- δεν έχει ακουμπήσει ποτέ ξανά φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα.

«Μετράμε πλέον έναν αιώνα ιστορίας. Με αφετηρία τη σημερινή εκδήλωση, ξεκινά ο εορτασμός μιας χρονιάς ορόσημο για τον Όμιλο, που αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα», ανέφερε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου.

«Οι αριθμητικοί δείκτες δεν μπορούν να αποτυπώσουν την ανεκτίμητη αξία που έχει το γεγονός ότι έχουμε συμβάλλει στο να γίνουν καλά γενιές και γενιές Ελλήνων πολιτών. Γιατί πιστεύουμε ότι το φάρμακο δεν είναι ένα κοινό εμπορικό προϊόν, αλλά έχει κοινωνική διάσταση. Δεν βάλαμε ποτέ το κέρδος μπροστά από την ποιότητα, δέσμευση την οποία τηρούσαμε πάντα, με πίστη στις αρχές και τις αξίες του ιδρυτή μας: του Παύλου Γιαννακόπουλου. Του ανθρώπου που έθεσε τις βάσεις στις εταιρείες μας, όπως τις γνωρίζουμε σήμερα. Συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε, να διευρυνόμαστε και να πηγαίνουμε μπροστά», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο μέλλον, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε: «Το μέλλον το κοιτάμε με αισιοδοξία! Έχοντας αφήσει πίσω μας τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης, με όλα τα δυσανάλογα πλήγματα που δέχτηκε ο κλάδος του φαρμάκου και, παρά τα μέτρα που μας κυνηγούν μέχρι σήμερα, το μέλλον είναι δικό μας».

Όπως επεσήμανε, η ΒΙΑΝΕΞ επεκτείνεται, με νέες επενδύσεις και συνεργασίες, γεωγραφικά στις χώρες των Βαλκανίων αλλά και σε άλλους παρεμφερείς κλάδους. «Το στοίχημα της κορυφής είναι η εδραίωση αλλά και η αύξηση της διαφοράς από το δεύτερο. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ποτέ. Έχουμε πάντα τους ανθρώπους στο επίκεντρο και ταυτόχρονα προσφέρουμε στην κοινωνία και στους Έλληνες, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία με κάθε μας ενέργεια. Στον όμιλο ΒΙΑΝΕΞ θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακόμα πιο αποφασιστικά για να τον εξελίξουμε σε μια από τις κορυφαίες φαρμακοβιομηχανίες σε όλη την Ευρώπη, διαμορφώνοντας ένα μέλλον με περισσότερη υγεία και ευημερία για όλους. Περηφάνεια για το χθες, πίστη για το αύριο. 100 χρόνια και συνεχίζουμε», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου.

Η συγκινητική αναφορά στον Παύλο Γιαννακόπουλο

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μεγάλο ηγέτη του Ομίλου, Παύλο Γιαννακόπουλο και στην ιστορία της οικογένειας στο χώρο του φαρμάκου.

«Οι ιστορίες από το πρώτο φαρμακείο του παππού μου, στην οδό Πειραιώς, το 1924, συναντούν το νεαρό Παύλο Γιαννακόπουλο που δούλευε νυχθημερόν, πολλές φορές χωρίς να προλάβει να φάει. Έχασε πρόωρα τον πατέρα του, έκανε την κηδεία του με δανεικά χρήματα, όμως του άφησε μία μεγάλη κληρονομιά: το πεντακάθαρο όνομα, με το οποίο όπου πήγαινε έβρισκε τις πόρτες ανοιχτές. Το επιστέγασμα μιας τεράστιας προσπάθειας του φαρμακείου “Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Ιός”, της ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ, ήρθε το 1971 με την ίδρυση της εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ», τόνισε.

«Από όταν ήμουν πολύ μικρός, ο πατέρας μου μού μιλούσε για θέματα της δουλειάς. Ζούσαμε σε μια πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας, σε κάθε όροφο της οποίας έμεναν τα αδέρφια του: ο Θανάσης, ο Κώστας και η Βασιλική. Κάθε απόγευμα γινόταν μία άτυπη σύσκεψη, την οποία παρακολουθούσα ανελλιπώς. Ο πατέρας μου ήταν τυχερός που είχε τα δύο του αδέρφια και το γαμπρό του να τον υποστηρίζουν σε όλη αυτή τη διαδρομή, στο κομμάτι της δουλειάς αλλά και μία σύζυγο, τη μητέρα μου, που τον υποστήριζε σε όλη την υπόλοιπη ζωή του και τον έκανε να αφήνει πίσω τα προβλήματα όταν γύριζε στο σπίτι και να ζει σε ένα χαρούμενο περιβάλλον, γεμάτο αγάπη», πρόσθεσε.

Μιλώντας για την προσωπικότητα του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο οποίος έχει αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στο χώρο του φαρμάκου, τόνισε ότι ήταν πρωτοπόρος και διορατικός. Αντιλαμβανόταν ότι η παραγωγή πρέπει να βρίσκεται εντός των συνόρων της χώρας, γι’ αυτό και έχτισε εργοστάσια. Ήταν σκληρός, αλλά δίκαιος.

«Το πρόγραμμά μας κάθε Κυριακή, ήταν να επισκεπτόμαστε κάθε εργοστάσιο και κάθε γραφείο. Να ελέγξουμε μέχρι και τις τουαλέτες. Αν όλα ήταν εντάξει. Θυμάμαι να με πηγαίνει στο μηχανοστάσιο και να μου λέει “Δημήτρη, ρίξε φαγητό κάτω και φάε, είναι πιο καθαρό από την κουζίνα του σπιτιού μας”. Και η κουζίνα μας έλαμπε. Κρατούσε επίσης τις παραδόσεις, τις οποίες ακολουθούμε μέχρι και σήμερα», ανέφερε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

«Ένας από τους κύριους λόγους επιτυχίας της ΒΙΑΝΕΞ ήταν οι προσωπικές σχέσεις του Παύλου, του Θανάση και του Κώστα με τους εργαζομένους του Ομίλου. Ειδικά ο Παύλος, γνώριζε στην κυριολεξία κάθε εργαζόμενο με το μικρό του όνομα, το όνομα των συζύγων, των παιδιών τους. Μέχρι και το τι δέσμη θα ακολουθούσαν, τι θα σπουδάσουν.

Πιστεύουμε ότι τις εταιρείες τις κάνουν οι άνθρωποι και αυτό το εργασιακό περιβάλλον, με την αμφίδρομη σχέση αγάπης, έχει αναδείξει τη ΒΙΑΝΕΞ ως τη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα, ξεπερνώντας τα τελευταία χρόνια ακόμα και τις πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στο χώρο μας. Αυτό έχει γίνει με την εργασία, το ήθος και τις αξίες όλων εσάς», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους εργαζομένους, ευχαριστώντας τους για ό,τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα για την εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βραβείο Φήμης στον φαρμακευτικό κλάδο για τη ΒΙΑΝΕΞ

Συνεργασία LEO Pharma και ΒΙΑΝΕΞ για παραγωγή ηπαρινών στην Ελλάδα

Η ΠΕΦ τιμά τον Παύλο Δ. Γιαννακόπουλο, ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ, ως πρωτεργάτη της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider