Diageo: H «τέλεια καταιγίδα» στη Λατινική Αμερική έριξε τις πωλήσεις και τα κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Diageo: H «τέλεια καταιγίδα» στη Λατινική Αμερική έριξε τις πωλήσεις και τα κέρδη
Χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη και πωλήσεις, ανακοίνωσε η Diageo, προς απογοήτευση των επενδυτών.

Χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη και πωλήσεις, ανακοίνωσε η Diageo, προς απογοήτευση των επενδυτών. H κορυφαία εταιρεία παραγωγής οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, παρασκευαστής του Johnnie Walker, επικαλέστηκε την επιβράδυνση στη Βόρεια Αμερική από την στροφή των καταναλωτών σε φθηνότερα προϊκόντα, η οποία με την σειρά της επέτεινε την κατάρρευση της ζήτησης σε Λατινική Αμερική και Καραϊβική.

Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 5,4% σε οργανική βάση στα 3,5 δισ. δολάρια, για το πρώτο μισό του οικονομικού έτους του 2024 (Ιούλιος-Δεκέμβριος 2023), ενώ οι καθαρές πωλήσεις έπεσαν 1,4% στα 11 δισ. δολάρια, λόγω πτώσης 23% των πωλήσεων στην Λατινική Αμερική και στην Καραϊβική.

Στις δύο αυτές περιοχές, οι πωλήσεις έπεσαν κατά 25% και η ready-to-drink (RTD) κατηγορία υποχώρησε κατά 13%, ενώ η μπύρα ανέβηκε κατά 45%.

Χωρίς την Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, οι συνολικές οργανικές πωλήσεις ανέβηκαν κατά 2,5%.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτά τα αποτελέσματα και προσωπικά είμαι ανήσυχη για το αν θα καταφέρουμε η επιχείρηση να αποδώσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Ντέμπρα Κρου σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους. «Αντιμετωπίσαμε μία τέλεια καταιγίδα όλων των πραγμάτων που μπορούν να πάνε λάθος στην Λατινική Αμερική και στην Καραϊβική» πρόσθεσε.

Οι καθαρές πωλήσεις της Diageo στη Βόρεια Αμερική από την τεκίλα μειώθηκαν κατά 5%, καθώς οι πωλήσεις της Casamigos μειώθηκαν κατά 14%. Οι μετοχές της Diageo υποχώρησαν προσυνεδριακά περισσότερο από 4% την Τρίτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

GM: Ξεπέρασε τις προσδοκίες το 4ο τρίμηνο - «Βλέπει» ισχυρά κέρδη το 2024

Η Parsons εκσυγχρονίζει το μετρό της Μασσαλίας

Titan: Κορυφαία επιλογή για τη Eurobank Equities και νέα υψηλή τιμή στόχος

gazzetta
gazzetta reader insider insider