Deere: Οι υψηλές τιμές στη γεωργία μειώνουν το outlook για το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deere: Οι υψηλές τιμές στη γεωργία μειώνουν το outlook για το 2024
Μείωσε τις προοπτικές κέρδους για την τρέχουσα χρονιά η Deere & Co, αν και ανέφερε οικονομικά κέρδη πρώτου τριμήνου που ήταν πολύ πάνω από τις προβλέψεις. Οι πωλήσεις του κλάδου καταγράφουν χαμηλές επιδόσεις αφού οι υψηλές τιμές των καλλιεργειών αφήνει λιγότερα χρήματα στους αγρότες να τα χρησιμοποιήσουν στην αγορά μηχανημάτων. 

Μείωσε τις προοπτικές κέρδους για την τρέχουσα χρονιά η Deere & Co, αν και ανέφερε οικονομικά κέρδη πρώτου τριμήνου που ήταν πολύ πάνω από τις προβλέψεις. Οι πωλήσεις του κλάδου καταγράφουν χαμηλές επιδόσεις αφού οι υψηλές τιμές των καλλιεργειών αφήνουν λιγότερα χρήματα στους αγρότες να τα χρησιμοποιήσουν στην αγορά μηχανημάτων.

Τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής εταιρείας και μεγαλύτερου παραγωγού αγροτικών μηχανημάτων στον κόσμο για το τρίμηνο έως τις 28 Ιανουαρίου μειώθηκαν σε 1,75 δισ. δολάρια ή 6,23 δολάρια ανά μετοχή, από 1,96 δισ. δολάρια ή 6,55 δολάρια ανά μετοχή, την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, ξεπερνώντας ωστόσο την πρόβλεψη του FactSet, που ήταν κέρδη 5,26 δολάρια ανά μετοχή.

Η Deere την Πέμπτη δήλωσε ότι τα καθαρά έσοδα για το οικονομικό έτος θα κυμαίνονται μεταξύ 7,5 και 7,75 δισ. δολαρίων, με την εκτίμηση δημοσκόπησης του Bloomberg να κάνει λόγο για 7,75 δισ, ενώ είναι χαμηλότερα από την αρχική πρόβλεψη του Νοεμβρίου που «έβλεπε» μεταξύ 7,75 δισ. και 8,25 δισ. δολαρίων.

Τα αποτελέσματα της εταιρείας αποτελούν καμπανάκι για την υγεία της γεωργικής βιομηχανίας. Οι κατασκευαστές μηχανημάτων έχουν πληγεί από τη μείωση του γεωργικού εισοδήματος και των τιμών των καλλιεργειών, ακόμη και όταν ο αυξανόμενος παγκόσμιος πληθυσμός και η αυξημένη εστίαση στην επισιτιστική ασφάλεια συμβάλλει στην μακροπρόθεσμη ζήτηση για εξοπλισμό.

Κατά το πρώτο τρίμηνο, η εταιρεία απέστειλε λιγότερα τρακτέρ, αλλά ο μειωμένος όγκος αντισταθμίστηκε εν μέρει από τις υψηλότερες τιμές. Εν τω μεταξύ, το αγροτικό εισόδημα στις ΗΠΑ αναμένεται να μειωθεί φέτος κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από το 2006. Το καλαμπόκι, η πιο ευρέως καλλιεργούμενη αμερικανική καλλιέργεια, διαπραγματεύεται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2020.

Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί προσυνεδριακά κατά 3,8%. Μέχρι την Τετάρτη, η μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει 14% από το υψηλό ρεκόρ που είχε καταγράψει τον Ιούλιο του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Microsoft επενδύει 3,2 δισ. ευρώ για τεχνητή νοημοσύνη στη Γερμανία

Stellantis: Μείωση κερδών 10% στο β' εξάμηνο του 2023 - Ταραχώδης χρονιά το 2024

Νέος γύρος απολύσεων στην Morgan Stanley - Θα επηρεαστούν εκατοντάδες εργαζόμενοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider