Tesla και BYD θα παραμείνουν για χρόνια μπροστά από τη VW στον αγώνα της ηλεκτροκίνησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla και BYD θα παραμείνουν για χρόνια μπροστά από τη VW στον αγώνα της ηλεκτροκίνησης
Volkswagen ID.3
Η VW «δεν είναι πλέον διεκδικητής» για το στέμμα των EV, αναφέρει το Bloomberg Intelligence.

Ο αγώνας για την ηγεμονία στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων (EV) θα είναι ένας αγώνας δύο εταιρειών, τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια, με την Tesla και την BYD να παραμένουν πολύ μπροστά από τη Volkswagen, σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence.

Ενώ η Tesla έμεινε πίσω από την BYD στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων για το τέταρτο τρίμηνο του 2023, το Bloomberg αναμένει ότι η αμερικανική εταιρεία θα παραμείνει μπροστά σε ετήσια βάση μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Η VW «δεν είναι πλέον διεκδικητής» για το στέμμα των EV, ανέφεραν οι αναλυτές της αγοράς με επικεφαλής τον Michael Dean, αν και αναμένουν ότι τα μοντέλα αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στα κέρδη σε όλο τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Ο αυξημένος ανταγωνισμός στα BEV (ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας) είναι πιθανό να τονώσει τον έντονο ανταγωνισμό τιμών, πιέζοντας τα περιθώρια κέρδους. Βέβαια η αγορά των BEV αναμένεται να παραμείνει κατακερματισμένη (ανάμεσα σε πολλούς κατασκευαστές), με την Tesla να είναι ο μόνος πραγματικός παγκόσμιος παίκτης έως ότου οι «παραδοσιακές» αυτοκινητοβιομηχανίες λανσάρουν τα οχήματα τους της επόμενης γενιάς το 2026-27», ανέφερε ο Dean. «Προς το παρόν, οι προσδοκίες για την ανάπτυξη των BEV μπορεί να αμβλύνονται, λόγω της απάθειας των καταναλωτών, που προκαλείται από την έλλειψη δημόσιων σημείων γρήγορης φόρτισης και των υψηλών τιμών των οχημάτων, αν και η Κίνα αποτελεί εξαίρεση», πρόσθεσε.

Η άποψη του Bloomberg Intelligence για τη θέση της VW στα EV έχει επιδεινωθεί σημαντικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Τον Ιούνιο του 2022, ο Dean προέβλεψε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα ξεπερνούσε την Tesla το 2024, κάτι που πλέον δεν προβλέπεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Υπό κράτηση τέθηκε ο επικεφαλής θυγατρικής της Evergrande στον κλάδο του αυτοκινήτου

Apple: Σε πτώση οι πωλήσεις του iPhone στην Κίνα

Δολάριο: Επεκτείνει τα κέρδη του σε αναμονή των νέων πληθωριστικών στοιχείων

gazzetta
gazzetta reader insider insider