Carnival: «Πλήγμα» στα έσοδα από τα χτυπήματα των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Carnival: «Πλήγμα» στα έσοδα από τα χτυπήματα των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα
Κρουαζιέρα: Πλήγματα στα έσοδα των εταιρειών φέρουν τα χτυπήματα των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Η εταιρεία κρουαζιέρας Carnival, δήλωσε την Τρίτη ότι τα ετήσια κέρδη της θα δεχθούν πλήγμα, καθώς έχει αναγκαστεί να αλλάξει την πορεία των πλοίων της, προκειμένου να αποφευχθεί ο διάπλους της Ερυθράς Θάλασσας, μιας βασικής διαδρομής που συνδέει την Ασία με την Ευρώπη. Η Carnival δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει προχωρήσει σε αλλαγές δρομολογίων, καθώς οι Χούθι, μια ομάδα μαχητών της Υεμένης, επιτίθενται σε ισραηλινά πλοία ή πλοία που κατευθύνονται προς το Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους.

Η αλλαγή δρομολόγησης από την Carnival αναμένεται να έχει αντίκτυπο 7 έως 8 σεντς στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το σύνολο του 2024, με το μεγαλύτερο μέρος του αντίκτυπου να προέρχεται από το δεύτερο τρίμηνο. Η Carnival είχε προβλέψει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 93 σεντς για το σύνολο του έτους τον Δεκέμβριο.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις και καθώς βρισκόμαστε σε στενή διαβούλευση με παγκόσμιους εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας και κυβερνητικές αρχές, η εταιρεία έλαβε την απόφαση να αλλάξει τα δρομολόγια 12 πλοίων, τα οποία ήταν προγραμματισμένο να περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα μέχρι τον Μάιο του 2024», αναφέρει η Carnival σε ανακοίνωσή της.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο, η ανταγωνίστρια Royal Caribbean Group είχε ανακοινώσει ότι αναγκάστηκε να ακυρώσει δύο ταξίδια στην περιοχή λόγω των επιθέσεων. Ακυρώσεις αναγκάστηκε να κάνει και η εταιρεία MSC Cruises. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ακυρώθηκαν τρία ταξίδια που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο από τη Νότια Αφρική και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς την Ευρώπη.

Παρόλα αυτά, η Carnival δήλωσε την Τρίτη ότι το ενδιαφέρον των υποψήφιων ταξιδιωτών ήταν πολύ μεγάλο, με τον όγκο των κρατήσεων να φτάνει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα από τον Νοέμβριο. Ο ιδιοκτήτης των κρουαζιερόπλοιων Cunard και Holland America Line δήλωσε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2024 είναι σχεδόν κλεισμένο, προσθέτοντας ότι οι πολλές κρατήσεις κατά τη διάρκεια του έτους αναμένεται να αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις από την αλλαγή δρομολόγησης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικτά πρόσημα στην Wall Street με το βλέμμα σε Fed και εταιρικά αποτελέσματα

«Πράσινο 5x5» στις ευρωαγορές με «αέρα» μάκρο - Σε υψηλά δύο ετών ο Stoxx 600

ΗΠΑ: Αύξηση των ανοιχτών θέσεων εργασίας τον Δεκέμβριο - Σε υψηλό δύο ετών η καταναλωτική εμπιστοσύνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider