FedEx: Προβλέπει πτώση πωλήσεων, «βουτιά» 10% στη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FedEx: Προβλέπει πτώση πωλήσεων, «βουτιά» 10% στη μετοχή
Σε μείωση των προσδοκιών για τις πωλήσεις του έτους προχώρησε η FedEx, εν μέσω ανησυχιών για μειωμένη ζήτηση παραδόσεων κατά τη διάρκεια των εορτών.  

Σε μείωση των προσδοκιών για τις πωλήσεις του έτους προχώρησε η FedEx, εν μέσω ανησυχιών για μειωμένη ζήτηση παραδόσεων κατά τη διάρκεια των εορτών.

Ο κολοσσός ταχυμεταφορών ανακοίνωσε πως αναμένει μια «χαμηλή μονοψήφια πτώση» στις πωλήσεις της για το οικονομικό έτος 2024, σε σύγκριση με προηγούμενη πρόβλεψη για «περίπου σταθερή» αύξηση. Αντίθετα, οι εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή διατηρήθηκαν σταθερές.

Οι μετοχές της FedEx υποχώρησαν 10% στις προσυνεδριακές συναλλαγές. Έως τώρα φέτος έχουν ενισχυθεί 59%, λόγω της επιθετικής μείωσης του κόστους μέσω περικοπών προσωπικού, λιγότερων πτήσεων, γενικής αναδιοργάνωσης του αεροπορικού δικτύου της και ενοποίησης της συνολικής εταιρικής της δομής.

Η εταιρεία ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης καθαρά κέρδη ύψους 900 εκατ. δολαρίων, ή 3,55 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι 790 εκατ. δολαρίων ή 3,07 δολαρίων ανά μετοχή, το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Προσαρμοσμένη για το «κόστος βελτιστοποίησης των δραστηριοτήτων», η FedEx κέρδισε 3,99 δολάρια ανά μετοχή. Παράλληλα, οι πωλήσεις ανήλθαν στα 22,2 δισ. δολάρια, από 22,8 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Τα μεγέθη δεν κατάφεραν να ικανοποιήσουν τις εκτιμήσεις της Wall Street. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 4,19 δολαρίων, με έσοδα 22,36 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Prada αγοράζει το κατάστημα της 5ης Λεωφόρου, έναντι 425 εκατ. δολαρίων

Bird: Πτωχεύει η εταιρεία με τα ηλεκτρικά πατίνια στις πόλεις

Βγαίνει από το Χρηματιστήριο μετά από 74 χρόνια η Toshiba

gazzetta
gazzetta reader insider insider