Απώλειες 4% για την Philips μετά το μπλόκο της FDA στις συσκευές υπνικής άπνοιας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες 4% για την Philips μετά το μπλόκο της FDA στις συσκευές υπνικής άπνοιας
Σημαντικό πλήγμα για την ολλανδική εταιρεία τεχνολογίας υγείας Philips αποτελεί η συμφωνία που σύναψε με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) αναφορικά με την διάθεση συσκευών για τη θεραπεία της υπνικής άπνοιας.

Σημαντικό πλήγμα για την ολλανδική εταιρεία τεχνολογίας υγείας Philips αποτελεί η συμφωνία που σύναψε με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) αναφορικά με την διάθεση συσκευών για τη θεραπεία της υπνικής άπνοιας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο ολλανδικός κολοσσός συμφώνησε να μην πουλάει στην αμερικανική αγορά τις παραπάνω συσκευές (Respironics), καθώς βρίσκεται σε συζητήσεις για την επίτευξη διακανονισμού με την FDA, στον απόηχο της απόσυρσης εκατομμυρίων αντίστοιχων συσκευών από τις ΗΠΑ το 2021, υπό το βάρος ανησυχιών πως ο αφρός που χρησιμοποιείται για τη μείωση του θορύβου από τις συσκευές θα μπορούσε να γίνει τοξικός, εγκυμονώντας πιθανούς κινδύνους για εμφάνιση καρκίνου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μέχρις ότου η Philips και η FDA καταλήξουν από κοινού στις βελτιώσεις που χρειάζεται να κάνει στα εργοστάσια που παράγουν τις συσκευές για τη θεραπεία της υπνικής άπνοιας, καμία νέα συσκευή Respironics δεν θα πωλείται στις ΗΠΑ.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης, η μετοχή της Philips υποχώρησε κατά 4,4% στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, με τον αναλυτή της ING Marc Hesselink να χαρακτηρίζει την συμφωνία «πολύ τιμωρητική», εκτιμώντας παράλληλα πως η ολλανδική εταιρεία πολύ δύσκολα θα καλύψει το χαμένο έδαφος στην αμερικανική αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ryanair: Μειώνει τις προβλέψεις για τα κέρδη μετά την κόντρα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες

Τράπεζες: Μερίσματα, κερδοφορία, πιστωτική επέκταση κορυφαία στην ατζέντα των ξένων επενδυτών

gazzetta
gazzetta reader insider insider