Societe Generale: Πτώση 60% στα κέρδη το τέταρτο τρίμηνο - Νέα επαναγορά μετοχών 280 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Societe Generale: Πτώση 60% στα κέρδη το τέταρτο τρίμηνο - Νέα επαναγορά μετοχών 280 εκατ. ευρώ
Σε μια απροσδόκητη τροπή των γεγονότων, η Societe Generale ανέφερε σημαντική μείωση στα καθαρά κέρδη του τέταρτου τριμήνου.

Σε μια απροσδόκητη τροπή των γεγονότων, η Societe Generale ανέφερε σημαντική μείωση στα καθαρά κέρδη του τέταρτου τριμήνου.

Παρά αυτή την πτώση, η τράπεζα κατάφερε να ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών, καταγράφοντας καθαρά κέρδη 430 εκατ. ευρώ. Αυτό το νούμερο, αν και υψηλότερο από τα 404 εκατ. που αναμενόταν, αποτέλεσε μία μεγάλη πτώση, της τάξης του 60%, από τα 1,07 δισ. ευρώ που καταγράφηκαν το αντίστοιχο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς.

Σε συνέχεια των κερδών 295 εκατ. ευρώ που κατέγραψε το τρίτο τρίμηνο, τα ετήσια καθαρά κέρδη της τράπεζας έφτασαν στο εντυπωσιακό 2,49 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τα 2,15 δισ. ευρώ που αναμενόταν. Στο αποτέλεσμα αυτό συνέβαλε η πολύ ισχυρή απόδοση του επενδυτικού τομέα της τράπεζας.

Σημαντικός παράγοντας στη μείωση των κερδών ήταν μία πτώση 9,9% στα τριμηνιαία καθαρά τραπεζικά έσοδα, που βούλιαξαν στα 5,96 δισ. ευρώ.

Σε μία προσπάθεια να εξισορροπήσει την πτώση στα κέρδη, η Societe Generale ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα εξαγοράς μετοχών αξίας 280 εκατομμυρίων ευρώ. Επιπρόσθετα, η τράπεζα πρότεινε μέρισμα σε μετρητά 90 σεντς ανά μετοχή.

Ο Slawomir Krupa, Διευθύνων Σύμβουλος της Societe Generale, περιέγραψε το 2023 ως μια χρονιά μετασχηματισμού. Τόνισε τη σημαντική ανάπτυξη της θυγατρικής διαδικτυακής και mobile banking BoursoBank, η οποία πέτυχε ρεκόρ εξαγορών νέων πελατών και αύξησε τη συνολική πελατειακή της βάση σε 5,9 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Maersk: Βουτιά 12% για τη μετοχή φέρνει η αβεβαιότητα γύρω από τις εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Credit Agricole: Κέρδισαν τις προβλέψεις τα κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο - Αυξάνει το μέρισμα

Unilever: Καλύτερη από το αναμενόμενο πτώση στα καθαρά κέρδη το 2023 - Ξεκινά επαναγορά μετοχών 1,5 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider