«Γλυκιά» η αναπτυξιακή πορεία της Ferrero Greece – Η αύξηση του κύκλου εργασιών και οι στόχοι του 2024

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Γλυκιά» η αναπτυξιακή πορεία της Ferrero Greece – Η αύξηση του κύκλου εργασιών και οι στόχοι του 2024
Βελτιωμένα τα μεγέθη της ελληνικής θυγατρικής του κορυφαίου ομίλου Ferrero. Η εικόνα σε πωλήσεις και η αναπτυξιακή στρατηγική για τα επόμενα χρόνια. Πού επικεντρώνεται και ποιες προτεραιότητες θέτει. Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις.

Γλυκό… μονοπάτι κόντρα στις προκλήσεις της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας διαβαίνει η Ferrero International SA Greece Μ.Ε.Π.Ε, η ελληνική θυγατρική του διάσημου ομίλου FERRERO INTERNATIONAL S.A. που θεωρείται ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς ζαχαρωδών προϊόντων.

Η Εν Ελλάδι θυγατρική, που διαθέτει στην εγχώρια αγορά τα πολύ γνωστά προϊόντα Ferrero Rocher, Nutella και Kinder (Kinder Chocolate, Kinder Έκπληξη, Kinder Delice, Kinder Happy Hippo, Kinder Bueno, Kinder γαλακτοφέτες) διαβλέπει θετική επιχειρηματική πορεία για τα επόμενα χρόνια, στηριζόμενη σε θέματα οργάνωσης, υποδομών και προοπτικών ανάπτυξης.

Οι προβλέψεις για το 2024

Ειδικά σε ό,τι αφορά τη χρήση 2024, η εταιρεία προσβλέπει σε ακόμη καλύτερα επίπεδα σε σχέση με εκείνα του 2023 λαμβάνοντας υπόψη και τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς.

Στόχος δε της διοίκησης είναι η αύξηση του κύκλου εργασιών της Ferrero Greece καθώς και η ταυτόχρονη σταθεροποίηση των συνολικών εξόδων λειτουργίας της.

Πώς αυτό θα επιτευχθεί; Μέσω της εστίασης στη δυναμική του τρέχοντος χαρτοφυλακίου και στην προσπάθεια περαιτέρω ανάπτυξης του ώστε να προκύψουν βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα.

Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 12,59%

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας που δημοσιεύθηκαν πριν από μερικές ώρες, στην τελευταία χρήση (από 1η Σεπτεμβρίου 2022 έως 31 Αυγούστου 2023), ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 53,88 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 12,59% έναντι κύκλου εργασιών ύψους 47,85 εκατ. ευρώ στην αμέσως προηγούμενη χρήση.

Τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,34 εκατ. ευρώ έναντι 1,20 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ το μικτό κέρδος της εταιρείας ανέρχεται σε 18,04% επί του κύκλου εργασιών, αυξημένο κατά μισή ποσοστιαία εβδομάδα έναντι του μικτού κέρδους 17,54% της αμέσως προηγούμενη χρήση.

Ωστόσο, για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2023, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους της Ferrero Greece υποχώρησαν σε 975.839 ευρώ έναντι 1,14 εκατ. ευρώ στην αμέσως προηγούμενη χρήση.

Διανομή μερίσματος ύψους 1,2 εκατ. ευρώ

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην οικονομική έκθεση «οι διαχειριστές της εταιρείας προτείνουν προς την τακτική γενική συνέλευση του εταίρου την έγκριση διανομής μερίσματος ποσού 1.200.000 ευρώ από τα κέρδη της τρέχουσας και προηγούμενων χρήσεων».

Η Ferrero International SA Greece Μ.Ε.Π.Ε εδρεύει στο Μαρούσι και ελέγχεται κατά 100% από τον όμιλο Ferrero International που εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Μια γλυκιά διαδρομή από το Πιεμόντε…

Η ιστορία του ομίλου Ferrero είναι μια ιστορία επιτυχίας τριών γενεών, στη διάρκεια της οποίας η ανάπτυξη μιας πολυεθνικής επιχείρησης έρχεται να συνδυαστεί ιδανικά με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μιας ισχυρής και επίμονης οικογένειας από το Πιεμόντε.

Οι ρίζες αυτής της επιτυχίας βρίσκονται στη δεκαετία του 1940. Στα χρόνια που η Piera και ο Pietro, οι γονείς του Michele Ferrero, κατόρθωσαν να μετατρέψουν ένα ζαχαροπλαστείο σε εργοστάσιο. Η οικογένεια Ferrero ήταν οι πρώτοι Ιταλοί βιομήχανοι του κλάδου ζαχαρωδών οι οποίοι, μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, προχώρησαν στο άνοιγμα γραφείων και εργοστασίων εκτός Ιταλίας, μετατρέποντας έτσι την εταιρεία τους σε έναν πραγματικά διεθνή όμιλο. Τα πρώτα βήματα προς το μέλλον έγιναν χάρη στα προϊόντα που «εφηύραν» ο Pietro Ferrero και ο γιος του Michele ο οποίος ήταν τότε πολύ νέος. Ένας άλλος παράγοντας επιτυχίας ήταν το αποτελεσματικό δίκτυο πωλήσεων που έστησε ο αδελφός του Pietro, ο Giovanni, ο οποίος απεβίωσε το 1949.

Μετά την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας στην Ιταλία, ο Michele Ferrero αποφασίζει να ξεκινήσει την παραγωγή των προϊόντων του και στο εξωτερικό. Το 1956 εγκαινιάζεται ένα μεγάλο εργοστάσιο στη Γερμανία και λίγο αργότερα ένα ακόμη στη Γαλλία. Ήταν το προοίμιο μιας ταχύτατης εξάπλωσης της Ferrero στην Ευρώπη, με την ίδρυση εμπορικών και παραγωγικών μονάδων στο Βέλγιο, την Ολλανδία, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Σουηδία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία και την Ισπανία. Τις δεκαετίες που ακολουθούν, η Ferrero γίνεται παγκόσμια, με εργοστάσια και εμπορική παρουσία στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Ανατολική Ευρώπη, την Αφρική, την Αυστραλία, και πιο πρόσφατα, την Τουρκία, το Μεξικό και την Κίνα.

Το 2015 η Ferrero εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τον όμιλο μέσω δύο σημαντικών εξαγορών. Πιο συγκεκριμένα, τον Μάρτιο λαμβάνει την τελική έγκριση για την έναρξη της διαδικασίας ενσωμάτωσης της Oltan, νυν Ferrero Findik, ηγέτιδας στην τουρκική αγορά συγκομιδής, καβουρδίσματος και εμπορίας φουντουκιού, ενώ τον Αύγουστο προχωρά στη δεύτερη εξαγορά, αυτή της Thorntons, μιας σοκολατοποιΐας της Μεγάλης Βρετανίας με έτος ίδρυσης το 1911. Μέλος πλέον της ευρύτερης οικογένειας Ferrero, η Thorntons, με περισσότερους από 3.300 εργαζομένους, διαθέτει πλούσια οικογενειακή ιστορία και premium προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Σήμερα, ο Giovanni Ferrero διευθύνει την εταιρεία, επιδιώκοντας την επίτευξη ακόμη πιο φιλόδοξων στόχων και διασφαλίζοντας ότι η έμπνευση και τα κίνητρα παραμένουν στο υψηλό επίπεδο που επιθυμούσε ο πατέρας του Michele και ο αδερφός του…

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός: Ανεβάζει στροφές η επέκταση δικτύου – Έξι νέα καταστήματα σε έναν μήνα

Κάθοδο στην Κρήτη ετοιμάζουν τα My Market

Τα μη αλκοολούχα ποτά «διψούν» για ακόμη μεγαλύτερα μερίδια αγοράς – Οι προβλέψεις ως το 2027

gazzetta
gazzetta reader insider insider