Intel: Aναζητά 2 δισ. δολάρια για νέα επένδυση στην Ιρλανδία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intel: Aναζητά 2 δισ. δολάρια για νέα επένδυση στην Ιρλανδία
Να συγκεντρώσει τουλάχιστον 2 δισ. δολάρια σε ίδια κεφάλαια στην προσπάθειά της να συμβάλει στη χρηματοδότηση μιας εγκατάστασης κατασκευής ημιαγωγών στην Ιρλανδία θα προσπαθήσει η Intel Corp.

Να συγκεντρώσει τουλάχιστον 2 δισ. δολάρια σε ίδια κεφάλαια στην προσπάθειά της να συμβάλει στη χρηματοδότηση μιας εγκατάστασης κατασκευής ημιαγωγών στην Ιρλανδία θα προσπαθήσει η Intel Corp.

Σύμφωνα με πηγές που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, ο κολοσσός της τεχνολογίας, έχει ξεκινήσει συνεργασία με σύμβουλο με σκοπό να προσελκύσει το ενδιαφέρον πιθανών επενδυτών. Εκπρόσωπος της Intel αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η συγκεκριμένη συναλλαγή, εάν πραγματοποιηθεί, θα έρχεται σε συνέχεια του deal που σύναψε το 2022 ο κορυφαίος κατασκευαστής μικροτσίπ με την Brookfield Infrastructure Partners, στην οποία συμφώνησε να επενδύσει έως και 15 δισ. δολάρια για μερίδιο 49% με στόχο την επέκταση παραγωγής της Intel στην πανεπιστημιούπολη Ocotillo στο Τσάντλερ της Αριζόνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Kraft Heinz: Η πτώση στον όγκο πωλήσεων έπληξε τα κέρδη και τη μετοχή

Uber: Ράλι της μετοχής μετά το πρώτο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 7 δισ. δολαρίων

Continental: Πάνω από 7.000 απολύσεις στην προσπάθεια μετάβασης στην «καθαρή» οικονομία

gazzetta
gazzetta reader insider insider