UBS: Καλύτερα από το αναμενόμενο οι ζημίες τριμήνου - Ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών 1 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Καλύτερα από το αναμενόμενο οι ζημίες τριμήνου - Ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών 1 δισ. δολαρίων
Μαζί με τις εξαγορές μετοχών, η UBS σχεδιάζει να προτείνει μέρισμα 0,70 δολάρια ανά μετοχή, αυξημένο κατά 27% από έτος σε έτος.

Οριακά ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου η UBS, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα ξαναρχίσει επαναγορές μετοχών αξίας έως και 1 δισ. δολαρίων το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ο όμιλος σημείωσε καθαρή ζημία ύψους 279 εκατ. δολαρίων για το τρίμηνο, τη δεύτερη συνεχόμενη ζημιά του λόγω του κόστους ενσωμάτωσης της ανταγωνιστικής Credit Suisse. Ωστόσο, οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG περίμεναν μια ευρύτερη καθαρή ζημιά ύψους 372 εκατ. δολαρίων.

Μαζί με τις εξαγορές μετοχών, η UBS σχεδιάζει να προτείνει μέρισμα 0,70 δολάρια ανά μετοχή, αυξημένο κατά 27% από έτος σε έτος.

Το τρίτο τρίμηνο, η UBS είχε καταγράψει μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη καθαρή ζημία της τάξης των 785 εκατ. δολαρίων -η οποία συνυπολογίστηκε σε 2 δισ. δολάρια σε δαπάνες που σχετίζονται με την ενσωμάτωση της Credit Suisse η οποία κατέρρευσε μέσα στο προηγούμενο έτος.

Μετά από αυτήν την έκθεση τρίτου τριμήνου, η αγορά επέλεξε να επικεντρωθεί στα ισχυρά υποκείμενα λειτουργικά κέρδη προ φόρων της τράπεζας, τα οποία ήταν πολύ πάνω από τις προσδοκίες. Για το τέταρτο τρίμηνο, αυτό ανήλθε στα 592 εκατ. δολάρια.

Η UBS ανακοίνωσε επίσης ταχύτερη από την αναμενόμενη επιστροφή των εισροών πελατών στην επιχείρηση διαχείρισης περιουσίας της Credit Suisse από την εξαγορά, την οποία ολοκλήρωσε τον Ιούνιο του 2023.

Η ενσωμάτωση του χτυπημένου αντιπάλου της συνεχίζεται, με την UBS να ξεκινά μια διαδικασία περικοπής περίπου 3.000 θέσεων εργασίας στην Credit Suisse ως μέρος της ευρύτερης αναδιάρθρωσης.

Η UBS ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της στρατηγικής ολοκλήρωσης και ότι η πλήρης συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εταιρείες Διαχείρισης: Οι όροι για την άδεια από την ΤτΕ – Νέο business plan, εταιρική διακυβέρνηση, υποχρεώσεις στους οφειλέτες

Επίδομα θέρμανσης για ρεύμα: Πότε θα φανεί η έκπτωση 45 - 480 ευρώ στους λογαριασμούς

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Φουλάρουν» οι εργασίες στο mega project του αεροδρομίου Κρήτης – Τα ορόσημα και τα έσοδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider